• LIFE&STYLE

    Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Η έμπνευση πίσω από το εντυπωσιακό σπίτι τους στην Πλάκα (pics)

    • NewsRoom
    Νίκος Τσάκος και Σήλια Κριθαριώτη

    Νίκος Τσάκος και Σήλια Κριθαριώτη


    Στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Hello! φιγουράρει η Σήλια Κριθαριώτη, με τον σύζυγό της και εφοπλιστή, Νίκο Τσάκο.

    Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια «άνοιξε» το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για μια γκλάμορους φωτογράφιση.

    Φορώντας δημιουργίες από την τελευταία κολεξιόν Celia Kritharioti Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, που παρουσίασε τον περασμένο μήνα σε ένα εντυπωσιακό fashion show στο Παρίσι, η Σήλια Κριθαριώτη ποζάρει σε διάφορες γωνιές του σπιτιού της.

    Όπως γράφει το βρετανικό περιοδικό πρόκειται για τη «σημαντικότερη σχεδιάστρια μόδας στην Ελλάδα», ενώ με τις δημιουργίες της ντύνονται διάσημες σταρ, όπως η Μπιγιόνσε, η Νικόλ Κίντμαν, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Τέιλορ Σουίφτ.

    Αναφορά γίνεται και στον σύζυγό της, τον «μεγιστάνα της ναυτιλίας» -όπως τον αποκαλεί το περιοδικό- Νίκο Τσάκο, ο οποίος ανήκει σε μία επιφανή ναυτιλιακή δυναστεία, με ρίζες στα μέσα του 19ου αιώνα.

    «Μαζί αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια της Ελλάδας»

    Μιλώντας για την εντυπωσιακή κατοικία τους, με θέα την επιβλητική Ακρόπολη, το power couple παραδέχεται ότι αντικατοπτρίζει την αγάπη τους για την Ελλάδα, καθώς και τα επιτεύγματά τους, τα ταλέντα τους και το γούστο τους.

    Η κατοικία βρίσκεται στον πιο ακριβό δρόμο της Αθήνας, στην Πλάκα, ακριβώς απέναντι από το Ηρώδειο.

    Οι αρχιτέκτονες Τάκης και Βέτα Τσουκαλά ένωσαν δύο ιστορικά κτήρια και δημιούργησαν το νεοκλασσικό με δωρικά στοιχεία, της οικογένειας Τσάκου. Στο εσωτερικό το ντεκόρ ανέλαβε η Βέτα Τσουκαλά.

    Το σαλόνι κινείται σε ουδέτερους τόνους, ωστόσο, δεν λείπουν τα έντονα χρώματα από τα σπουδαία έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους. Πρόκειται για πίνακες από τεράστιους καλλιτέχνες, όπως Μιρό, Πικάσο, Ρενουάρ και Μονέ.

    Η Σήλια Κριθαριώτη στο βρετανικό περιοδικό Hello!
    Η Σήλια Κριθαριώτη στο βρετανικό περιοδικό Hello!

    Μία από τις κρεβατοκάμαρες είναι διακοσμημένη σε παλ αποχρώσεις, ενώ ξεχωρίζει η ροζ κουζίνα, με τις ασορτί ροζ συσκευές.

    Η Σήλια Κριθαριώτη τονίζει ότι η Αθήνα ως πόλη αποτελεί πηγή έμπνευσης, καθώς κάθε γωνιά της φέρνει αναμνήσεις ενός σπουδαίου αρχαίου πολιτισμού.

    Βέβαια, τονίζει ότι μεγάλη επιρροή για την ίδια αποτέλεσε το πάθος της μητέρας της για τη μόδα. Μάλιστα, στις αρχές του 1980, η οικογένειά της επέκτησε τον οίκο μόδας Τσούχλος, που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Celia Kritharioti: The House of Couture.

    «Ως παιδί, θυμάμαι να περνάω ώρες στο ατελιέ και να παρακολουθώ τις μοδίστρες στη δουλειά και να απολαμβάνω τα χρώματα και τις υφές των υφασμάτων», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    «Πήγαινα συχνά στο Παρίσι για να παρακολουθήσω ιδιωτικά σόου των Chanel, Christian Dior και Yves Saint Laurent, και τότε ήταν που έμαθα για την κληρονομιά των ιστορικών οίκων. Αυτό που κατέχουν δεν είναι απλά γνώση – είναι μια μοναδική αισθητική και πάνω απ’ όλα η τέχνη του να κάνεις την κάθε γυναίκα να αισθάνεται πραγματικά εξαιρετική».

    Άλλωστε το Παρίσι καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της σχεδιάστριας, αφού εκεί ήταν όπου το 2017 παρουσίασε την πρώτη couture συλλογή της και από τότε συνεχίζει κάθε σεζόν.

    «Η Ελλάδα, η Σίλικον Βάλεϊ της Ναυτιλίας»

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Τσάκος μίλησε για την οικογένειά του και τις ναυτιλιακές ρίζες του με ιστορία που μετρά περισσότερα από 150 χρόνια.

    Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Columbia University στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και την Οικονομία στο City University του Λονδίνου.

    Μάλιστα, το 2011 του απονεμήθηκε από το City τιμητικό ντοκτορά για την καινοτόμα συμβολή του στη ναυτιλιακή οικονομία.

    Ο όμιλος Tsakos διαθέτει περίπου 100 πλοία και η Tsakos Energy Navigation, μόλις γιόρτασε τα 30 χρόνια της ως εισηγμένη εταιρεία, δήλωσε στο περιοδικό.

    Ενώ τόνισε ότι «Όπως η Γαλλία διαπρέπει στη μόδα, η Ιταλία στην κουζίνα, η Ισπανία στο ποδόσφαιρο, έτσι η Ελλάδα θεωρείται η Σίλικον Βάλεϊ της ναυτιλίας εδώ και αιώνες, αφού “ευθύνεται” για περισσότερο από το 25% του παγκόσμιου εμπορίου. Πρόκειται για τεράστιο άθλιο για μια χώρα που μετρά λιγότερο από 11 εκατομμύρια ανθρώπους».

    Ακόμη, μίλησε και για το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», που πήρε το όνομά του από την αδελφή του, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 49 της χρόνια.

    Η Σήλια Κριθαριώτη και ο Νίκος Τσάκος με τα τρία παιδιά τους, τις δίδυμες Ειρήνη-Ελισάβετ και τον γιο τους, Παναγιώτη μοιράζουν τον χρόνο τους στα σπίτια τους σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Γκστάαντ και Ουρουγουάη.

    Εντός Ελλάδας, το ζευγάρι διαθέτει σπίτια στη Χίο και την Ίο.

    Η Σήλια Κριθαριώτη στο βρετανικό περιοδικό Hello!

    Η Σήλια Κριθαριώτη στο βρετανικό περιοδικό Hello!

    Η Σήλια Κριθαριώτη στο βρετανικό περιοδικό Hello!

    Διαβάστε επίσης:

    Celia Kritharioti: Η βιτρίνα της στα Harrods βραβεύτηκε ως η καλύτερη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα στον κόσμο

    Celia Kritharioti: Μια ζωή μέσα στη μόδα – Από τον παππού και την «La Belle de Nice» στο Παρίσι

    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα στο show της Celia Kritharioti – Με Saint Laurent και Chanel



    ΣΧΟΛΙΑ