• LIFE&STYLE

    Σε συναγερμό θέτει την Αυστραλία, Κίνα και Η.Π.Α η WWF

    • NewsRoom

    ???????????????????????????????????????????????????????????


    Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund), ή WWF, σε έκθεση που πραγματοποίησε κήρυξε τα 114 από τα 229 μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε συναγερμό, δεδομένου ότι η απειλή τους από τη βιομηχανική ανάπτυξη είναι άμεση.

    Ανάμεσά τους είναι ο μεγάλος κοραλιογενής ύφαλος στην Αυστραλία, το Γκραν Κάνιον και τα καταφύγια των γιγαντιαίων πάντα στην Κίνα.

    a16-thumb-large imagesiStock_000004635163Large

    largebgigantia-panta

    «Αυτές οι περιοχές συμβάλουν στις οικονομίες μας μέσα από τον τουρισμό εξασφαλίζοντας τα προς το ζωη για εκατομμύρια ανθρώπους την ώρα που υποστηρίζουν ορισμένα από τα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα του πλανήτη αλλά ακόμα και αυτά δεν προστατεύονται όπως τους αξίζει» δήλωσε ο επικεφαλής της WWF στη Βρετανία.
    Ως μεγαλύτερες απειλές θεωρείται ότι είναι, σύμφωνα και με την έκθεση. η εξόρυξη ορυκτών και η παράνομη υλοτόμηση.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η έκθεση τα μνημεία αυτά εξασφαλίζουν νερό, φαγητό, φάρμακα και άλλα ωφέλη για τουλάχιστον 11 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

    Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κοραλλιογενή ύφαλου στο Μπελίζ που προστατεύει από τις πλημμύρες και όπου η κατασκευή κτηρίων κατά μήκος της ακτής επηρεάζει τη ζωή 190.000 ανθρώπων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/panigiri-sta-social-media-me-tin-antzela-ke-ta-jumbo/36325

     



    ΣΧΟΛΙΑ