• LIFE&STYLE

    Πρόγευμα στον οίκο… Bulgari

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Σάντυ Τσαντάκη
    Πρόγευμα στον οίκο... Bulgari


    Αν έχεις βρεθεί στην πλατεία Vendome στο Παρίσι, (Bulgari, Chanel, Boucheron, Cartier, Van Cleef & Arpels…) ξέρεις πως δεν είναι εύκολο να μπεις σε έναν ιστορικό οίκο και να περάσεις απαρατήρητος. Απαιτείται αυστηρό dress code για να πατήσεις το διακριτικό κουδούνι και να σου επιτραπεί η είσοδος στο παραμύθι από τον υπεύθυνο ασφαλείας, πάντα με αυστηρό κοστούμι, πάντοτε σε εγρήγορση, όπως ισχύει και για όσους εργάζονται στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας και των κοσμημάτων για λίγους και εκλεκτούς.

    Και τότε πώς δικαιολογείται η χθεσινή ληστεία του οίκου Βulgari μέρα-μεσημέρι στο φθινοπωρινό Παρίσι; Θα μπορούσε να είναι ταινία. Ή το σενάριο για μια limited σειρά που αποτελεί και τάση στο Νetflix. Eφτά μέλη, καλοντυμένα και καλοκουρδισμένα, μοιρασμένα σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δύο μηχανές, είχαν προσχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία της χρονιάς στην καρδιά της πόλης. Χωρίς να υπολογίσουν τη δύναμη της γαλλικής αστυνομίας που γρήγορα καταδίωξε τους ληστές για να συλλάβει ήδη τους δύο δράστες, χωρίς όμως να εντοπίσει έγκαιρα και όλα τα κλοπιμαία. Για την ακρίβεια, κοσμήματα αξίας 10 εκ. ευρώ, αν και δεν έχουν δοθεί (ακόμη) στη δημοσιότητα (από την αστυνομία ή τον οίκο) στοιχεία για πέτρες, καράτια, σχέδια.

    Πρόγευμα στον οίκο... Βulgari

    Πρόκειται για το flagship κατάστημα, και μάλιστα πρόσφατα ανακαινισμένο, του ιταλικού οίκου (που ανήκει στην LVMH και τον Bernard Arnault). Ο οίκος επιβεβαίωσε, ως είθισται, στην εποχή των social media και της live αναμετάδοσης τη ληστεία με μια λιτή ανακοίνωση για ευνόητους λόγους. Καμία συνοδευτική φωτογραφία με τους μαρμάρινους κίονες που προστέθηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος για να θυμίζουν κάτι από αρχαία Ρώμη.

    Μην προκαλούμε… Οργανωμένες ληστείες και πολυτέλεια πάνε μαζί. Έχουν γίνει της… μόδας. Μόνο στην Αμερική έχουν σημειώσει αύξηση από το 2016 που ξεπερνά το 4,1 %, σύμφωνα με το Νational Retail Federation, με αξεσουάρ κυρίως στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος των επίδοξων ληστών καθώς μπορούν να μεταπωληθούν άμεσα σε υψηλές τιμές.

    Πρόγευμα στον οίκο... Βulgari

    To 2008 οι Ροζ Πάνθηρες μεταμορφώθηκαν σε κυρίες της υψηλής ραπτικής για να ληστέψουν τον οίκο Harry Winston στο Παρίσι. Με περούκες και φορέματα, όπλα στις τσέπες και λεία που ξεπέρασε τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά είχαν αποσπάσει τα πιο ακριβά κολιέ, δαχτυλίδια, ρολόγια και καρφίτσες. Ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια που ήταν χρηματοκιβώτια και θυρίδες, καθώς και τους υπαλλήλους του οίκου με τα μικρά τους ονόματα.

    Πρόγευμα στον οίκο... Βulgari

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος ληστών η Place Vendome», έλεγε την Τρίτη το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, λίγο μετά το συμβάν, η αστυνομικός Noura B. «Αλλά αυτά δεν ήταν απλά όπλα… Eίναι ρίσκο να χρησιμοποιεί κανείς τόσο μεγάλα όπλα. Και είναι κάτι που σίγουρα συμβαίνει σπάνια.»

    Πρόγευμα στον οίκο... Βulgari

    Μήπως να θυμηθούμε την Κim Kardashian και τον τρόμο που έζησε όταν ήρθε αντιμέτωπη με τους ληστές των κοσμημάτων της και πάλι στο Παρίσι; Ή τις δύο πρόσφατες ένοπλες ληστείες το καλοκαίρι, στους οίκους Chaumet, κοντά στο Champs-Elysees και στο Dinh Van στην περιοχή του Marais;

    Πρέσβειρα του οίκου Bulgari η Zendaya

    Η εγκληματικότητα και τα θέματα ασφαλείας στο Παρίσι, ειδικά λίγο πριν από την υποψηφιότητα για την Προεδρία του 2022, θα αποτελέσουν εφιάλτη για τον Emanuel Macron. Μέχρι τότε μπορούμε να βλέπουμε την 25χρονη Zendaya στο Φεστιβάλ της Βενετίας να φωτογραφίζεται με δαχτυλίδι του οίκου Bulgari με κίτρινο διαμάντι, το ίδιο ακριβώς που φορούσε και στην απονομή των Oscar, αλλά και στο εξώφυλλο του τεύχους Oκτωβρίου της βρετανικής Vogue. Για να δηλώσει: «Αυτός είναι ο τρόπος που θέλω να με κακομαθαίνω…». Εκτός από ηθοποιός του Euphoria, είναι και πρέσβειρα του ιταλικού οίκου. «Σαν ‘υπάλληλος’ μπορεί να δικαιούμαι και μια μικρή έκπτωση… Για ένα κόσμημα που θα θέλω να δώσω στα εγγόνια μου».

    Άλλος για πρόγευμα στον Bulgari;

    Πρόγευμα στον οίκο... Βulgari
    Zendaya

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο των Bulgari με λεία 10 εκατ. ευρώ

    Κλέλια Χατζηιωάννου: Μυστικός γάμος και πριβέ δεξίωση για την πριγκίπισσα των τάνκερ

    Μύκονος: Λαμπερός γάμος για ποδοσφαιριστή και κόρη ιδιοκτήτη γαλακτοβιομηχανίας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ