• LIFE&STYLE

    Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας στη δουλειά βήμα- βήμα

    • NewsRoom


    Έχετε σκεφτεί τι χρειάζεται για να πετύχετε τους στόχους σας; Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τελικά τα όνειρά τους πραγματικότητα; Όλοι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ή καλύτερα ξέρουν ποια είναι τα  κλειδιά της επιτυχίας και τ΄ακολουθούν. Εσείς είστε έτοιμοι να πετύχετε;

    1. Βάλτε υψηλούς στόχους

    Ξεκινήστε με τα απλά, που τελικά δεν είναι και τόσο… Βάλτε στόχους, συγκεκριμένους, υψηλούς, χωρίς να φοβηθείτε. Στόχους που μπορεί σήμερα να σας φαίνονται δύσκολοι, όμως με τα σωστά βήματα μπορείτε να πετύχετε. Θέλετε; Τότε αυτό που χρειάζεστε είναι μια στρατηγική.

    2. Φτιάξτε τη στρατηγική σας

    Η στρατηγική δεν είναι τίποτε άλλο από τον σχεδιασμό των κινήσεων για να φθάσετε στον στόχο σας. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένος. Αφού έχετε θέσει τους στόχους σας, ακόμη καλύτερα μπορείτε να το κάνετε και με χρονοδιάγραμμα, σκεφτείτε και γράψτε σε ένα χαρτί τι κινήσεις πρέπει να κάνετε για να πετύχετε αυτά που θέλετε. Με ποιους πρέπει να επικοινωνήσετε; Με τι τρόπους; Τι άλλο χρειάζεται να κάνετε, που πρέπει να πάτε ή τι είναι καλό να μάθετε;

    Γράψτε τους στόχους σας για τον επόμενο χρόνο. Τι θέλετε να έχετε πετύχει μέσα σ΄αυτό το διάστημα. Και δουλέψτε κάθε μέρα γι αυτούς.

    3. Εκπαιδευτείτε και αποκτήστε τα εφόδια που χρειάζεστε

    Ό,τι στόχο κι αν έχετε θέσει, όσα προσόντα κι αν έχετε, σίγουρα σε κάποιους τομείς νιώθετε ανασφάλεια ή καταλαβαίνετε την αδυναμία σας. Πάρτε γρήγορα σεμινάρια, παρακολουθήστε μαθήματα (ακόμη κι εξ αποστάσεως), συζητήστε με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, ζητήστε τους να είστε κοντά τους για να μάθετε από αυτούς. Πάρτε νέες γνώσεις σε επίπεδο τεχνολογίας, social media ή ό,τι άλλο πιστεύετε πως χρειάζεται.

    4. Κάντε κάθε μέρα κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά στον στόχο σας

    Κάθε μέρα που θα ξυπνάτε βάλτε στο πρόγραμμα πως θ΄αφιερώσετε χρόνο, μέσα στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας γι αυτό που σίγουρα θα έχετε καταφέρει σε ένα χρόνο από σήμερα. Μην αφήσετε ούτε μια μέρα ανεκμετάλλευτη. Ακόμη κι αν δεν έχετε τα κέφια σας, δεν θέλετε να δουλέψετε, να διαβάσετε ή να κάνετε ραντεβού, οραματιστείτε τον εαυτό σας να έχει πετύχει τον στόχο του. Νιώστε συναισθήματα, κάντε το εικόνα σα να είναι αληθινό. Κι έπειτα φανταστείτε τι θα κάνετε, που θα πάτε και με ποιους μόλις έχετε καταφέρει να κάνετε αληθινό το όνειρό σας.

    Ξέρετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψει κανείς ένα δέντρο; Πριν από ένα χρόνο! Και η δεύτερη καλύτερη στιγμή; Σήμερα! Για να μπορείτε ν΄απολαύσετε τους καρπούς και τη σκιά του, σ΄ένα χρόνο!

    5. Δουλέψτε με ενθουσιασμό και ξεπεράστε γρήγορα τα εμπόδια

    Το πάθος και ο ενθουσιασμός κάνουν τα πάντα να φαίνονται πιο εύκολα, γιατί μας κάνουν να νιώθουμε ευχαρίστηση κι ικανοποίηση. Προφανώς ο στόχος που έχετε θέσει είναι να πετύχετε κάτι που αγαπάτε. Όμως τίποτε δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και αυτό το ξέρετε. Το πιο κρίσιμο σημείο είναι η στιγμή που έρθουν δυσκολίες, αρνήσεις κι εμπόδια. Τότε πρέπει να μην απογοητευτείτε και να το βάλετε κάτω. Αλλά να το ξεπεράσετε γρήγορα πηγαίνοντας στο επόμενο βήμα που έχετε θέσει στην στρατηγική που σχεδιάσατε στην αρχή.

    Άρα αυτά που χρειάζονται είναι

    • -Να θέσετε συγκεκριμένο στόχο
    • -Να φτιάξετε ένα πλάνο, μια στρατηγική με τα βήματα που πρέπει να κάνετε
    • -Να αφιερώσετε χρόνο και ίσως και χρήματα που είναι η επένδυσή σας
    • -Να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε, να εκπαιδευτείτε, να διαβάσετε, να μιλήσετε με ειδικούς ή πολύ πετυχημένους ανθρώπους στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει
    • – Να δουλεύετε με ενθουσιασμό
    • – Να μην σας  «λυγίζουν» τα εμπόδια, να τα ξεπερνάτε γρήγορα για να μη χάνετε χρόνο
    • -Να έχετε αφοσίωση και πειθαρχία σ΄αυτό που θέλετε να πετύχετε
    • – Να έχετε πίστη ότι θα τα καταφέρετε

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επτά μυστικά ομορφιάς μόνο με αμυγδαλέλαιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε μετά το ντους για τέλεια επιδερμίδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Trend: Δες πώς θα φορέσεις σωστά το vinyl παντελόνι σου!



    ΣΧΟΛΙΑ