• LIFE&STYLE

    Πώς κατασκευάστηκαν τα εξωφρενικά αυτοκίνητα του Mad Max: Fury Road


    Οι οπαδοί των ταινιών της σειράς Mad Max σίγουρα ενθουσιάστηκαν φέτος με την επιστροφή στη μεγάλη οθόνη του θρυλικού κινηματογραφικού ήρωα (έστω κι αν αυτή τη φορά δεν τον ενσάρκωνε ο Mel Gibson, αλλά ο Tom Hardy), όμως όλοι όσοι είδαν το Mad Max: Fury Road έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα εξωφρενικά οχήματα που εμφανίζονται σε αυτήν.

    Ε, λοιπόν, αυτά τα οχήματα που είδατε στην οθόνη δεν ήταν κατασκευάσματα κάποιου υπολογιστή, αλλά πραγματικά οχήματα που κλήθηκε να κατασκευάσει ειδικά για την ταινία ο σχεδιαστής παραγωγής Colin Gibson. Ο Gibson έφτιαξε σχεδόν 200 τέτοια οχήματα σε διάστημα 11 μηνών.

    Ας δούμε όμως πώς τα έφτιαξε, μέσα από το ρεπορτάζ του Business Insider:

    Interceptor

    mad1Το πλέον χαρακτηριστικό όχημα των ταινιών του Mad Max, είναι ένα Ford Falcon XB GT, που εμφανιζόταν και στην πρώτη ταινία του 1979. Ο Gibson γνώριζε τη σημασία του Interceptor, και γι’ αυτό επέλεξε να μην αλλάξει σημαντικά την όψη του. «Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να το κάνουμε να μοιάζει 45 χρόνια μεγαλύτερο», αναφέρει. “Περισσότερη σκουριά. Περισσότερο τράνταγμα. Λιγότερα αυθεντικά ανταλλακτικά».

    The War Rig

     

    Ένα… τέρας με 18 τροχούς και δύο μηχανές V8 κατασκεύασε εδώ ο Gibson. “To War Rig κατασκευάστηκε περισσότερο βάσει οδηγιών παρά φαντασίας», τονίζει. «Ήταν ένα τόσο σημαντικό μέρος του σεναρίου, που ο George (σ.σ. Miller, σκηνοθέτης της ταινίας) και οι σχεδιαστές των storyboards είχαν συμφωνήσει στο τι απαιτήσεις είχαν».

    The Gigahorse

    mad3

    Για το όχημα του Immorten Joe, ο Gibson σκέφτηκε κάτι που θα ταίριαζε σε έναν ηγέτη ενός κατεστραμμένου κόσμου. Αυτό λέει πως είναι το αγαπημένο του όχημα: δύο Cadillac Coupe de Villes του 1959 σφηνωμένες πάνω σε δύο σετ τεράστιων τροχών – «σε ένα κόσμο όπου με το ζόρι υπάρχουν έστω και μονά πράγματα, φαίνεται πως ο μόνος που μπορούσε να έχει διπλά θα ήταν ο αρχικακός».

    Plymouth Rock

    mad4

    Για να δημιουργήσει αυτόν τον σκαντζόχοιρο με ρόδες, ο Gibson εμπνεύστηκε από τη φυλή που το οδηγούσε, τους Buzzards. «Χρησιμοποιήσαμε λυγισμένα και χτυπημένα μεταλλικά πάνελ», αναφέρει. «Όλα τα αγκάθια και τα πάνελ κατασκευάστηκαν από παλιά αυτοκίνητα. Αλλά οι κασκαντέρ ανησυχούσαν για το πώς θα τα οδηγούσαν με υψηλή ταχύτητα πάνω σε βράχια, οπότε έπρεπε να κατασκευάσω και κάποια όπου τα αγκάθια ήταν από δέρμα κατσίκας, πιο εύκαμπτα κα λιγότερο επικίνδυνα».

    The Doof Wagon

    mad5

    Ίσως το πιο δύσκολο από όλα τα οχήματα της ταινίας, το άρμα που ακολουθεί την παρανοϊκή παρέλαση οχημάτων του Immortal Joe στη μάχη. Οι τεράστιες ρόδες του βούλιαζαν στην άμμο, ενώ ο θόρυβος (από τα αμέτρητα ηχεία, που έπαιζαν συνεχώς μουσική) έκανε δύσκολο για τους ηθοποιούς να ακούν ακόμα και τους εαυτούς τους. Για να μη μιλήσουμε για τη σκηνή στο πίσω μέρος, όπου ο τυφλός Coma παίζει την κιθάρα του που βγάζει φλόγες…

     



    ΣΧΟΛΙΑ