• LIFE&STYLE

    Πωλ Ευμορφίδης: Αν με ξανακαλούσαν σε τέτοια εκδήλωση, θα φορούσα ό,τι είναι ελληνικό και οικολογικό

    • NewsRoom
    Ο Πωλ Ευμορφίδης με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ο Πωλ Ευμορφίδης με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο


    Στις ενδυματολογικές του επιλογές, με αφορμή την εμφάνισή του στην επίσημη δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε εκ νέου ο Πωλ Ευμορφίδης.

    Ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Coco-mat, γνωστός για την έντονη οικολογική του συνείδηση επέλεξε να φορέσει ένα απλό πουκάμισο, παντελόνι και ένα ζευγάρι σανδάλια για τη δεξίωση που παρέθεσε στις 31 Οκτωβρίου η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου και της βασίλισσας Μαξίμα.

    Τα σανδάλια, μάλιστα, είναι μια δημιουργία της κόρης του, Έμμας Ευμορφίδη, η οποία έχει ιδρύσει το brand EF93. Σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητα, οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον παπούτσια.

    Η εμφάνισή του συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο.

    Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο αντισυμβατικός ιδρυτής της Coco-Mat, λύνει το κουβάρι της ζωής του και απαντά για το περίφημο περιστατικό: «Έτυχε να φοράω εκείνη την ημέρα πέδιλα. Δεν πήγε καν στο μυαλό μου ότι θα γίνει κάτι. Είμαι ένας Έλληνας από πάνω μέχρι κάτω και είμαι υπερήφανος. Αν με ξανακαλούσαν σε τέτοια εκδήλωση θα φορούσα ό,τι ήταν ελληνικό, τίμιο, οικολογικό. Δεν θα φορούσα υποχρεωτικά πέδιλα. Τϊμησα την Πρόεδρο φορώντας μακρύ παντελόνι».

    «Εδώ και 16 χρόνια δεν έχω αυτοκίνητο»

    Μεταξύ άλλων, ο Πολ Ευμορφίδης λέει: «Μεγαλώνοντας, αφαιρώ. Αφού είναι όμως σημαντικότερο το έξω από το μέσα το δάχτυλο από το φεγγάρι και το ρούχο που φοράς από αυτό που πρεσβεύεις και από το αν και με τι βλέμμα κοιτάς τον συνάνθρωπο στα μάτια, δηλώνω ότι θα φορούσα ξανά κάτι ελληνικό».

    Ο Πωλ Ευμορφίδης στις καθημερινές του διαδρομές με το ποδήλατο μοιράζει καλημέρες σαν ένα άτυπο βαρόμετρο της διάθεσης του Έλληνα.

    «Αν υπάρχει μια υποχρέωση στη ζωή είναι να ιδρώνουμε».

    Το παράπονό του;

    «Δεν εξάγουμε Ελλάδα και αυτός είναι ένας λόγος που σκέπτομαι να ασχοληθώ πιο ενεργά με τα κοινά. Θα ήθελα ένα κόμμα που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν ‘ιδρώσει’ τη φανέλα».

    Τι είχε δηλώσει στη Σκορδά

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα σανδάλια στη Φαίη Σκορδά και την εκπομπή Πρωινό μας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε: «Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;»

    Συνεχίζοντας τη συνέντευξη και ζητώντας να του μιλούν στον ενικό, σχολίασε τα αθλητικά παπούτσια του ρεπόρτερ, που όπως τόνισε δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον: «Με αυτά τα παπούτσια έχεις πάει σε καμία χωματερή; Να πας για να μου πεις αν θα τα ξαναγοράσεις.

    Θέλαμε να φυτέψουμε δέντρα στη χωματερή της Σπάρτης. Ανοίξαμε τρύπες για να βγαίνει το μεθάνιο και από εκείνη την ημέρα σκέφτομαι, αν φορέσω παπούτσια σαν τα δικά σου, έτσι και τα βγάλεις θα φύγουμε όλοι απο εδώ. Δεν είναι σαν τα δικά μου από τη Λάρισα με βαμβάκι.

    Είσαι αγενής, αν μου μιλάς στον πληθυντικό. Να μην φοράς παπούτσια που μολύνουν το περιβάλλον» είπε ο Πωλ Ευμορφίδης κλείνοντας τις δηλώσεις του.

    Διαβάστε επίσης:

    Πoλ Ευμορφίδης: Ο… μεγάλος αιρετικός στο Προεδρικό Μέγαρο, με τα 34,7 εκατ. ευρώ μετοχικό πλούτο και 6,5 εκατ. ευρώ φετινά έσοδα



    ΣΧΟΛΙΑ