• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο κομμωτής των διασήμων, Κάρολος Καμπελόπουλος

    • NewsRoom

    Κάρολος Καμπελόπουλος


    Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Χανίων οπου νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα ο διάσημος κομμωτής και εικαστικός Κάρολος Καμπελόπουλος.

    Ο εκλιπών, που είχε δημιουργήσει στην οδό Νταλιάνη των Χανίων έναν ιδιαίτερο χώρο τέχνης και εστίασης γνωστό ως το «Μοναστήρι του Καρόλου», ήταν κομμωτής προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Από τα χέρια του «πέρασαν» μεταξύ άλλων η Μαρία Κάλλας, η Σοφία Λόρεν, ο Μάρλον Μπράντο, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Τζουλιέτα Μασίνα, ο Βισκόντι και η Μελίνα Μερκούρη.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον εκλιπόντα θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 από τον Άγ. Νικόλαο Σπλάντζιας, με τη σορό του να βρίσκεται στην εκκλησία από τις 12.00 το μεσημέρι. Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

    Ο Κάρολος Καμπελόπουλος υπήρξε μύθος για τον χώρο της τέχνης. Κοσμοπολίτης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, προσωπικότητα διεθνούς φήμης, με ισχυρά πολιτιστικά ερεθίσματα, μεγαλούργησε μέσα από την Τέχνη και έγινε γνωστός ως κομμωτής, χαράκτης, ζωγράφος, κεραμίστας και γλύπτης που δούλευε κυρίως στο Παρίσι.

    Εβγαινε παρέα με τον Γκάρι Κούπερ, ταξίδευε σ’ όλον τον κόσμο, χτένιζε τη γυναίκα τού Πικάσο, κούρευε τον Λακάν και άκουγε τον Σαρτρ εκείνες τις περιβόητες μέρες του Μάη του ’68.

    Τα τελευταία χρόνια ζούσε και δημιουργούσε στα Χανιά εκεί όπου έστησε και το περίφημο «Μοναστήρι» έναν ξεχωριστό τόπο τέχνης στην οδό Νταλιάνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο υποψήφιος για Όσκαρ πιανίστας και συνθέτης Hauschka στο ΚΠΙΣN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «καυτά» video της εκρηκτικής ερωμένης του Jeff Bezos που «σαρώνουν» το διαδίκτυο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το διαζύγιο του Jeff Bezos – Πόσα λεφτά θα πάρει η γυναίκα του



    ΣΧΟΛΙΑ