• LIFE&STYLE

    Peninsula London: Πολυτέλεια, βόλτες με Rolls-Royce και γείτονες με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’

    • Bloomberg

    Οι επισκέπτες του Peninsula London θα βρίσκονται στην ιδανική τοποθεσία για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου τον Μάιο του 2023.


    Ένα από τα ατού των ξενοδοχείων στο Λονδίνο είναι η γειτνίαση τους με τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ. To νέο luxury ξενοδοχείο που ετοιμάζεται σε λίγο καιρό να ανοίξει τις πόρτες του, εκτός από σειρά εξωφρενικών ανέσεων θα προσφέρει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενούς της να είναι… γείτονες με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’.

    Η τοποθεσία του ξενοδοχείου στο  Grosvenor Place, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του, καθώς βρίσκεται δίπλα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Όσοι θα έχουν την ευκαιρία να βρουν ένα δωμάτιο στις αρχές Μαΐου, θα έχουν μία από τις  καλύτερες θέες σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την Αγγλία, τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου.

    Ακόμα και το προσωπικό θα θυμίζει κάτι από τη βασιλική οικογένεια, καθώς η σχεδιάστρια Τζένι Πάκμαν, την οποία έχει εμπιστευτεί πολλές φορές η Κέιτ Μίντλετον για τις κομψές της εμφανίσεις,  έχει σχεδιάσει την στολή εργασίας που θα φορούν.

    Οι Rolls-Royce και το Concorde

    Το νέο ξενοδοχείο, το οποίο ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ποια θα είναι η ημερομηνία που θα ανοίξει τις πόρτες του περιλαμβάνει μια σειρά από luxury ανέσεις. Κάθε δωμάτιο θα έχει πιστολάκι μαλλιών Dyson, φορτιστές τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, δωμάτιο-ντουλάπα με νιπτήρα και ένα ξεχωριστό «κουτί για το προσωπικό» — ώστε να αφήνουν οι ένοικοι πράγματα που θέλουν να αφήσουν στο προσωπικό, χωρίς να παραβιάζεται ο προσωπικός τους χώρος. Τα πολυτελή μπάνια θα είναι εξοπλισμένα με ατμοσφαιρικό φωτισμό, διακόπτες μουσικής και κουμπιά «μην ενοχλείτε» σε κοντινή απόσταση.

    Κάποιοι τυχεροί μπορούν να κλείσουν δωμάτια με υπέροχη θέα στους κήπους του παλατιού και την Αψίδα του Ουέλιγκτον.

    Μία διανυκτέρευση στο Peninsula London κοστίζει τουλάχιστον 1.100 λίρες (1238 δολάρια). Ο διάσημος αρχιτέκτονας Peter Marino σχεδίασε το εσωτερικό του ξενοδοχείου, το οποίο προσφέρει  190 δωμάτια, με το μικρότερο να είναι πάνω από 50 τετραγωνικά μέτρα.

    Το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του να επιλέξουν μία από δώδεκα πράσινες Rolls-Royce ή το ανακαινισμένο Phantom του 1935, τα οποία έχει στη διάθεσή του, για να κάνουν μια δωρεάν βόλτα στο πλαίσιο της διαμονής τους, ή να πληρώσουν κάτι παραπάνω και παρατείνουν τον χρόνο της διαδρομής τους.

    Το νέο luxury ξενοδοχείο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες.

    Το πολυτελές κατάλυμα διαθέτει δύο ανελκυστήρες που οδηγούν στην αίθουσα χορού, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν αυτοκίνητα, σε περίπτωση που αυτοκινητοβιομηχανίες επιθυμούν να επιδείξουν τα πρόσφατα μοντέλα τους.

    Το εστιατόριο Brooklands στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου θα διευθύνεται από τον Claude Bosi, ο οποίος διατηρεί επίσης ένα ομώνυμο εστιατόριο με αστέρι Michelin στο Λονδίνο. Το μενού θα αναδεικνύει την ευρωπαϊκή κουζίνα και τα βρετανικά προϊόντα.

    Η διακόσμηση του ανταποκρίνεται ακόμα και στους πιο απαιτητικούς  λάτρεις της αεροπορίας και της αυτοκίνησης, οι οποίοι θα απολαμβάνουν μια πανοραμική θέα δίπλα στο μπαρ, όπου  θα υπάρχει μια περιστρεφόμενη πίστα που φιλοξενεί έκθεση αυθεντικών κλασικών αγωνιστικών αυτοκινήτων και το μουσείο Brooklands, ενώ η κύρια τραπεζαρία θα διακοσμηθεί με ένα μοντέλο του αεροσκάφους Concorde. Το εστιατόριο Canton Blue στο ισόγειο θα προσφέρει κινέζικες σπεσιαλιτέ, όπως ντιμ σαμ και αίθουσα τσαγιού.

    Διάσημοι ένοικοι

    Στον χώρο στεγάζονται επίσης 25 διαμερίσματα με την επωνυμία Peninsula.

    Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα από τα διαμερίσματα, θα έχουν πρόσβαση σε ιδιωτική είσοδο, πισίνα 25 μέτρων, αίθουσα προβολών και ξενοδοχειακές υπηρεσίες, όπως φαγητό και υπηρεσία καθαρισμού. Περίπου το 70% των διαμερισμάτων έχει πουληθεί, δήλωσε ο Clement Kwok, διευθύνων σύμβουλος της Peninsula, ιδιοκτήτης Hongkong and Shanghai Hotels, μιλώντας στο Bloomberg TV.

    Ένα από αυτά τα διαμερίσματα, ένα ρετιρέ, φέρεται να αγοράστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Citadel Securities, Ken Griffin, έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών. Ένας εκπρόσωπος της Citadel δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ken Griffin κατέγραψε ρεκόρ το 2022, με το hedge fund του Citadel να αποφέρει κέρδη ρεκόρ 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πελάτες του, ξεπερνώντας σε απόδοση τις υπόλοιπες εταιρίες της βιομηχανίας.

    «Δεν σχολιάζουμε την ταυτότητα των αγοραστών», ανέφερε ο Kwok.

    Διαβάστε επίσης:

    Βόμβα από το Παλάτι: Χωρίς ρόλο ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του Καρόλου



    ΣΧΟΛΙΑ