• LIFE&STYLE

    Παύλος και Μαρί Σαντάλ: Πού θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Μαρί Σαντάλ, Παύλος και Μαρία Ολυμπία

    Μαρί Σαντάλ, Παύλος και Μαρία Ολυμπία


    Στην Αθήνα σχεδιάζουν να εγκατασταθούν μόνιμα ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ, μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

    Πληροφορίες θέλουν το τέως βασιλικό ζευγάρι να έχει ήδη αποφασίσει ότι θα μείνει στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ αναζητά σπίτι στη Νέα Ερυθραία.

    Προηγουμένως είχαν ως έδρα τους το Λονδίνο, ωστόσο, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους μοίραζαν το χρόνο τους ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Μπαχάμες.

    Οι δυο τους διαθέτουν εξοχικό στο ιδιωτικό νησί Χάρμπουρ στις Μπαχάμες, ενώ έχουν ακόμα ένα εξοχικό στο Γιορκσάιρ, σε μια τεράστια έκταση 32.000 στρεμμάτων, αλλά και ένα κτήμα στο Cotswolds, ανατολικά της Οξφόρδης.

    Τα καλοκαίρια τους, ωστόσο, τα περνούν στην Ελλάδα και κυρίως στις Σπέτσες.

    Ο 56χρονος πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου, ο οποίος αυτοαποκαλείται Pavlos Crown Prince, δηλαδή διάδοχος του θρόνου, είναι παντρεμένος με τη «χρυσή» κληρονόμο της οικογένειας των Duty Free, Μαρί Σαντάλ τα τελευταία 28 χρόνια. Μαζί έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά, ενώ η περιουσία τους ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ο Παύλος, ο μόνος από τα παιδιά του Κωνσταντίνου που φαίνεται να δουλεύει, τουλάχιστον συστηματικά, ασχολείται με τις επιχειρήσεις του. Συγκεκριμένα, διευθύνει δύο εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων στις οποίες εμφανίζεται ως συνιδρυτής.

    Το 2014, μάλιστα, μία άλλη εταιρεία της οποίας επίσης ήταν συνιδρυτής, είχε δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, με τα δημοσιεύματα τότε, να αναφέρουν ότι είχε καταφέρει να συγκεντρώσει επενδυτικό κεφάλαιο περισσότερο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, αξιοποιώντας τις γνωριμίες του αλλά και την εμπειρία του ως συμβούλου και διαχειριστή κεφαλαίων.

    Ο Παύλος είναι επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων, σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων, ενώ συστήνεται και ως μέλος του πληρώματος του σούπερ γιοτ Mari-Cha 4, που έχει σπάσει αρκετά, μέχρι σήμερα, ρεκόρ ιστιοπλοΐας.

    Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ με τα παιδιά τους τα Χριστούγεννα 2022
    Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ με τα παιδιά τους τα Χριστούγεννα 2022

    Το χρονικό της σχέσης Παύλου-Μαρί Σαντάλ

    Η γνωριμία των δύο τότε νεαρών έγινε το 1992 σε πάρτι που είχε διοργανώσει ο εφοπλιστής, Φίλιππος Νιάρχος για τα γενέθλιά του, στη Νέα Ορλεάνη.

    Εκεί ο οικογενειακός φίλος και Ελληνοαμερικανός χρηματιστής, Αλέξανδρος Παπαμάρκου, του σύστησε την 24χρονη Μαρί Σαντάλ Μίλερ, κόρη του «βασιλιά» των Duty Free.

    Δύο μήνες μετά, η Μαρί Σαντάλ μετακόμισε από το Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και ύστερα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον Παύλο, ώσπου να τελειώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν.

    Τα Χριστούγεννα του 1994, ο Παύλος της έκανε πρόταση γάμου μέσα στο τελεφερίκ, στο κοσμοπολίτικο Γκστάαντ, όπου η οικογένεια της Μαρί Σαντάλ διατηρεί σαλέ.

    Γονάτισε, της προσέφερε το μονόπετρο και εκείνη είπε το «ναι».

    Ο Αλέξανδρος Παπαμάρκου που τους γνώρισε, έγινε ο νονός της, όταν από καθολική επέλεξε να γίνει χριστιανή ορθόδοξη.

    Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

    Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος στον γάμο τους
    Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος στον γάμο τους

    Ο γάμος τους ήταν η μεγαλύτερη κοσμική σύναξη μετά από τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1946.

    Το «παρών» στο κοσμικό event της χρονιάς έδωσαν τότε 450 καλεσμένοι, ανάμεσά τους μέλη βασιλικών οικογενειών ανά την Ευρώπη και εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

    Το δαντελένιο νυφικό με τις κεντημένες πέρλες της Μαρί Σαντάλ, διά χειρός του καλού της φίλου Ιταλού σχεδιαστή Valentino, κόστισε 225.000 δολάρια, ενώ φήμες έκαναν τότε λόγο για προίκα 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλισσα Λετίθια-Μαρί Σαντάλ: Η άγνωστη κόντρα και η συμφιλίωση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου



    ΣΧΟΛΙΑ