• LIFE&STYLE

    Νικητής ριάλιτι μιλάει για το τραγικό «χτύπημα» της μοίρας και το έγκλημα που τον έστειλε στη φυλακή

    • NewsRoom

    Ο Στέφανος Κοκολογιάννης στην Ελεονώρα Μελέτη


    Μία συγκλονιστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο νικητής του ριάλιτι Mission, Στέφανος Κοκολογιάννης μετά από αρκετά χρόνια.

    Ο «σκληρός Κρητικός» που γνωρίσαμε το 2003 μέσα από το Mission και κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό με τον αληθινό του χαρακτήρα, μίλησε στα «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη για το πώς κατέληξε πίσω από τα σίδερα της φυλακής κατηγορούμενος για μία διπλή δολοφονία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά και για το τραγικό «χτύπημα» της μοίρας που του στέρησε το νεογέννητο παιδί του.

    Όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Κοκολογιάννης, κρατούνταν στη φυλακή για 1,5 χρόνο κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία μέχρι τελικά που αθωώθηκε ομόφωνα από το Εφετείο.

    Ήταν το καλοκαίρι του 2012, όταν μέσα στο ίδιο του το κρεοπωλείο σκοτώθηκε ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης από πυροβολισμό και έγινε η αιτία για να τραυματιστεί θανάσιμα ο 64χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε και τον πέτυχε στο απέναντι καφενείο, όπου καθόταν.

    Για τους θανάτους κατηγορήθηκαν ο ίδιος ο Στέφανος, αλλά και ο αδελφός του, Γιώργος, ο οποίος ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Πρίαμο Ξυδάκη προκειμένου να υπερασπιστεί τον γιο του, βρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας.

    «Ο αδελφός μου σκότωσε για να υπερασπιστεί τον γιο του», δήλωσε ο Στέφανος Κοκολογιάννης στην Ελεονώρα Μελέτη, υπογραμμίζοντας ότι μετά το έγκλημα στιγματίστηκε η οικογένειά του.

    «Ο αδελφός μου ήταν στο μαγαζί του. Εκείνος πήγε στο μαγαζί του, τον πυροβόλησε κι εκείνον και το παιδί του και αυτός έκανε ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε που θα ήθελε να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το παιδί του. 

    Υπήρξε παραπληροφόρηση και bullying από τα τοπικά ΜΜΕ, μας κατακρεούργησαν. Μόνο όταν αποφυλακίστηκα υπήρξε ‘φωνή΄ για την οικογένειά μου», δήλωσε ο ίδιος.

    «Ήμουν στη φυλακή και έβλεπα στην τηλεόραση το σπίτι μου να καίγεται», είπε για τα αντίποινα που δέχθηκε η οικογένειά του.

    «Μέχρι και οι παπάδες, οι άνθρωποι του Θεού μιλούσαν για εμάς με μίσος, και έλεγα τότε, θα αλλαξοπιστήσω».

    Το 2017, έξι χρόνια μετά το συμβάν, ο Στέφανος Κοκολογιάννης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, ενώ και η ποινή του αδελφού του, Γιώργου, μειώθηκε στα 23 χρόνια και αναιρέθηκαν τα ισόβια.

    «Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάμαι τίποτα», είπε με νόημα ο νικητής του Mission και συμπλήρωσε ότι:

    «Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που ακούει και τοποθέτησε τα πράγματα σωστά».

    Στέφανος Κοκολογιάννης

    Τον Δεκέμβριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο τον 57χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον Ξυδάκη και ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Σταυρουλάκη.

    Για την πρώτη κατηγορία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 χρόνων και για τη δεύτερη είχαν προταθεί τα πέντε χρόνια.

    Όμως το δικαστήριο δέχτηκε ότι και οι δύο θάνατοι επήλθαν από έναν και μοναδικό πυροβολισμό, και έτσι το πλημμέλημα απορροφήθηκε από το κακούργημα.

    Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί και φυλάκιση τριών ετών για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

    Ο πρώην παίκτης του Mission, ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος, αλλά ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή ότι δεν βρισκόταν καν στο χωριό όταν έγινε το έγκλημα, κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, αν και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών.

    Τον Νοέμβριο του 2018, 6,5 χρόνια μετά το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου, αποφυλακίστηκ και ο αδελφός του.

    Ο χαμός του παιδιού του

    Ο πρώην παίκτης του Mission μίλησε ανοιχτά για τον χαμό του νεογέννητου παιδιού του που ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους.

    «Είχα παντρευτεί το 2007 και γέννησε η γυναίκα μου τότε, έγινε ένα λάθος από τους γιατρούς και το παιδί πέθανε 10 ημέρες μετά αφότου γεννήθηκε.

    Ομολογώ πως μου στοίχισε πάρα πολύ, δεν το έχω ξεχάσει ποτέ, ασχέτως που είμαι δυνατός χαρακτήρας και όπως είπα και πριν, δεν έχει σημασία πόσες φορές πέφτεις αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι.

    Μέχρι στιγμής το έχω καταφέρει και έχω σηκωθεί από τις πολλές φορές που έχω ‘πέσει’», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η ζωή μετά το Mission, ο Ανδρέας Μικρούτσικος και το Survivor

    Για το Mission ο Στέφανος Κοκολογιάννης δήλωσε πως τα μισά λεφτά -είχε κερδίσει το αστρονομικό ποσό των 200.000 ευρώ- από το ριάλιτι, τα μοίρασε σε δώρα.

    «Τότε δε με ενδιέφερε το χρηματικό έπαθλο», ανέφερε ο ίδιος.

    «Τώρα θα με ενδιέφερε. Έχω αλλάξει θεωρία. Όταν κατάλαβα ότι ίσως θα ήμουν νικητής, γιατί μου έδιναν εμένα 80%, τα μισά χρήματα, εγώ τα έκανα δώρα. Κάποια δεν έπρεπε να τα κάνω».

    Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Survivor All Star, το οποίο υποστήριξε ότι θα είναι «σαν διακοπές» για τον ίδιο, αφού έχει δουλέψει «τρελά» στη ζωή του.

    Διευκρίνισε δε, ότι εκείνος μετά τη νίκη του δεν είχε τη στήριξη που έχει ο Γιώργος Αγγελόπουλος σήμερα.

    Μιλώντας για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος παρουσίαζε το Mission, ο Στέφανος Κοκολογιάννης ανέφερε ότι:

    «Ο Μικρούτσικος είναι τεράστια μορφή, μεγάλη απώλεια που δεν είναι στην τηλεόραση γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος. Θέλω να είναι καλά όπου και να’ ναι, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και επαγγελματία. Για δικούς του λόγους δεν είναι στην τηλεόραση».



    ΣΧΟΛΙΑ