• LIFE&STYLE

    Νέα Αρχή; Ζωάρα για τον Αλέξη Τσίπρα στο κόκκινο χαλί της πολιτικής (και του Ηρωδείου)

    • Σάντυ Τσαντάκη

    Περιστέρα Μπαζιάνα και Αλέξης Τσίπρας


    Ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Kαι λίγες ημέρες μετά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η γλώσσα του σώματος προδίδει. Όπως και οι άγραφοι ενδυματολογικοί κώδικες. Αlexis Tsipras rebranded, λάιβ αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

    Αρκεί να «σκρολάρει» κανείς στον επίσημο λογαριασμό του στο Ιnstagram (ενεργός από το 2017), για να τον δει σε τόνους του μπλε και του λευκού, πλέον, αποκλειστικά σχεδόν, σα να επρόκειτο για μοντέλο του Εrmenegildo Zegna, για τη διαφημιστική καμπάνια του οίκου Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22.

    Καμία σχέση με τον Αλέξη του τότε. Τον Αλέξη αρχηγό κόμματος, πρωθυπουργό, τίποτα δεν θυμίζει τον Αλέξη της προεκλογικής καμπάνιας, ή έστω μόλις είχε αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αγωνία να αποτυπώνεται στο πρόσωπο, στα ιδρωμένα πουκάμισα, στα πουλόβερ, τις διπλές μπλούζες, τις καφέ ζώνες, τα ανοιχτόχρωμα παντελόνια, τη «στολή» παρέλασης, το dress code ενός αιώνιου φοιτητή…

    Στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ατσαλάκωτος. «Ολόκληρος ο Τσίπρας σε 3,5 ώρες.» Πώς λέμε «Ολόκληρος ο Σέξπιρ σε μια ώρα»; Καμία σχέση. Φόρεσε το «καλό» κοστούμι, -αν και όχι sur mesure ως οφείλει ένας άνδρας πολιτικός-, με όση γυαλάδα επιτρέπεται για να γράφει καλά στις κάμερες χωρίς να προκαλεί, το χάι-τεκ ρολόι συνώνυμο status, για μια πιο σπορ διάθεση. Navy blue, λευκό πουκάμισο, απουσία μανικετόκουμπων, ίχνος ρυτίδας. Σα να διαβάζει autocue, ρίχνει κλεφτές ματιές κάθε τόσο στην κάμερα του, μιλάει για «brain game» για να παρατηρήσουμε τη βελτιωμένη προφορά στα αγγλικά του… Η αλαζονεία, συχνά, είναι πιο επικίνδυνη από την άγνοια.

    Όσο περνάει το τρίωρο, ιδρώνει το πρόσωπο του, η τερακότα παραμένει στη θέση της, όπως και το προϊόν στα μαλλιά. Δεν πειράζει. Θα τον δούμε πριν και μετά με τη μάσκα του, navy blue κι αυτή, ασορτί, ton sur ton, αφού ακόμη και οι κάλτσες είναι πλέον εναρμονισμένες.

    Και μετά στο Ηρώδειο, χθες βράδυ. Προμηθέας Δεσμώτης. Μπλε παντελόνι, μαύρη μπλούζα-πουκάμισο με κουμπάκια από πάνω μέχρι κάτω, smartwatch, μάσκα και χειραψίες (για το οξύμωρο της υπόθεσης), όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή και ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί τους συντελεστές της παράστασης για την «εξαιρετική απόδοση του λόγου του Αισχύλου».

    Όπως και οι περισσότεροι Έλλληνες στην Ελλάδα του Covid-19, ζούμε μέσα σε ένα ψέμα του αυτοκαθορισμού μας.

    Xειροκρότημα. Ανκόρ. «Ζωάρα» μοιάζει να ζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δείχνει τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερος στις πρόσφατες εμφανίσεις του. Κι αν δεν άκουγες όσα έλεγε (περί εκλογών και εμβολίων, τα SOS δηλαδή της εποχής), και τον είχες για κάποιο λόγο στο mute με το τηλεκοντρόλ, χωρίς να τον ακούς, τι θα καταλάβαινες; Πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνάει καλά. Ίσως καλύτερα από ποτέ. Ανανεωμένος, φρέσκος, μετρά παθητικά τον χρόνο, τι κερδίζει αν ορίζει ως κατώτατο μισθό τα 800 ευρώ, ειδικά τώρα; Γιατί δεν πρότεινε το ίδιο στη δική του θητεία; Kαι πόσο κοστίζει άραγε η εμφάνιση του στη ΔΕΘ που είναι το κόκκινο χαλί της πολιτικής;

    «Αν τολμά ο κ. Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές…», είπε, για να γίνει viral όπως μόνο εκείνος ξέρει. Αγάπα με αν τολμάς; Η ζωή που δεν έζησε; «Από εκεί και πέρα εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης.» Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα; «Όταν τα νερά δεν είναι ήρεμα δεν είναι εύκολο να το κάνει και θα πέσει μέσα στο νερό,» απήγγειλε λίγο μετά στον λόγο του. Οι μουσικές, τα νερά, οι πασαρέλες…

    Mένει να δούμε τι θα φοράει στις επόμενες τηλεοπτικές του εμφανίσεις που ετοιμάζει ήδη το επικοινωνιακό επιτελείο στην Κουμουνδούρου. Όλα θα κριθούν στο zapping. Στο δελτίο ειδήσεων, στα πρωινάδικα… Στα μεσημεριανά; Όχι ακόμη. Πάντα χωρίς γραβάτα. To rebranding του Αlexis Tsipras έχει μόλις ξεκινήσει. «Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και τι ρολόι… «Νέα Αρχή», το punchline για το κόμμα. Νέα Αρχή. Νέα Γκαρνταρόμπα. Νέα Χρωματική Παλέτα. Νέα πυξίδα; Άντε και ινφλουένσερ.

    Νέα Αρχή; Ζωάρα για τον Αλέξη Τσίπρα στο κόκκινο χαλί της πολιτικής (και του Ηρωδείου)

    Διαβάστε επίσης:

    «Κωδικός» μεσαία τάξη, η στρατηγική Μητσοτάκη – Υπό συνεχή πίεση ο Τσίπρας

    37 Παράδεισοι πριν από τον Αριστοτέλη Ωνάση: Όταν η Jackie γνώρισε (και δέχτηκε πρόταση γάμου) από έναν Λόρδο

    Οικογένεια Ζέιν: 700 καλεσμένοι, ένας παραμυθένιος γάμος στο Μονακό και… η Άννα Βίσση (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ