• LIFE&STYLE

    Οικογένεια Ζέιν: 700 καλεσμένοι, ένας παραμυθένιος γάμος στο Μονακό και… η Άννα Βίσση (pics)

    • Σάντυ Τσαντάκη
    Οικογένεια Ζέιν: 700 καλεσμένοι, ένας παραμυθένιος γάμος στο Μονακό

    Οι γονείς του Σάμι Ζέιν, Ριάντ και Ράνα Ζέιν της NAFTOMAR


    «Αυτός είναι ο πιο ‘εξτράβαγκαντ’ γάμος που έχουμε φιλοξενήσει στο Vogue Brides», έγραφε το 2015 το περιοδικό για τον γάμο-υπερπαραγωγή της Ταμάρα Ζέιν και του Λεωνίδα Φωτεινόπουλου. Και τώρα, που σε λίγες ημέρες, η οικογένεια που ίδρυσε τη Νaftomar Shipping & Trading ετοιμάζεται για τον γάμο του Σάμι Ζέιν με την Λόρεν Φαν Μπέρκελ στο Μονακό, sky is the limit.

    Οι προσκλήσεις, για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, έχουν ήδη αποσταλεί. Περισσότεροι από 700 καλεσμένοι, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες θα βρεθούν στο πριγκιπάτο του Μονακό ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να παραμείνουν εκεί για μέρες σε ξενοδοχεία όπως το Hermitage, το Hotel de Paris, το Monte Carlo Bay… Γαλλική εταιρεία έχει αναλάβει όλη την διοργάνωση (θυμάστε την ταινία με την Jennifer Lopez στον ρόλο της Wedding Planner;), η οικογένεια έχει ναυλώσει αεροσκάφη για την πτήση Αθήνα-Νίκαια και πολυτελή αυτοκίνητα για τη μετάβαση μετά στο Μονακό. Προσθέστε και τις πτήσεις από Ολλανδία και τον υπόλοιπο κόσμο…

    Guest stars; Για να διασκεδάσουν και να «ταξιδέψουν» τους υψηλούς προσκεκλημένους; Aντώνης Ρέμος με τους μουσικούς του (όπως και στον γάμο της Ταμάρα Ζέιν), έχει ακουστεί και το όνομα της Beyonce, το σασπένς παραμένει, κανείς δεν θέλει να λύσει το μυστήριο πριν από το επίσημο μυστήριο.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου πάντως, θα ταξιδέψει στο Μονακό και η Άννα Βίσση για να δώσει για πρώτη φορά μια μοναδική συναυλία (για την ακρίβεια dinner show) στο Monte Carlo Sporting, στην αίθουσα Salle des Etoiles. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων (που ξεκινούν από 707 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό), θα διατεθούν στο Ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Αλβέρτος του Μονακό.

    Monte Carlo Sporting

    Όταν είσαι στο Μονακό, θέλεις να τραγουδάς, να χορεύεις, να νιώθεις σαν πριγκίπισσα. Και σαν πρίγκιπας. Τι να περιμένουμε από τον λαμπερό γάμο του Σάμι Ζέιν και της Λόρεν Φαν Μπέρκελ στις 2 Οκτωβρίου; Νυφικό-υπερπαραγωγή, κοσμήματα, πολύτιμα αξεσουάρ, υπογραφές διάσημων σχεδιαστών μόδας και ιστορικών οίκων, ελληνικών, λιβανέζικων και διεθνών… Γιατί αν η νύφη είναι φίλη στον κλειστό λογαριασμό της στο Instagram με τον σχεδιαστή Vrettos Vrettakos, δεν αποκλείεται να δούμε πολλά bling-bling κι ακόμη περισσότερα κρύσταλλα Swarovski…

    Λόρεν Φαν Μπέρκελ

    Στην αναμνηστική φωτογραφία θα δούμε να ποζάρουν όλα τα μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας που διατηρεί χαμηλούς τόνους, εδώ και δεκαετίες. Λέγεται ότι το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λονδίνο, είναι μαζί πέντε χρόνια, εκείνη κατάγεται από την Ολλανδία και εργάζεται ως claim analyst στη Naftomar ενώ ο Σάμι Ζέιν είναι finance analyst. Εταιρεία, με 45 χρόνια εμπειρίας, ιδρύθηκε το 1972 στη Βηρυτό, μεταφέρθηκε το 1991 στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στη Βούλα και έχει εξελιχθεί σε ισχυρό «παίχτη» στην αγορά του LPG. Στη διετία 2010-11 η Naftomar ενίσχυσε το στόλο της με δέκα νεότευκτα πλοία, εδραιώνοντας τη θέση της στον τομέα μεταφοράς LPG. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ότι ο στόλος της αποτελείται από 19 πλοία μεταφοράς LPG.

    Σάμι Ζέιν

    Δεν θα δείτε εκεί σίγουρα λεπτομέρειες για την προετοιμασία του μαγικού γάμου στο Μονακό… Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πάρτι πριν από τον γάμο, στο La Terrasse, με θέα που σταματάει ο χρόνος, ενώ το γαμήλιο δείπνο και η δεξίωση θα φιλοξενηθούν στο Monte Carlo Sporting. Αν ο γαμπρός και η νύφη θέλουν να μιμηθούν, ή ακόμη και να ξεπεράσουν σε λάμψη και ντεσιμπέλ, τον γάμο της Ταμάρα Ζέιν με τον σύζυγο της, στη Λίμνη και στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, θα πρέπει να παίξουν με προδιαγραφές Χόλιγουντ. Τότε ο Αντώνης Ρέμος δεν ήταν ο μοναδικός τραγουδιστής του πάρτι, αφού είχε εμφανιστεί και ο Jason Derulo. Ένα πάρτι μία μέρα πριν από τον γάμο στη Λίμνη Βουλιαγμένης που θύμιζε μικρογραφία της χώρας της Μυκόνου. Όσο για την δεξίωση στον τότε Αστέρα -και σημερινό Four Seasons– είχε θέμα Χίλιες και Μία Νύχτες με φωτιστικά σε σχήμα Μέδουσας.

    Η Ταμάρα Ζέιν φορούσε νυφικό υψηλής ραπτικής του Εlie Saab (ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος Λιβανέζος σχεδιαστής στο Παρίσι και τον κόσμο), δαχτυλίδια με την υπογραφή Elle Amber, παπούτσια Sidonie Larizzi, τα μαλλιά της επιμελήθηκε η Kamal (Claude Maxime, Paris), το μακιγιάζ η Rana Otabashi (Coup de Poudre, Beirut) και ξέρουμε ακόμη και τι άρωμα φορούσε… La Petite Robe Noire της Guerlain. Ξέρουμε όμως τι φορούσε και ο Λεωνίδας Φωτεινόπουλος: κοστούμι του Δημήτρη Πέτρου. Ο πρώτος τους χορός; To Bailando του Enrique Iglesias ενώ υπήρχε εκτός από wedding planner και honeymoon designer για το ταξίδι του μέλιτος γιατί τίποτα δεν πρέπει να μένει στην τύχη.

    Λεωνίδας Φωτεινόπουλος και Ταμάρα Ζέιν

    Το ζευγάρι θέλησε το 2015 με τον γάμο που άφησε εποχή στην Αθήνα και είχε διάρκεια τρεις ημέρες (και νύχτες), να εκπληρώσει την επιθυμία της νύφης για έναν γάμο που έχει σαν βασικό θέμα την θάλασσα, χωρίς να ξεχνάει την πολύτιμη κληρονομιά της οικογένειας. «Καθώς κατάγομαι από την Συρία και ο σύζυγος μου είναι Έλληνας, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε και τα δύο και να είναι κάτι που φαίνεται ακόμη και στο φαγητό που είχαμε στο μενού για τους καλεσμένους μας», είχε δηλώσει η Ταμάρα Ζέιν.

    Ο γάμος το 2015

    Κάπως έτσι το πρώτο βράδυ φίλοι και συγγενείς από την Συρία και το Λίβανο έμαθαν τι σημαίνει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μουσική και χορός. Στο pre-wedding party η Ταμάρα Ζέιν φόρεσε ένα κλασικό φόρεμα Zuhair Murad με σκουλαρίκια του οίκου Λαλαούνη. Και την μεγάλη μέρα; Η νύφη διάλεξε ένα κουτύρ νυφικό του Elie Saab. Αν και βρέθηκε στην πρώτη σειρά στο Παρίσι καλεσμένη όλων των ιστορικών οίκων και σχεδιαστών μόδας μέχρι να διαλέξει το νυφικό των ονείρων της, οι επικρατέστεροι δημιουργοί αρχικά ήταν ο Zuhair Murad, ο Stéphane Rolland και ο οίκος Christian Dior. «Είχαν όλοι πολύ καλές ιδέες», είχε δηλώσει η νύφη στη Vogue, αλλά εκείνη ήθελε κάτι ευκολοφόρετο, ανάλαφρο, με δαντέλα.

    Νυφικό από τον Elie Saab

    Στο τέλος ακολούθησε το ένστικτο της και επέλεξε τον Elie Saab. «Υπήρξε ο πιο χαρισματικός δημιουργός μόνο και μόνο επειδή μου έδωσε αμέσως να καταλάβω ακριβώς πως είχε φανταστεί το νυφικό μου.» Λέτε να τον προτιμήσει και η Λόρεν Φαν Μπέρκελ για τον γάμο της με τον Σάμι Ζέιν στο Μονακό; Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

    Νυφικό από τον Elie Saab
    Νυφικό από τον Elie Saab

    Jason Derulo
    Στον Αστέρα

    Art de la table
    Η δεξίωση

    Διαβάστε επίσης:

    Σταύρος Νιάρχος – Ντάσα Ζούκοβα: Έλαμψαν στο κόκκινο χαλί του Met Gala

    Χορός μεταμφιεσμένων (και εκατομμυρίων) στο φετινό Μet Gala

    Πρίγκιπας Αλβέρτος: Τι απαντά στις φήμες περί κρίσης στον γάμο του



    ΣΧΟΛΙΑ