• MEN

    Τι σχέση έχει το σεξ με το junk food;

    sex


    Το σεξ και το junk food αποτελούν δύο εξίσου σημαντικές απολαύσεις στη ζωή μας! Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτά τα δύο και πώς το ένα επηρεάζει το άλλο;

    Αρχικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνεται στον οργανισμό μας μια ορμόνη, η οποία ονομάζεται ωκυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή έχει πολλές επιδράσεις και είναι υπεύθυνη για διάφορες λειτουργίες μας. Για παράδειγμα, σε αυτήν οφείλεται η ισχυροποίηση της αγάπης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του σεξ, γι’ αυτό και πολλές φορές φέρει την ονομασία “ορμόνη της αγάπης”.

    Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης του Καναδά και του Εθνικού Κέντρου Εξάρτησης και Ψυχικής Υγείας, έδειξε ότι η συγκεκριμένη ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, επηρεάζει την όρεξη για περισσότερο φαγητό και τη λαχτάρα για πολυφαγία.

    Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα εξέτασε ένα μεγάλο αριθμό αντρών που κυμαίνονταν ηλικιακά από τα 27 έως τα 50 έτη, μεταξύ των οποίων υπήρχε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που χαρακτηρίζονταν ως πολυφαγάδες. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε έλαβε υπόψη τις διατροφικές τους συνήθειες, την τάση να καταναλώνουν λιπαρά φαγητά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, καθώς και τα γενετικά δεδομένα του καθενός.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην ισχυρή ορμόνη που προαναφέραμε και στην υπερκατανάλωση τροφής. Η ωκυτοκίνη μειώνει την επιθυμία για φαγητό και περιορίζει τη λαιμαργία. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει τη λαχτάρα για νόστιμες μεν, ανθυγιεινές δε τροφές, όπως είναι δηλαδή το junk food. Η πολυφαγία φέρνει μαζί της μια πληθώρα προβλημάτων, τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον σωματικό τομέα, οπότε παρατηρούμε πως πρόκειται για άλλη μια θετική επίδραση του σεξ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άντρες: 5 λόγοι που είναι καλύτεροι στο σεξ μετά τα 30
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοματικός έρωτας: Πόσοι άντρες παραδέχονται ότι κάνουν στη σύντροφό τους;
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τα 10 πιο ακριβά sex toys στον κόσμο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ