• ΥΓΕΙΑ

    Σεξ: Τι πρέπει να κάνουν οι άνδρες για να διπλασιάσουν τους… χρόνους τους


    Οι άνδρες που ασκούνται τακτικά μπορεί να έχουν διπλάσια «διάρκεια» στο κρεβάτι, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Τουρκία.

    Όπως έδειξαν τα ευρήματά της, εκείνοι που έτρεχαν, έκαναν ποδήλατο ή βάρη για 40 λεπτά κάθε μέρα σημείωσαν διάρκεια (διείσδυση-εκσπερμάτιση) περίπου 5 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, κατά μέσο όρο, ενώ οι άνδρες που περπατούσαν για λιγότερο από 30 λεπτά την εβδομάδα έφτασαν στα 3 λεπτά, κατά μέσο όρο, με μία εκσπερμάτιση στα μόλις 20 δευτερόλεπτα.

    Επιπλέον, οι Τούρκοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν συχνότερη σε άτομα με καθιστική ζωή.

    «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να είναι αποτελεσματική στην απόκτηση μιας σεξουαλικής ζωής υψηλότερης ποιότητας», έγραψαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Yildiray Yildiz.

    Στο πλαίσιο της μελέτης, περίπου 250 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες – με βάση το χρόνο που δαπανούσαν συνήθως στην άσκηση.

    Οι εθελοντές ήταν ηλικίας 18-45 ετών, ίδιας εθνοτικής καταγωγής, ίδιας θέσης και παρακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεξ για τουλάχιστον έξι μήνες.

    Μαζί με τις παρτενέρ τους χρησιμοποιούσαν ένα χρονόμετρο κάθε φορά που έκαναν σεξ, ξεκινώντας από τη στιγμή της κολπικής διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση.

    Οι επιστήμονες από το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Νοσοκομείο της Άγκυρας ζήτησαν από τους άνδρες να αξιολογήσουν πόσο ικανοποιημένες θεωρούσαν ότι ήταν οι παρτενέρ τους μετά το σεξ.

    Στην ομάδα που ασκούνταν τακτικά, τα τρία τέταρτα (76%) των ανδρών πίστευαν ότι η παρτενέρ τους ήταν απόλυτα ικανοποιημένη. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε μόλις 56% στην ομάδα των ανδρών που έκαναν καθιστική ζωή.

    Σε μια ανάλυση της διάρκειας, κανένας από τους άνδρες της ομάδας που ασκούνταν τακτικά δεν είχε βιώσει αυτό που ορίζεται ως πρόωρη εκσπερμάτιση, σε αντίθεση με το 27% των ανδρών που δεν ασκούνταν.

    Ειδικότερα, στην πρώτη ομάδα ο χρόνος της σεξουαλικής επαφής ήταν από 2 έως 25 λεπτά, ενώ στη δεύτερη ομάδα από 20 δευτερόλεπτα έως 7 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

    Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM) ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτιση ως την εκσπερμάτιση που συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό από τη διείσδυση. Η κατάσταση εμπίπτει σε δύο κατηγορίες – την πρωτογενή και τη δευτερογενή- με βάση το αν οι άνδρες την είχαν πάντα ή την ανέπτυξαν πρόσφατα.

    Οι αιτίες της πρωτογενούς πρόωρης εκσπερμάτισης είναι συχνά ψυχολογικές, όπως η τραυματική σεξουαλική εμπειρία σε νεαρή ηλικία, ενώ η δευτερογενής μπορεί να προκληθεί από ψυχολογικούς και φυσικούς παράγοντες και έχει συνδεθεί με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

    Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση αυτή προκαλεί άγχος, δυσφορία, αγωνία και ακόμη και αποφυγή της σεξουαλικής επαφής.

    Ορισμένες άλλες επιστημονικές μελέτες έχουν, επίσης, διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της άσκησης και της στυτικής δυσλειτουργίας.

    Ερευνητές από τα ερευνητικά ινστιτούτα της Νέας Αγγλίας στη Μασαχουσέτη το 2000 συσχέτισαν την έλλειψη άσκησης με τη στυτική δυσλειτουργία. Εντούτοις, ο κίνδυνος για τη διαταραχή μειώθηκε κατά 70% σε αυτούς που αύξησαν την τακτική σωματική άσκηση στην καθημερινότητά τους.

    Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Urology Journal.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεξ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς

      

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HIV: 10 ερωτήσεις για τη λήψη επείγουσας προφυλακτικής θεραπείας

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Και οι άνδρες παθαίνουν κατάθλιψη μετά το σεξ



    ΣΧΟΛΙΑ