• MEN

    Γιατί το πορνό και το ίντερνετ καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή;

    sex


    Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το “Family Stability Network”, έδειξε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τους άντρες και τη σχέση τους, τόσο με το πορνό, όσο και με την τεχνολογία. Σύμφωνα με τη μελέτη, στην οποία έλαβαν μέρος 500 άντρες, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νεαρών αντρών είναι σχεδόν εξαρτημένο από το πορνό. Αυτό ήταν το βασικό πόρισμα, αλλά υπήρξαν και άλλα αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν σε σημαντικά συμπεράσματα.

    Από το παραπάνω δείγμα αντρών, φάνηκε πως 6 στους 10 άντρες (ηλικίας 16-19 ετών) πιστεύουν πως δεν θα βρουν ποτέ τον πραγματικό έρωτα. Επίσης, 1 στους 3 άντρες πιστεύει πως όσα βλέπει στο πορνό και τις “ροζ ταινίες” ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η έρευνα συνεχίζει, καθώς από αυτούς το 63% δήλωσε ότι παρακολουθεί ερωτικό περιεχόμενο τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα, ενώ το 28% δήλωσε ότι παρακολουθεί πέντε ή και παραπάνω φορές τη βδομάδα.

    Η έρευνα εξέταση το μεγάλο ζήτημα του πορνό σε συνδυασμό και με τη χρήση του ίντερνετ, καθώς και των social media. Τόσο το πορνό, όσο και το διαδίκτυο εν γένει, έχουν συνέπειες στα άτομα. Παρατηρείται πως όσοι ασχολούνται υπερβολικά με τα παραπάνω, απομονώνονται, έχουν δυσκολίες στην κοινωνικοποίησή τους, εμπόδια στην ανάπτυξη αλλά και διατήρηση σχέσεων, τους δημιουργείται χαμηλή αυτοπεποίθηση, μη ρεαλιστικές προσδοκίες και τείνουν να αποκτούν επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις.

    Ο sex therapist Peter Saddington, δίνει κάποια λύση για τα θέματα αυτά αναφέροντας τα εξής: “Ένα πρώτο βήμα είναι η σωστή ενημέρωση από το σχολείο και την εκπαίδευση. Οι καθηγητές οφείλουν να αφιερώνουν χρόνο και να μιλούν στους άντρες από μικρή ηλικία τόσο για τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και για πιο ταμπού θέματα όπως το πορνό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει και το ίδιο το κράτος να λάβει κάποιες πρωτοβουλίες για την ορθότερη ενημέρωση αλλά και την ψυχολογική βοήθεια αυτών των αντρών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρία λάθη που κάνουν οι άντρες στο σεξ και δεν αρέσουν στις γυναίκες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί θα πρέπει να αποφύγετε το σεξ μετά από καυγά;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σεξ: 4 στάσεις που ενεργοποιούν το σημείο G



    ΣΧΟΛΙΑ