• LIFE&STYLE

    Μελέτης Κοροπούλης: Ποιος είναι ο 35χρονος επιχειρηματίας, γόνος γνωστής οικογένειας του Κολωνακίου, που έκανε βουτιά από μπαλκόνι στην Τσακάλωφ

    • NewsRoom
    Μελέτης Κοροπούλης

    Μελέτης Κοροπούλης


    «Λύθηκε» το μυστήριο της ταυτότητας του 35χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε τα ξημερώματα της Τρίτης, από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Πρόκειται για τον Μελέτη Κοροπούλη, γόνο της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και συνιδιοκτήτη της ιστορικής μπουτίκ Bettina.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ατύχημα».

    Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι ο 35χρονος άνδρας πήδηξε από τον 3ο όροφο του διαμερίσματός του, κρατώντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ και κατέληξε πάνω σε τέντα ενός καφέ που βρίσκεται από κάτω με αποτέλεσμα να σωθεί ως εκ θαύματος.

    Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η πτώση του οφείλεται σε ατύχημα, ενώ διαψεύδει ότι κρατούσε πάνω του τόσα πολλά χρήματα.

    Ποιος είναι ο Μελέτης Κοροπούλης

    Λάτρης των βιβλίων, της τέχνης, της μουσικής, αλλά και του ακριβού γούστου, ο Μελέτης Κοροπούλης ανέλαβε την μπουτίκ μαζί με την αδελφή του, Μαρία, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1964 η γιαγιά τους, η «θρυλική» Βασιλική Κωνσταντινίδη.

    Εκείνη αγαπούσε τα ποιοτικά, διαχρονικά ρούχα και τους avant-garde σχεδιαστές και αυτό την ώθησε να ανοίξει τη δική της μπουτίκ, φέρνοντας, μάλιστα, αποκλειστικά γυναικεία ρούχα εισαγωγής από το Παρίσι.

    Πλέον, ο εγγονός της θεωρείται «η ψυχή της σύγχρονης Bettina».

    Από τις μακροβιότερες μπουτίκ της Αθήνας, η Bettina συνεργάζεται με μεγάλους designers και luxurious brands, όπως Fabiana Filippi, Amina Rubinacci και Piazza Sempione, προσφέροντας κομψά all time classic κομμάτια.

    Η μπουτίκ Bettina στο Κολωνάκι
    Η μπουτίκ Bettina στο Κολωνάκι

    Ο Μελέτης Κοροπούλης έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση καταπιάνεται και με άλλα projects στον χώρο της επικοινωνίας.

    Έχει κάνει δημόσιες σχέσεις για αρκετά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, ενώ έχει ιδρύσει την συμβουλευτική εταιρεία Blackbox Strategies & Productions. Ειδικεύεται στη ρητορική και τη στρατηγική.

    Ένα side project του σε συνεργασία με τον Κώστα Θεοχάρη είναι το The Future Studies, που αποτελεί κοινωνιολογικό πείραμα για το πόσο κοντά μπορεί να φέρει τελικά ένα T-shirt τους ανθρώπους.

    Το εγχείρημα πυροδότησε η αγάπη τους για το σχέδιο, το ποιοτικό ύφασμα και την αποτύπωση των σκέψεων.

    «Το The Future Studies ξεκίνησε από τη δική μου προσωπική ανάγκη να κάνω δώρα που μου αρέσουν. Είναι ένα όπλο ενάντια στην αποξένωση», είχε δηλώσει στο Madame Figaro το 2020.

    Μελέτης Κοροπούλης
    Μελέτης Κοροπούλης

    Ως σύγχρονος bon vivant, του αρέσουν τα ακριβά γούστα και όταν δεν περνάει τον χρόνο του στο πολυτελές διαμέρισμά του στην αγαπημένη του Αθήνα, ταξιδεύει κυρίως σε μαγευτικούς ελληνικούς προορισμούς, όπως μαρτυρά το Instagram του.

    Αγαπημένο του στέκι, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, είναι το Athénée, ενώ φροντίζει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να κρατά σε φόρμα τόσο το σώμα του όσο και το μυαλό του.

    Ο μουσικός Καρίμ Καλόκο και ο Μελέτης Κοροπούλης στο Athénée
    Ο μουσικός Καρίμ Καλόκο και ο Μελέτης Κοροπούλης στο Athénée

    Διαβάστε επίσης:

    Μελέτης Κοροπούλης: Ο σύγχρονος bon vivant, η οικογενειακή επιχείρηση, οι δράκοι και το… θαύμα

    Στρατής Ανδρεάδης: Τα λόγια του επιχειρηματία που άλλαξε την τραπεζική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ