• LIFE&STYLE

    Μελέτης Κοροπούλης: Ο σύγχρονος bon vivant, η οικογενειακή επιχείρηση, οι δράκοι και το… θαύμα

    • NewsRoom
    Μελέτης Κοροπούλης

    Μελέτης Κοροπούλης


    Ως ένα ανήσυχο πνεύμα που αναζητά συνεχώς νέους τρόπους να διοχετεύει τη δημιουργικότητά του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Μελέτης Κοροπούλης, γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας.

    Η δημιουργικότητα άλλωστε είναι στο dna της οικογένειας και συγκεκριμένα ξεκινά από τη γιαγιά του, τη Βασιλική Κωνσταντινίδη, η οποία άνοιξε την μπουτίκ Bettina, που έμελλε να είναι μία εκ των μακροβιότερων μπουτίκ της πρωτεύουσας.

    Η ιστορική Bettina που ντύνει όλη την κοσμική Αθήνα

    Η Bettina βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι και έχει ντύσει όλη την κοσμική Αθήνα από την εποχή της δεκαετίας του ’60 μέχρι και σήμερα.

    Όλα ξεκίνησαν από τη γιαγιά του Μελέτη, τη Βασιλική Κωνσταντινίδη, η οποία λάτρευε την υψηλή μόδα και τα ποιοτικά ρούχα.

    Το 1964 ήταν η χρονιά που η μπουτίκ «άνθισε», ενώ στην ακριβώς επόμενη δεκαετία η Bettina έγινε αδιαμφισβήτητα ο «leader» στον χώρο, διαμορφώνοντας τα trends της εποχής.

    BETTINA

    Κομβική δεκαετία, βέβαια, ήταν εκείνη του ’80, όταν η μπουτίκ συστήνει στην αθηναϊκή κοινωνία πρωτοποριακούς σχεδιαστές για την εποχή, όπως τους Jil Sander, Vivienne Westwood, Jean-Paul Gaultier και Sonia Rykiel.

    Η Βασιλική Κωνσταντινίδη ήταν η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα γυναικεία ρούχα εισαγωγής από το Παρίσι.

    Ως λάτρης της avant-garde μόδας, η ίδια τόλμησε και έφερε στη χώρα μας μοναδικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

    Μέχρι και σήμερα η μπουτίκ εξακολουθεί να έχει υψηλά στάνταρ και να συνεργάζεται με μεγάλους designers και luxurious brands, όπως Fabiana Filippi, Amina Rubinacci και Piazza Sempione, προσφέροντας κομψά all time classic κομμάτια.

    Τα ηνία της επιχείρησης έχουν αναλάβει τα παιδιά της οικογενείας, η Μαρία και ο Μελέτης Κοροπούλης, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση με επιτυχία.

    Η μπουτίκ Bettina στο Κολωνάκι
    Η μπουτίκ Bettina στο Κολωνάκι

    Τα προσωπικά projects του

    Στην ίδια φιλοσοφία, αλλά στην πιο casual μορφή του, ο Μελέτης Κοροπούλης έχει δημιουργήσει ένα δικό του side project, σε συνεργασία με τον Κώστα Θεοχάρη, το οποίο αποκαλούν «The Future Studies».

    Πρόκειται για ένα κοινωνιολογικό πείραμα για το πόσο κοντά μπορεί να φέρει τελικά ένα T-shirt τους ανθρώπους.

    Το εγχείρημα πυροδότησε η αγάπη τους για το σχέδιο, το ποιοτικό ύφασμα και την αποτύπωση των σκέψεων.

    «Το The Future Studies ξεκίνησε από τη δική μου προσωπική ανάγκη να κάνω δώρα που μου αρέσουν. Είναι ένα όπλο ενάντια στην αποξένωση», είχε δηλώσει ο ίδιος στο Madame Figaro το 2020.

    T-Shirt από The Future Projects
    T-Shirt από The Future Studies

    Με σπουδές στην κοινωνιολογία, ο 35χρονος bon vivant καταπιάνεται και με άλλα projects στον χώρο της επικοινωνίας.

    Έχει κάνει δημόσιες σχέσεις για αρκετά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, ενώ έχει ιδρύσει την συμβουλευτική εταιρεία Blackbox Strategies & Productions. Ειδικεύεται στη ρητορική και τη στρατηγική.

    Μελέτης Κοροπούλης
    Μελέτης Κοροπούλης

    Το σπίτι στο Κολωνάκι και η άτυχη στιγμή

    Σε ένα ανακαινισμένο οίκημα της δεκαετίας του ’30 στην οδό Τσακάλωφ ζει μόνιμα ο Μελέτης Κοροπούλης, όπου τα ξημερώματα της Τρίτης, είχε ένα ατύχημα.

    Έπεσε από τον 3ο όροφο του διαμερίσματός του και για καλή του τύχη προσγειώθηκε πάνω στην τέντα του καφέ που βρίσκεται στο ισόγειο.

    Ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του και διαψεύδει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι πήδηξε από τον 3ο μαζί με χαρτονομίσματα 100.000 ευρώ!

    Μάλιστα, μέσα από το προφίλ του στο Instagram αναφέρει:

    «Φίλοι μου αγαπημένοι και λαχταρισμένοι σας ευχαριστώ ολόκαρδα για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας.

    Μικρή η ζημιά του Ταρζάν, η τσίτα είναι 100% σώα και αβλαβής.

    Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Ελληνική Αστυνομία με ειδική μνεία στο ΑΤ Συντάγματος, για τη φροντίδα και την άμεση δράση τους», έγραψε ο Μελέτης Κοροπούλης και συνέχισε:

    «Αγαπητοί δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι κι άλλοι που ενδιαφέρεστε, σας ευχαριστώ και εσάς για το ενδιαφέρον και τα λόγια σας.

    Και μιλώντας για δράκους, όπως μόνο εσείς ξέρετε, πτήσεις και πτώσεις, φούντες, φουνταρίσματα και τέτοια έχω να προσθέσω @vlepo_drakous.

    Υγ. Μην κάνετε βλακείες, μη λέτε βλακείες και μην γράφετε βλακείες.

    Καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά!».

    Όπως μαρτυρούν το Instagram του, αλλά και παλαιότερες συνεντεύξεις του, περνάει πολύ χρόνο στο πολυτελές διαμέρισμά του στην αγαπημένη του Αθήνα, καθώς είναι λάτρης των βιβλίων, της μουσικής και της τέχνης.

    Παράλληλα, απολαμβάνει να περνάει ποιοτικό χρόνο με φίλους του στο σαλόνι του.

    Μελέτης Κοροπούλης
    Μελέτης Κοροπούλης

    Αγαπημένο του στέκι, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, είναι το Athénée, ενώ φροντίζει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να κρατά σε φόρμα τόσο το σώμα του όσο και το μυαλό του.

    Ως σύγχρονος bon vivant, του αρέσουν τα ακριβά γούστα.

    Όταν δεν βρίσκεται στην Αθήνα, επιλέγει να ταξιδεύει με σκάφος κυρίως στα ελληνικά νησιά.

    Μελέτης Κοροπούλης

    Διαβάστε επίσης:

    Μελέτης Κοροπούλης: Ποιος είναι ο 35χρονος επιχειρηματίας, γόνος γνωστής οικογένειας του Κολωνακίου, που έκανε βουτιά από μπαλκόνι στην Τσακάλωφ



    ΣΧΟΛΙΑ