array(0) {
}
        
    
Menu
-1.45%
Τζίρος: 161.67 εκατ.

Πετρέλαιο: Άλμα 2,5% για το WTI, στα 69 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωσε το Brent

Media

Liberation: Ακριβότερο κατά 25% το φύλλο της για τους άνδρες σήμερα

Comments

Οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών καταγγέλλονται στα περίπτερα: με αφορμή τον σημερινό παγκόσμιο εορτασμό της γυναίκας, η γαλλική εφημερίδα Liberation πωλείται την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, 25% ακριβότερα στους άνδρες αναγνώστες, σε μια συμβολική αποτύπωση των μισθολογικών αποκλίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα.

Η αριστερή εφημερίδα παρουσιάζει έτσι κατ’ εξαίρεσιν δύο διαφορετικά πρωτοσέλιδα, ανάλογα με το φύλο του αγοραστή: ένα με ένα εικονόγραμμα “άνδρας” και τη φράση “Για τους άνδρες 2,50 ευρώ”, το άλλο με ένα εικονόγραμμα “γυναίκα” και τη φράση “Για τις γυναίκες 2 ευρώ, κανονική τιμή”.

Παρά τη νομοθεσία, η απόκλιση στους μισθούς ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες εξακολουθεί να είναι 25% στη Γαλλία. Για να καταδείξει αυτή την αδικία, η Liberation αποφάσισε να εφαρμόσει για μια ημέρα την ίδια διαφορά στην τιμή πώλησής της”, γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.

 

“Αρχικά η Libe εξέταζε περισσότερο το ενδεχόμενο να κάνει χάρη στις γυναίκες: μια τιμή χαμηλότερη, 1,50 ευρώ. Όμως αυτό έμοιαζε με ελεημοσύνη”, αναφέρει η εφημερίδα στις εσωτερικές σελίδες της, διευκρινίζοντας ότι εμπνεύσθηκε από το τεύχος Μαρτίου ενός καναδικού μηνιαίου περιοδικού, του Maclean’s.

“Ενδεχόμενα κέρδη θα διατεθούν στο Εργαστήριο της ισότητας”, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Το θέμα της ισότητας ανδρών και γυναικών ή η βία κατά των γυναικών και τα κινήματα #BalanceTonPorc και #MeToo βρίσκονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων των γαλλικών εφημερίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μηνύματα των Ελλήνων πολιτικών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρείν: Christine Lagarde

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρείν: Abigail Johnson 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο μικρότερος γιος του Αλέν Ντελόν ζητά να ακυρωθεί η διαθήκη του πατέρα του
Άννα Βίσση: Δημοσίευσε φωτογραφία της με τον Έλτον Τζον
Chloe Malle: Αυτή είναι η διάδοχος της Anna Wintour στη Vogue
3.288.666 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Αύγουστο
28 χρόνια χωρίς την Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η ζωή και το στυλ που άφησε εποχή
Πρεμιέρα αύριο για το νέο πρόγραμμα του Action 24
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση – Βύρων Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από τη βάπτιση του γιου τους Λέοντα στην Πάρο
Ο ΣΚΑΙ και το όνειρο Ζούλα, ο Ρουβάς ρεπόρτερ, οι μεταγραφές «αεροδρομίου» στην ΕΡΤ, ποιος πήρε το Attica TV και οι νέοι στόχοι του Κυριακού
Ο εμβληματικός Edward Enninful στην Αθήνα
Ο θρίαμβος της Rolex στα Hamptons