• Business

    Οι ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρείν: Abigail Johnson

    Abigail Johnson


    Οι γυναίκες σήμερα δεν γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα τους κάθε 8 Μαρτίου. Δεν την έχουν ανάγκη. Οι υψηλές θέσεις που έχουν κατακτήσει χάρη στον συνδυασμό δυναμικότητας και ευαισθησίας που τις χαρακτηρίζει από τη φύση τους, σε συνδυασμό με τα υψηλά ιδανικά τους, τις κάνει πλήρεις και γεμάτες αυτοπεποίθηση, για να χρειάζονται μία απλή μέρα να τους θυμίσει όλα όσα έχουν επιτύχει.

    Το Forbes, αποδίδοντας φόρο τιμής στις ισχυρές γυναίκες του 2017, έχει συντάξει μία λίστα με τις 100 «σιδηρές» κυρίες που έχουν κατακτήσει τον κόσμο και το mononews.gr, με αφορμή την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ξεκινά ένα αφιέρωμα στις πιο λαμπερές γυναικείες παρουσίες του επιχειρείν ανά τον κόσμο.

    Abigail Johnson – President-CEO, Fidelity Investments: 16,4 δισ. δολ.

    Abigail Johnson

    Η Abigail Johnson γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1961 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. 

    Ο δρόμος της δημιουργίας και της αναζήτησης ταυτότητας για την Abigail Johnson δεν ήταν τόσο δύσβατος, αφού η επιχειρηματικότητα κυλούσε στο αίμα της οικογένειάς της. Πατέρας της και συνεργάτης της είναι ο γνωστός επενδυτής της αμερικανικής αγοράς, Edward Crosby “Ned” Johnson III των Fidelity Investments και Fidelity International, ο οποίος συνέχισε το έργο του δικού του πατέρα,  Edward C. Johnson II, που ίδρυσε την Fidelity Investments το 1949.

    Η Johnson ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας το 2014, αλλά οι σπουδές της και τα νεανικά της ενδιαφέροντα δεν προμήνυαν αυτήν της την πορεία.

    Η Abigail αποφοίτησε το 1984 από το Hobart and William Smith με bachelor στην Ιστορία της Τέχνης και όχι στα Οικονομικά ή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα ως σύμβουλος στην εταιρεία Booz Allen Hamilton από το 1985 έως το 1986, η Johnson ολοκλήρωσε ένα MBA στο Harvard Business School και προσχώρησε στην Fidelity ως αναλύτρια και διευθύντρια χαρτοφυλακίου το 1988. Το 1997 ανέλαβε εκτελεστικό ρόλο στην Fidelity Management and Research και έκτοτε υπηρέτησε σε διάφορα υψηλόβαθμα εκτελεστικά πόστα της FMR, της Fidelity Institutional Pension Services και της Fidelity Investments, μέχρι να αναλάβει πρόεδρος το 2012 και Διευθύνουσα Σύμβουλος το 2014.

    Έκτοτε η πορεία της είναι μόνο ανοδική, με το 2017 να μετρά 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η Ελλάδα της εξωστρέφειας: Σε μια ακόμα εταιρία διαμάντι την AXEL επενδύει ο Δ. Δασκαλόπουλος

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ