• Media

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το Maestro είναι η καλύτερη δουλειά μου

    • Νίκη Καξερή
    Χριστόφορος Παπακαλιάτης

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης


    Μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

    Τη νέα πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική δουλειά του με τίτλο Maestro παρουσίασε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

    Ο δημιουργός, σεναριογράφος και ηθοποιός μαζί με το υπόλοιπο ταλαντούχο καστ της σειράς του MEGA υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των Media και μίλησαν για την παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που πρόκειται να απολαύσουμε στη μικρή οθόνη.

    Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του Maestro, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:30.

    «Είμαι πολύ περήφανος για το έργο αυτό, γιατί θεωρώ πως καλλιτεχνικά είναι μια μοναδική στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί», δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για το τηλεοπτικό του όραμα.

    Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του lockdown που τέθηκε σε ισχύ λόγω της πανδημίας, όταν αποφάσισε να γράψει μια ελληνική ιστορία με κινηματογραφική αφήγηση που θα διαδραματίζεται στους ονειρικούς Παξούς, απ’ όπου είναι και η καταγωγή του.

    «Ήθελα να καταπιαστώ με πράγματα λίγο πιο δύσκολα», σχολιάζει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τα θέματα που πραγματεύεται η σειρά, όπως την ενδοοικογενειακή βία και την ομοφοβία. Ωστόσο, δεν λείπει το χιούμορ και τα κωμικά στοιχεία, καθώς -όπως είπε- επιθυμεί να βλέπει όλα τα χρώματα σε έναν πίνακα.

    Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρει ότι οι εξαιρετικοί ηθοποιοί που πλαισιώνουν το καστ της σειράς, πήγαν σε άλλο επίπεδο τους ήρωες που δημιούργησε.

    «Για μένα αυτή η δουλειά τολμώ να πω ότι είναι -ενώ είναι όλα παιδιά μου- η αγαπημένη μου και η καλύτερή μου δουλειά. Και αυτό γιατί στην ιστορία που έγραψα, έχω πρωταγωνιστές- ηθοποιούς, οι οποίοι έδωσαν άλλη διάσταση στους ήρωες. Οπότε θα τους είμαι για πάντα υπόχρεος».

    Χάρις Αλεξίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Μαρία Καβογιάννη
    Χάρις Αλεξίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Μαρία Καβογιάννη

    Γράφοντας τη σειρά, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε στο μυαλό του δύο ηθοποιούς που επιθυμούσε να ενσαρκώσουν τους ήρωές του και αυτοί δεν είναι άλλοι από τη Μαρία Καβογιάννη και τον Φάνη Μουρατίδη, με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Και γι’ αυτό τον λόγο, μάλιστα, έδωσε και τα ονόματά των ηθοποιών στους δύο χαρακτήρες.

    Έμπνευση για τον ρόλο της Χαρούλας Αλεξίου αποτέλεσε το τραγούδι «Προσευχή», το οποίο άρχισε να παίζει ενώ τελείωνε τη συγγραφή του δεύτερου επεισοδίου. Οι στίχοι του πυροδότησαν μια σειρά από εικόνες τις οποίες αποτύπωσε στο χαρτί και στη συνέχεια έκανε την πρόταση στη σπουδαία ερμηνεύτρια να υποδυθεί τη γιαγιά-«αρχηγό» της οικογένειας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ηθοποιοί δήλωσαν «ευλογημένοι» για τη συνεργασία τους με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ενώ τόνισαν την αγάπη τους για τη σειρά.

    Το καστ του Maestro
    Το καστ του Maestro

    Σε αρκετά σημεία της Συνέντευξης Τύπου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφέρθηκε στην επιθυμία του η σειρά να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε για τίτλο τη διεθνή λέξη «Maestro», η οποία μπορεί να σταθεί αυτούσια σε όλες τις γλώσσες, χωρίς να χρειαστεί μετάφραση.

    Χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, παραδέχτηκε ότι έχουν υπάρξει και είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τη διανομή της σειράς στο εξωτερικό.

    MAESTRO - Χάρις Αλεξίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρία Καβογιάννη και Κλέλια Ανδριολάτου
    Χάρις Αλεξίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρία Καβογιάννη και Κλέλια Ανδριολάτου

    Μπορεί ο πρώτος κύκλος να μην έχει προβληθεί ακόμη στην τηλεόραση, ωστόσο, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει ήδη γράψει τη συνέχεια της σειράς και συγκεκριμένα το πρώτο επεισόδιο.

    Το πρωτότυπο σενάριο, οι καθηλωτικές ερμηνείες, τα ατμοσφαιρικά σκηνικά, η μουσική επένδυση και τα μαγικά πλάνα, όλα μαζί συνδέονται και δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που ταξιδεύει τον τηλεθεατή σε έναν άλλον κόσμο. Από την πρώτη γεύση που πήραμε είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα σειρά που αναμένεται να μαγνητίσει το ενδιαφέρον.

    MAESTRO
    Η σέλφι του καστ behind the scenes

    Το Maestro αποτελείται από 9 επεισόδια και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στο MEGA.

    Η σέλφι που ανέβασε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Instagram
    Η σέλφι που ανέβασε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο Instagram

    Maestro: H υπόθεση

    O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής.

    Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.

    Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

    MAESTRO

    Πρωταγωνιστούν:

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης

    Διαβάστε επίσης:

    Χάρις Αλέξιου: H συνεργασία με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο Maestro είναι ένας «έρωτας»



    ΣΧΟΛΙΑ