• LIFE&STYLE

    Μαρίνα και Γιώργος Πατούλης: Ο κεραυνοβόλος έρωτας στην Πάρο, τα 35 χρόνια κοινής πορείας και η κρίση στον γάμο τους

    • NewsRoom
    Γιώργος και Μαρίνα Πατούλη

    Γιώργος και Μαρίνα Πατούλη


    Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε το Σάββατο η φήμη ότι η Μαρίνα και ο Γιώργος Πατούλης χωρίζουν, έπειτα από 35 χρόνια έγγαμου βίου, με την σύζυγο του Περιφερειάρχη να παραδέχεται ότι ο γάμος τους περνάει βαθιά κρίση.

    Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στον χώρο της πολιτικής, που τους τελευταίους μήνες περνάει μια δύσκολη περίοδο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Μαρίνα Πατούλη, η ίδια βιώνει «ένα πένθος», καθώς «35 χρόνια ζωής δεν μπορούν να σβήσουν από τη μια στιγμή στην άλλη».

    Οι δυο τους γνωρίστηκαν ένα καλοκαίρι στην Πάρο, όταν ο Γιώργος Πατούλης είχε μόλις αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή και η Μαρίνα Σταυράκη ήταν φοιτήτρια στο πρώτο έτος της Φιλολογίας. Εκείνος της απευθύνθηκε στα γερμανικά και εκείνη τον ειρωνεύτηκε. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ειδύλλιό τους…

    Ήταν ένας έρωτας κεραυνοβόλος που δεν άργησε να επισφραγιστεί με το ιερά δεσμά του γάμου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το 1992, ενώ ακολούθησε ο θρησκευτικός γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών.

    Η Μαρίνα Πατούλη είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τη γνωριμία τους, μιλώντας στον Νίκο Κοκλώνη και το Celebrity Travel. «Ήταν πιο μπρουτάλ για τα γούστα μου. Είχε και μουστάκι τότε και τον έβαλα να το ξυρίσει. Ήταν τράτζικ το μουστάκι».

    Μερικά χρόνια αργότερα, ο Γιώργος και η Μαρίνα έφεραν στον κόσμο τον καρπό του έρωτά τους, τον μονάκριβο γιο τους, Αλέξανδρο, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην εφηβεία και είναι ό,τι πιο σημαντικό για το ζευγάρι.

    Ποτέ δεν έκρυβε τον θαυμασμό της και την αγάπη της για τον σύζυγό της

    Ο πολιτικός βίος και οι φιλοδοξίες της Μαρίνας

    Ισχυρός άνδρας της πολιτικής, ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε μια σπουδαία πορεία στον χώρο του. Πριν εκλεχθεί Περιφερειάρχης Αττικής, διετέλεσε για πολλά χρόνια δήμαρχος Αμαρουσίου, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του, η οποία, επίσης, ασχολείται με τα κοινά από το 2014.

    Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Πατούλη υπήρξε δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, όπου ανέλαβε την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ενώ το 2019 δεν έκρυψε τη φιλοδοξία της να συνεχίσει το έργο του συζύγου της και την επιθυμία της να κατέβει υποψήφια για τη δημαρχεία του Αμαρουσίου, κάτι που εν τέλει δεν ευδοκίμησε.

    Απέναντί της θα έβρισκε τον εκλεκτό της ΝΔ για τη θέση του δημάρχου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τον οποίο στήριζε και ο σύζυγός της, με τον Τύπο να κάνει λόγο για έντονη δυσαρέσκεια του Πατούλη για τις βλέψεις της, ακόμα και για κρίση στον γάμο τους.

    Γιώργος και Μαρίνα Πατούλη

    Γι’ αυτό και η Μαρίνα Πατούλη έκανε πίσω, ωστόσο, συνέχισε να στηρίζει και να βρίσκεται δίπλα στον σύζυγό της. Μάλιστα, τη βραδιά της εκλογής του ως Περιφερειάρχης Αθηνών, η Μαρίνα ήταν εκεί με τον γιο τους και με ένα φιλί στο στόμα, έβαλαν τέλος στις όποιες υποψίες είχαν απομείνει για κρίση και προβλήματα στη μακρόχρονη σχέση τους.

    Γιώργος και Μαρίνα Πατούλη

    Και φυσικά στην ορκωμοσία του στο Ζάππειο τον Αύγουστο του 2019, ήταν εκεί μαζί με τον γιο τους και την μητέρα του Γιώργου Πατούλη.

    Αλέξανδρος, Γιώργος, Πόπη και Μαρίνα Πατούλη

    Το χρυσό σαλόνι και τα εκκεντρικά looks

    Βέβαια, το ζευγάρι έγινε ιδιαίτερα γνωστό το 2016 μέσα από μια φωτογράφιση που έκαναν στο σπίτι τους και συγκεκριμένα στο… χρυσό τους σαλόνι, το οποίο έγινε αντικείμενο σχολιασμού και από τους «Ράδιο Αρβύλα».

    Μιλώντας, πάλι, στην εκπομπή του Νίκου Κοκλώνη είχε πει: «Με ενόχλησε σε επίπεδο του bullying που έγινε στον γιο μου στο σχολείο και ενοχλήθηκε ο μικρός και σε επίπεδο που έθιξαν κάποια πολύ ευαίσθητα σημεία, την οικογένεια, την πεθερά μου που νομίζω ότι εκεί πρέπει να υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να παραβιάζονται».

    «Σε μερικά σημεία γέλασα πάρα πολύ», παραδέχτηκε η ίδια, «Κάποια άλλα σημεία όμως τα οποία ήταν σεξιστικά όπως με την κρεβατοκάμαρα και τη Φιλαρμονική να παίζει όταν εγώ είμαι εκπαιδευτικός και την άλλη μέρα πρέπει να μπω στην τάξη είναι δύσκολο… Σε κάποιους αρέσει το μαύρο, εμένα το χρυσό».

    Πέρα από το γούστο της στη διακόσμηση, δεν είναι λίγες οι φορές που η Μαρίνα Πατούλη έχει δεχτεί σχόλια για τις στιλιστικές της επιλογές. Είναι μια γυναίκα που αγαπάει τη μόδα και τολμά να συνδυάζει τα πιο γκράντε και εκκεντρικά outfit.

    Στα MAD VMA το 2017

    Στο παρελθόν, έχει δηλώσει στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1: «Εγώ είμαι μια κατηγορία μόνη μου, ο στιλίστας είμαι εγώ και παρότι έχω κατακριθεί σκληρά, δεν πτοούμαι. Πρέπει κανείς να νιώθει όμορφα με τον εαυτό του. Τι να μου πει εμένα ο στιλίστας και ο κάθε στιλίστας αν δεν είμαι η Μαρίνα; Θέλω να είμαι αυθεντική, ειλικρινής, πηγαία. Σε όλους να αρέσω αποκλείεται. Κάνω τις επιλογές μου και είμαι έτοιμη να δεχτώ και την αρνητική κριτική και να χαρώ με την πολύ θετική κριτική».

    Η τραγική απώλεια και η κρίση στον γάμο τους

    Καθ’ όλη την κοινή τους πορεία, οι δυο τους βρίσκονταν πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου, ενώ μέσα από τις δημόσιες εμφανίσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει δείχνουν πόσο αγαπημένοι είναι.

    Στα τέλη του 2020, όμως, ο Γιώργος Πατούλης δέχτηκε ένα βαρύ χτύπημα, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του. Η Μαρίνα Πατούλη, η οποία πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την πεθερά της, στάθηκε δίπλα του. Η κηδεία της, που τελέστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Μαρούσι ήταν και η τελευταία κοινή εμφάνιση του ζεύγους.

    Προηγουμένως, πάντως και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020 το ζευγάρι έκανε κοινές εμφανίσεις, ενώ στις 19 Ιουλίου, η Μαρίνα Πατούλη έκανε ένα μικρό πάρτι για την ονομαστική της εορτή και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε με τον σύζυγό της στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

    Τίποτα δεν προμήνυε ότι κάτι δεν πάει καλά…

    Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, 17 Ιουλίου 2020

    Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα και συγκεκριμένα περίπου 2,5 μήνες πριν, όταν και ήρθε η ρήξη στη σχέση τους και ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ξαφνικά ότι φεύγει από το σπίτι, καθώς «θέλει να μείνει μόνος του γιατί θέλει την ψυχική του ηρεμία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες η Μαρίνα Πατούλη στην εκπομπή «Ευτυχείτε».

    Με έντονη συγκίνηση και μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Μαρίνα Πατούλη μίλησε ανοιχτά στην εκπομπή για την κρίση στον γάμο της, που την οδήγησε, μάλιστα, στο νοσοκομείο λόγω πίεσης και άγχους.

    «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, είναι ο άντρας της ζωή μου και περνάω έναν θάνατο», εξομολογήθηκε, κάνοντας λόγο για «βία της σιωπής» που της ασκείται. Όπως δήλωσε η ίδια, δεν έχει μιλήσει με τον σύζυγό της τους τελευταίους μήνες, ενώ εκείνος κρατά επικοινωνία μόνο με τον γιο τους.

    Μαρίνα και Γιώργος Πατούλης

    «Δεν έχω καμία άλλη επαφή με τον Γιώργο μόνο μέσα από τα Μίντια που παρακολουθώ την δράση του. Απαξιώνει να μου απαντήσει ακόμα και στα μηνύματα εδώ και 2,5 μήνες. Δεν ξέρω αν έχω κάνει κάτι. Απλά εξαφανίστηκε, δεν ξέρω καν που μένει», είπε με λυγμούς.

    «Μπορεί να μην ήμουν άξια σύζυγος, γονείς θα είμαστε όμως για πάντα», είπε ζητώντας μια επικοινωνία για τα ζητήματα του παιδιού.

    Στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Νοέμβριος 2020

    Όταν ρωτήθηκε για το αν η στάση του Γιώργου Πατούλη είναι εξαιτίας ενός τρίτου προσώπου, η Μαρίνα Πατούλη απάντησε με ειλικρίνεια ότι σε 35 χρόνια γάμου μπορεί και να υπάρξουν τρίτα πρόσωπα, αλλά η γυναίκα κρατάει το σπίτι της. «Η οικογένεια πρέπει να είναι πάνω από τρίτα πρόσωπα».

    Καταλήγοντας, η Μαρίνα Πατούλη σχολίασε ότι πάντα θαύμαζε τον Γιώργο Πατούλη, αλλά τώρα βλέπει έναν άλλο άνθρωπο ακόμη και στις πολιτικές του επιλογές.

    «Είναι ένας αξιόλογος και σοβαρός άνθρωπος, αυτή την εικόνα είχα για αυτόν. Βλέπω έναν άλλο άνθρωπο, με ξενίζουν πάρα πολλά και στην πολιτική του πορεία, και στις επιλογές του και στην απαξίωση που έχει δείξει προς εμένα. Πράγματι και εγώ ελπίζω σε ένα μόνο πράγμα, να ακούσει τις εκκλήσεις μου και να απαντήσει», δήλωσε η ίδια.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Αντίθετα, έχει επικεντρωθεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, πόσο μάλλον εν καιρώ πανδημίας.

    Το πρωί της Τρίτης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε ότι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Πατούλη, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει να δώσει τροφή σε αυτή την ιστορία και επιθυμεί να προστατεύσει το παιδί του.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξέσπασε σε κλάματα η Μαρίνα Πατούλη: «Απαξιώνει να μου μιλήσει ο Γιώργος, δεν ξέρω πού μένει» (video)

    Μαρίνα Πατούλη: «Ο γάμος μας με τον Γιώργο Πατούλη περνάει κρίση – Βιώνω ένα βαθύτατο πένθος»

    Στο νοσοκομείο η Μαρίνα Πατούλη



    ΣΧΟΛΙΑ