• LIFE&STYLE

    Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο ξαφνικός γάμος, η Μύκονος, η πολιτική και τα «τζάκια»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κέλλυ Δρίτσα

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κέλλυ Δρίτσα


    Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ξάφνιασε τους πάντες με τον ξαφνικό του γάμο το περασμένο Σάββατο στη Ρώμη. Μια απόφαση που, με τη σύζυγό του Κέλλυ Δρίτσα, πήραν χωρίς υπερβολή, κυριολεκτικά δυο 24ωρα πριν από τη μεγάλη μέρα. Επιθυμία του ζευγαριού ήταν να μην αναδειχθεί το μυστήριο σε μείζον κοσμικό γεγονός και αυτός ήταν και ο λόγος, που ο γάμος συνεχώς άλλαζε ημερομηνία και δεν γινόταν – το ζευγάρι είχε σχέση σχεδόν έξι χρόνια.

    Ώσπου, ένα επαγγελματικό ταξίδι του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία να συμβεί το «μοιραίο».

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, καθώς, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να τιμηθεί σε ειδική τελετή στο Βατικανό, με την υψηλή διάκριση του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας. Μάλιστα είχε προσκαλέσει στο ταξίδι, προκειμένου να παραβρεθούν στην τελετή – που αποτέλεσε για εκείνον μια σημαντική στιγμή – τα αδέλφια του, με τα οποία είναι πολύ δεμένοι, αλλά και τους κουμπάρους – κολλητούς του φίλους. Οπότε τι καλύτερο, από το να γίνει ο γάμος εκεί και τότε…

    Ο γάμος – έκπληξη και το «νυφικό»

    Το μυστήριο έγινε στον ορθόδοξο ναό της Ρώμης, παρουσία ελάχιστων προσκεκλημένων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι, που ήταν συγκινημένο σε όλη τη διάρκεια της τελετής, «το έζησε» στο φουλ.

    Βέβαια, παρά τις προσπάθειες να γίνουν όλα υπό άκρα μυστικότητα, δεν το κατάφεραν απόλυτα.

    Η φωτογραφία του γάμου που ανάρτησε στο Instagram ο Μ. Βαρβιτσιώτης
    Η φωτογραφία του γάμου που ανάρτησε στο Instagram ο Μ. Βαρβιτσιώτης

    Λίγες ώρες μετά τον γάμο ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέβασε στα social media – όπως είθισται, πλέον, να γίνεται – μια φωτογραφία των νεόνυμφων έξω από την εκκλησία, με λεζάντα 5.11.22 και δίπλα μια κόκκινη καρδιά, αναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο τα ευχάριστα και επισήμως. Οι δυο τους έλαμπαν στη φωτογραφία, που τους έδειχνε πιασμένους χέρι – χέρι να γελάνε με την καρδιά τους, απολαμβάνοντας τη… βροχή από το ρύζι, όπως επιτάσσει το έθιμο.

    Τα αδέλφια του αν. Υπουργού Κωνσταντίνος και Ελένη στην Piazza di Spagna

    Ενδεικτικό του πόσο απροσδόκητα γρήγορα κανονίστηκαν όλα, είναι και το ότι – σύμφωνα με πληροφορίες μας – η Κέλλυ Δρίτσα δεν φορούσε νυφικό, αλλά ένα λευκό σύνολο, που της έφερε εσπευσμένα η μητέρα της από την Αθήνα, το οποίο, μάλιστα, είχε φορέσει ξανά στο παρελθόν.

    Με την ανηψιά του που ήταν παρανυφάκι στον γάμο
    Με την ανηψιά του που ήταν παρανυφάκι στον γάμο

    Τι έλεγε για τον γάμο ο πρώην εργένης πολιτικός

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θεωρείτο ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Ο ίδιος είχε διάφορες σχέσεις – λάτρης του ωραίου φύλου γαρ – που κατά καιρούς απασχόλησαν τις κοσμικές στήλες, αλλά δεν φαινόταν να αγχώνεται για το αν και για το πότε θα παντρευτεί, άσχετα αν πάντα η ιδέα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του. Το γεγονός, εξάλλου, ότι μεγάλωσε σε μια πολύ δεμένη οικογένεια, μαζί με τα τρία του αδέλφια, αποτελεί σίγουρα μια καλή βάση για να μην απορρίπτει τον γάμο…

    Με την Τάρα, την αδέσποτη γάτα που υιοθέτησε
    Με την Τάρα, την αδέσποτη γάτα που υιοθέτησε

    Σε συνέντευξή του στον Μανόλη Κοττάκη, το μακρινό 2006 στη ΝΕΤ, είχε πει τα εξής σχετικά:

    – Μ. Κοττάκης: Είστε ένας πολύ διάσημος εργένης και άπαντες και άπασες ρωτούν: Πότε θα παντρευτείτε;

    – Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα σας απαντούσα συγκεκριμένα, αν αυτή τη στιγμή υπήρχε κάτι στη ζωή μου, που θα με προκαλούσε και θα με οδηγούσε στον γάμο. Δεν υπάρχει αυτό, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω.

    – Μ. Κοττάκης: Το διαψεύδετε, λοιπόν, κατηγορηματικώς ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε μια έκπληξη;

    – Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο γάμος είναι μια δύσκολη υπόθεση και δεν μπορείς να ξεκινήσεις, αν δεν είσαι σφόδρα ερωτευμένος. Λοιπόν, όταν βρεθεί το πρόσωπο, που θα με κάνει να αισθανθώ αυτόν τον έρωτα, τότε θα είμαι σε θέση να σας πω, ότι είστε προσκεκλημένος στον γάμο μου.

    Η Κέλλυ Δρίτσα λατρεύει τα Ακίτα

    Η Μύκονος και η απώλεια που τον σημάδεψε

    Τις κοσμικές στήλες, όμως, εκτός από τις σχέσεις του, απασχόλησαν και οι διακοπές του στη Μύκονο κάθε καλοκαίρι, επί σειρά ετών. Κάθε σεζόν «όργωνε» κυριολεκτικά το νησί των ανέμων, είτε με αιθέριες υπάρξεις δίπλα του, είτε με παρέες φίλων, ζώντας την κάθε στιγμή. Λάτρης της θάλασσας και του ψαροντούφεκου, πέρναγε ατέλειωτες ώρες στις μοναδικής ομορφιάς παραλίες του νησιού.

    Λέγεται, δε, ότι στα γραφεία της οδού Γενναδίου «έκρυβε» ένα μάχιμο αμερικανικό τζιπάκι «ειδικών αποστολών» και ότι με αυτό είχε γυρίσει όλη τη Μύκονο.

    Ο αν. ΥΠΕΞ είναι δεινός ψαροντουφεκάς
    Ο αν. ΥΠΕΞ είναι δεινός ψαροντουφεκάς

    Ακόμη, όμως, κι αν κάποιος έχει ζήσει τέτοια «παραμυθένια» – για πολλούς – ζωή, όλοι έχουν μερίδιο στον πόνο.

    Η απώλεια της μητέρας του Σόφης τον Νοέμβριο του 2015 τον συγκλόνισε, αφήνοντάς του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

    Είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη που της είχε. Την αποκαλούσε χαϊδευτικά «μαμούσκα» και ήταν πλάι της – μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας – στη μάχη που εκείνη έδωσε ενάντια στον καρκίνο.

    Κάποια στιγμή είχε δηλώσει για τη μητέρα του: «Η μητέρα μου, έχοντας κάνει τέσσερα παιδιά, θα ήθελε να δει και αρκετά εγγόνια».

    Ο Μ. Βαρβιτσιωτης λατρεύει τη θάλασσα
    Ο Μ. Βαρβιτσιώτης λατρεύει τη θάλασσα

    Η πολιτική και τα «τζάκια»

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γεννήθηκε μέσα στην πολιτική… Λένε ότι, από την σύσταση του νεότερου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, πάντα υπήρχε ένας Βαρβιτσιώτης μέσα στη Βουλή.

    Έχει να πει αμέτρητες ιστορίες για τον πατέρα του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, που είναι εκ των συνιδρυτών της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και για τον γέρο Καραμανλή, ο οποίος για… «κακή του τύχη» τον είχε παρακολουθήσει στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει μετά την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

    Σε ένα από τα πρώτα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα, που έλαβε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ήταν ο γνωστός συνεργάτης του Εθνάρχη Θόδωρος Χαριτόπουλος, ο οποίος του είπε ότι θέλει να του μιλήσει ο πρόεδρος.

    «Εμένα θέλει ο πρόεδρος; Μήπως θέλει τον πατέρα μου κι έχετε κάνει λάθος;», τον ρώτησε απορημένος, για να εισπράξει την απάντηση: «Όχι, εσένα θέλει ο πρόεδρος». Τον συνέδεσε, λοιπόν, και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού του ευχήθηκε να έχει ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον, του είπε για τη συνέντευξη, με το γνωστό αυστηρό και λακωνικό του ύφος: «Καλός ήσουν, συνέχισε».

    Και αυτό έκανε ο Μιλτιάδης.

    Η κάθοδός του στην πολιτική έγινε στις εκλογές του 2000 στην «αρένα» της Β’ Αθηνών. Τότε ο νεαρός Βαρβιτσιώτης, εκτός από τα… μεγαθήρια της παράταξης, έπρεπε να αντιμετωπίσει και την κριτική για την οικογενειοκρατία, που φούντωσε για τα καλά.

    «Πιστεύω ότι όλες οι αμφιβολίες του κόσμου είναι δικαιολογημένες. Προσωπικά, μόνο με τη συνέπεια της παρουσίας μου μπορώ να τους αποδείξω ότι αξίζω να κατέχω αυτή τη θέση (σ.σ. του βουλευτή). Δεν μπορώ να ανατρέψω μια λογική, που υπάρχει πίσω από τα ονόματα και δεν μπορώ να απολογηθώ γι’ αυτό», είχε πει ο ίδιος σε μια συνέντευξή του.

    Και έτσι ακριβώς έγινε. Από τις εκλογές του 2000 μέχρι σήμερα έχουν γίνει άλλες επτά εκλογικές αναμετρήσεις με σταυρό. Άλλες πιο εύκολες για τη ΝΔ, άλλες πιο δύσκολες. Όμως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – σε αντίθεση με πολλούς «αυτόφωτους» της πολιτικής, που τον θεωρούσαν εύκολο στόχο και πλέον αγνοούνται από τον πολιτικό στίβο – ήταν πάντα εκεί. «Έλιωνε σόλες» στο χωνευτήρι της Β’ Αθηνών, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Σίγουρα έκανε και λάθη, όμως ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι πάντα δούλευε πολύ.

    Και όταν στις τελευταίες εκλογές του 2019 «έσπασε» η Περιφέρεια και έπρεπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρει δύο γερά ονόματα για τα δύσκολα και παραμελημένα Δυτικά προάστια, ήταν ο μόνος που σήκωσε εθελοντικά το χέρι.

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
    Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

    Από τα νότια στα δυτικά μια πρωτιά δρόμος

    Αν και μεγάλωσε στη Βούλα και στη Γλυφάδα, ο Μ. Βαρβιτσιώτης αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόκληση, να απευθυνθεί στους ανθρώπους της βιοπάλης. Και εκείνοι του το ανταπέδωσαν, φέρνοντάς τον στην πρώτη θέση σε ψήφους και με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο βουλευτή της ΝΔ.

    Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πορεία τους είναι ουσιαστικά κοινή. Κολλέγιο Αθηνών, σπουδές στην Αμερική (Harvard) και Β’ Αθηνών. Βρεθήκανε πολλές φορές στις ίδιες εκδηλώσεις. Ακόμη και στα ίδια σπίτια. Και παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από «αντίπαλα» πολιτικά «τζάκια» μέσα στη ΝΔ, κανείς δεν θυμάται να έχουν ανταλλάξει οι δυο τους εσωκομματικά μαχαιρώματα.

    Είναι βλέπετε αυτή η… αστική ευγένεια, που τους χαρακτηρίζει σε όλη τους την πολιτική διαδρομή.

    Η «κόντρα» Μητσοτακικών και Καραμανλικών μέσα στη ΝΔ μετρά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε, στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, να υποστηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ έναντι του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο υποστήριζε ανοικτά ο πατέρας του Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

    Με στελέχη της ΝΔ στο Χαϊδάρι
    Με στελέχη της ΝΔ στο Χαϊδάρι

    «Δεν είναι επανάσταση… Οφείλω να τιμήσω την εμπιστοσύνη, που μου έδειξε», έλεγε τότε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην θητεία του ως Υφυπουργός Εξωτερικών και στη συνεργασία που είχε με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε αντικαταστήσει τον Πέτρο Μολυβιάτη στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, που κέρδισε στο συνέδριο, δεν του το κράτησε μανιάτικο… Το 2013 τον έχρισε Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για πολλούς, το συγκεκριμένο Υπουργείο δεν είναι στην πρώτη γραμμή. Μέσα, όμως, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, με τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών, το να κρατάς τις ισορροπίες με τους εφοπλιστές, μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι…

    Όπως λένε στο λιμάνι, ο Μιλτιάδης παρά τις δυσκολίες «πέρασε τον κάβο» και από το 2019 – οπότε η ΝΔ πήρε ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας – βρέθηκε ξανά στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως αναπληρωτής Υπουργός, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά τον ογκώδη φάκελο των ευρωπαϊκών υποθέσεων.

    Πολυταξιδεμένος, ακόμη και σε εξωτικούς παραδείσους – που έκαναν πολλούς να βγάζουν «καπνούς από τη μύτη» – δεν ενθουσιάζεται, πλέον, με το γεγονός ότι θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και να αλωνίζει την υφήλιο. Ίσως γιατί το πιο όμορφο και απάνεμο λιμάνι της ζωής του, η Κέλλυ Δρίτσα, βρίσκεται πίσω στην Αθήνα…

    Διαβάστε επίσης:

    Γαμπρός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Παντρεύτηκε στη Ρώμη, όλες οι λεπτομέρειες – Ποια είναι η σύζυγός του



    ΣΧΟΛΙΑ