• LIFE&STYLE

    Ποια είναι η πόλη σύμβολο της παγκόσμιας μασονικής τάξης (video-pics)

    μασονία


    Στις όχθες του ποταμού Ισίμ βρίσκεται μια μοντέρνα πόλη, με λίγο περισσότερους από 800.000 κατοίκους. Οι πολίτες της είναι περήφανοι για τα κομψά κτήρια της πόλης τους, που ανακαινίστηκε από την αρχή το 1991. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι άλλο. Η Αστάνα, η πρωτεύουσα του Καζακστάν, αποτελεί για πολλούς την πόλη σύμβολο για την Μασονία.

    Σύμφωνα με όσους μελετούν την μασονία, η πόλη της Αστάνας βρίθει από σύμβολα που έχουν σχέση με  αυτή και την Παγκόσμια Τάξη.

    Μέσα σε λίγα χρόνια η Αστάνα, η νέα πρωτεύουσα του Καζακστάν, ενός κυρίως αγροτικού λαού, κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο πλούτο και τόση τεχνολογία που πολλοί έσπευσαν να αναρωτηθούν. Μελετώντας τα κτίρια της, ανακάλυψαν διάφορες ομοιότητες με σύμβολα που χρησιμοποιεί η μασονία.

    Ένα από αυτά είναι η  Πυραμίδα της Ειρήνης. Δημιούργημα του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ, η εν λόγω γιγαντιαία πυραμίδα φαντάζει παράξενα στο μέσο των ασιατικών στεπών.

    00-15.G-fl_DC

    Το κτίριο αυτό είναι αφιερωμένο στην «άρνηση της βίας», αλλά και στην «ένωση των παγκοσμίων θρησκειών». Η πυραμίδα αυτή φιλοξενεί στο υπόγειό της μια όπερα, στους επάνω ορόφους το συμβούλιο όλων των θρησκειών του πλανήτη.

    Ο Νόρμαν Φόστερ είπε ότι το κτίριο δεν έχει γνωστά θρησκευτικά σύμβολα, ακριβώς για να μπορεί να εκφράζει την ενότητα της γνώσης. Μία επίσκεψη μέσα στην πυραμίδα μας δίνει σαφή εικόνα για τη συμβολική της σημασία. Μας παρουσιάζει τον δρόμο του κάθε ανθρώπου προς τη φώτιση, ενώ παντού κυριαρχεί ως σύμβολο ο Ήλιος.

    Astana2

    Απέναντι από την Πυραμίδα βρίσκεται ένα άλλο μεγαλοπρεπές δημιούργημα: Η αναπαράσταση του Δέντρου της Ζωής με μια χρυσή σφαίρα στο κεντρικό του τμήμα. Στο εσωτερικό της (γυάλινο κι αυτό) εκτός από τη μαγευτική θέα, ο επισκέπτης συναντά και δυο περίεργα αντικείμενα: Ένα χρυσό αποτύπωμα της παλάμης του Προέδρου της χώρας και παραδίπλα η αναπαράσταση της σφαίρας της Γης, με δεκαεπτά ακτίνες να εκπορεύονται από αυτή, πάνω στις οποίες βρίσκονται υπογραφές των ηγετών των 17 κύριων θρησκειών του πλανήτη.

    astana

    Το σύμπλεγμα των κτηρίων περιβάλλεται από υπέροχους κήπους και όλο αυτό κοιτάζει προς το Προεδρικό Μέγαρο, διαμέσου δύο άλλων πύργων με παράξενο σχήμα, που για πολλούς έχει μασονική προέλευση.

    Τα στοιχεία αυτά είναι τοποθετημένα γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει σε πολλούς τον αποκρυφισμό των τεκτονικών στοών, δίνοντας δικαιωματικά στην Αστάνα τον τίτλο της «Πρωτεύουσας της Μασονίας».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο που κόβει την ανάσα: Ποτάμι πήρε μαζί του ολόκληρο ξενοδοχείο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Μαραντόνα τα λέει όλα: «Πήρα ναρκωτικά πρώτη φορά σε ηλικία 24 ετών»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πασίγνωστη ηθοποιός σε ψυχιατρείο: Βγήκε στην αυλή και φώναζε «ήρθε το τέλος»



    ΣΧΟΛΙΑ