• LIFE&STYLE

    Η Κάτια Δανδουλάκη εξομολογείται: «Κόντεψα να χάσω την ψυχή μου, δεν ήξερα ποια είμαι…»

    • NewsRoom
    Κάτια Δανδουλάκη

    Κάτια Δανδουλάκη


    Φέτος η Κάτια Δανδουλάκη έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την επιστροφή της στην τηλεόραση, ενσαρκώνοντας την ανατρεπτική Ανέτ Ρουσώ στη σειρά της χρονιάς, τις «Άγριες Μέλισσες».

    Το βράδυ της Δευτέρας, η ταλαντούχα ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», όπου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την εμβληματική σειρά, ενώ αναφέρθηκε και σε πιο προσωπικά θέματα, όπως την απώλεια του συζύγου της, Μάριου Πλωρίτη.

    Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο πήρε το ρόλο στις «Άγριες Μέλισσες», η Κάτια Δανδουλάκη δήλωσε:

    «Δεν χρειάστηκε να με πείσει κανείς. Με το που άκουσα το θέμα, το κανάλι, τον παραγωγό, συγγραφείς, σκηνοθέτη, είπα επί τόπου ναι, θέλω να το κάνω.

    Όσο πιο στέρεη είναι η βάση που πατάς, δεν υπάρχει περίπτωση να στραβοπατήσεις παρά μονάχα από δικό σου λάθος».

    Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι:

    «Ο Λευτέρης Χαρίτος έχει βάλει τη στάμπα του τη σκηνοθετική… Ο ρόλος μου είναι το τελευταίο που με απασχόλησε. Με νοιάζει σε μια καθημερινή σειρά να υπάρχει ένας ρόλος που να κρύβει ένα μυστικό. Ο ρόλος, μάλιστα, τυχαίνει να είναι και πολύ επάνω μου».

    Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε με ενθουσιασμό και θαυμασμό για τα νέα παιδιά με τα οποία συνεργάζεται στη σειρά:

    «Παίζω με κάποια παιδιά το ένα καλύτερο από το άλλο σε αυτή τη σειρά, υποκλίνομαι στο ταλέντο τους, στην πειθαρχία τους, στο αποτέλεσμα που φέρνουν. Όχι μόνο οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί, ο σκηνοθέτης, οι σεναριογράφοι, τι ταλέντα…».

    κατια δανδουλακη αγριες μελισσες

    «Για εμένα ο έρωτας ήταν μια συνολική μορφή αγάπης»

    Εκτός από τη σειρά-υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1, η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση της και τον γάμο της με τον Μάριο Πλωρίτη.

    Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι επί 32 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που εκείνος έφυγε από τη ζωή.

    «Είμαι ευγνώμων για την προσωπική μου ζωή. Είχα έναν άνθρωπο που έζησα μαζί του όλες τις μορφές της αγάπης. Για εμένα ο έρωτας ήταν μια συνολική μορφή αγάπης.

    Με τον Μάριο ήταν πολλές αγάπες μαζί. Ήμασταν ερωτευμένοι μέχρι που έφυγε, 32 χρόνια. Είχαμε 30 χρόνια διαφορά, ήμασταν μαζί σχεδόν όλη μου τη ζωή. Παντρεμένοι ήμασταν τα 12. Ζούσαμε ουσιαστικά 32 χρόνια μαζί, τα πιο δημιουργικά της ζωής μου», εξομολογήθηκε η Κάτια Δανδουλάκη.

    «Καμιά φορά με ρωτούν αν μου λείπει ένας σύντροφος… Είναι ακριβώς αυτό, είναι τόσο δύσκολο να βρεις την ομοψυχία. Ήμουν ευλογημένη πολύ. Έχω ευγνωμοσύνη στο σύμπαν, στον Θεό», είπε η ίδια συγκινημένη.

    Κάτια Δανδουλάκη και Μάριος Πλωρίτης

    Και συμπλήρωσε: «Δεν φανταζόμουν ότι η στενοχώρια μπορεί να έχει τόσο βάθος. Κόντεψα να χάσω την ψυχή μου, δεν ήξερα ποια είμαι. Και δεν ήταν θέμα αυτοκτονικών τάσεων, αλλά δεν καταλάβαινα γιατί υπήρχα.

    Βεβαίως κατάλαβα ότι είχα ανάγκη από γιατρό και πήγα αμέσως. Δεν είμαι άνθρωπος της αρρώστιας, αλλά της ζωής. Και γλίτωσα πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα χρόνο.

    Στη δουλειά πήγαινα με πάρα πολύ ζόρι. Έτρεχε ο ιδρώτας από πάνω μέχρι κάτω, όταν έβλεπα τον κόσμο στο θέατρο. Ο κόσμος που με ανακούφιζε μου προκαλούσε πανικό… […] Δεν μπορείς να φανταστείς πώς η λογική δεν λειτουργεί».

    «Μετά τον Μάριο, το χάος! Ήμουν τόσο πλήρης… Είμαι ανοιχτή για τα πάντα. Απλώς είμαι και ευγνώμων γιατί είχα τα πάντα», τόνισε η καταξιωμένη ηθοποιός.

    Όσο για το κεφάλαιο της μητρότητας, η Κάτια Δανδουλάκη είπε:

    «Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε. Επιλογή των συνθηκών ήταν να μην μπορούμε να κάνουμε, επειδή ζούσαμε χώρια και υπήρχε και μία γυναίκα άρρωστη.

    Από την άλλη μεριά, γιατί ήθελα να κάνω παιδί; Γιατί ο Μάριος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο με τον οποίο ήθελα να κάνω παιδί. Δεν ήθελα ποτέ ένα παιδί γενικώς, ήθελα ένα παιδί με τον Μάριο.

    Όταν πια ήμασταν μαζί, δεν μας τύχαινε. Πολλές φορές τυχαίνει στη γυναίκα να μένει έγκυος όταν δεν θέλει και όταν θέλει να μην μπορεί. Υπήρξε μια εγκυμοσύνη που χάθηκε.

    Είναι πολύ λεπτά πράγματα αυτά. Επίσης, απόλυτα πιστεύω πως είναι και θέμα τύχης. […] Δεν αισθάνομαι όμως ελλιπής χωρίς αυτό και είναι πολύ σημαντικό».

    Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:



    ΣΧΟΛΙΑ