• LIFE&STYLE

    Γιάννης Αποστολάκης: Ο MasterChef γιος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας (video)

    • NewsRoom

    Ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης


    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας, τη θέση του έχει αναλάβει πλέον ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο γιος του νέου υπουργού, Γιάννης Αποστολάκης, είναι γνωστός στο χώρο της showbiz, καθώς συμμετείχε το 2010 στο ριάλιτι μαγειρικής MasterChef στο οποίο, μάλιστα, κατάφερε να φτάσει μία ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό.

    Πριν από τον διαγωνισμό μαγειρικής, ο Γιάννης Αποστολάκης σπούδαζε στα Χανιά Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια περοκειμένου να αφοσιωθεί στη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική. Ταυτόχρονα, τα καλοκαίρια δούλευε ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκών μέχρι 50 πόδια και σε ιστιοπλοϊκά ως μάγειρας.

    Αν και το όνειρό του από μικρός ήταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, στα 16 του άρχισε να μπαίνει στην κουζίνα με αποτέλεσμα να τον κερδίσει η μαγειρική.

    Στα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιάννης είχε δηλώσει για την οικογένειά του:

    «Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν. Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου -και ευτυχώς, δηλαδή. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν… κάπως».

    Χάρη στο ταλέντο του, ο Γιάννης Αποστολάκης δεν «χάθηκε» μετά το MasterChef, αντιθέτως ξεκίνησε συνεργασία με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στις διάφορες εκπομπές Σαββατοκύριακου που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια στον ΣΚΑΪ.

    Φέτος, βρίσκεται στο πλευρό του πρωταθλητή κολύμβησης και πρώην παίκτη του Survivor, Γιάννη Δρυμωνάκου και της ραδιοφωνικής παραγωγού Κάλιας Ελευθερίου στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ με τίτλο «Θαλασσόλυκοι».

    Αρχές Αυγούστου, συναντιούνται στο ιστιοπλοϊκό του Γιάννη Αποστολάκη και ανοίγουν πανιά για να ζήσουν μια αιγαιοπελαγίτικη περιπέτεια. Οι τρεις φίλοι ξεκινούν από την Ικαρία, με σκοπό να εξερευνήσουν τα Δωδεκάνησα και να φτάσουν στην Κρήτη. Για 30 μέρες κοιμούνται και ξυπνούν στη θάλασσα, επισκέπτονται μικρά ελληνικά νησιά, ζουν ξεχωριστές εμπειρίες και προσπαθούν να συμβιώσουν αρμονικά μέσα στο μικρό πλεούμενο σπίτι τους.

    «Θαλασσόλυκοι»

    Παράλληλα, ο Γιάννης Αποστολάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει ως coach των παικτών στον τρίτο κύκλο του MasterChef στο Star.

    Αρκετές από τις συνταγές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά γαστρονομίας, όπως το «Γλυκές ιστορίες» του Στέλιου Παρλιάρου και το «Κουζίνα & ποιότητα ζωής», ενώ έχει δουλέψει σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας, όπως το «Βαρούλκο» και το «Ache – Εgomio».

    Δηλώνει ότι είναι αρκετά ντροπαλός με τις γυναίκες και δεν είναι από τους άντρες που θα κάνει αυτός το πρώτο βήμα. Η σχέση του, που απασχόλησε αρκετά τα media, ήταν με την τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού, την οποία γνώρισε στο «Just the Two of Us» του Mega. Ωστόσο, εδώ και καιρό, ο Γιάννης απολαμβάνει και πάλι την ελευθερία του και οι θαυμάστριες του… εκείνον!

    Δείτε το βίντεο:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ναύαρχος Αποστολάκης νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μυστική συμφωνία του Jeff Bezos και της MacKenzie Bezos

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα γινόταν αν μένατε για ένα χρόνο μέσα στο σπίτι



    ΣΧΟΛΙΑ