• Food

    Βασιλόπιτα κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Βασιλόπιτα κέικ

    Βασιλόπιτα κέικ


    Συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Η καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!

    Βάλτε το φλουρί και Καλή Χρονιά 🎄🌟♥

    Συστατικά

    • 300 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
    • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 7 γρ. μαχλέπι
    • 2 γρ. μαστίχα
    • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
    • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
    • 1 βανιλίνη
    • 4 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
    • 75 γρ. γάλα πλήρες
    • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • αλάτι
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
    • Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
    • Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
    • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
    • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
    • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
    • Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
    • Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
    • Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!
    • Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Εύκολο παγωτό μελομακάρονο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Παραδοσιακοί κουραμπιέδες από τον Άκη Πετρετζίκη

    Cinnamon rolls μελομακάρονο από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ