• Food

    Σπαγγέτι με άρωμα Ελλάδας: Με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες σε εσπεριδοειδή

    Σπαγγέτι με άρωμα Ελλάδας: Με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες σε εσπεριδοειδή

    Σπαγγέτι με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες σε εσπεριδοειδή από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Μία συνταγή για σπαγγέτι με άρωμα Ελλάδας

    Για τους λάτρεις των ζυμαρικών ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει, ένα κυρίως πιάτο γεμάτο άρωμα Ελλάδας. Σπαγγέτι με ψητές γαρίδες μαριναρισμένες με εσπεριδοειδή, που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Προσοχή στα μανιτάρια, όσο πιο πολύ μένουν, τόσο πιο πολύ ψήνονται. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι εσπεριδοειδή θέλουμε

    Υλικά

    500 γρ. σπαγγέτι σπανάκι, βρασμένα

    1 κ.γ. σκόνη με έξτρα γεύση λαχανικών

    Ξύσμα από ¼ λεμόνι

    Ξύσμα από ¼ πορτοκαλιού

    Για τη σάλτσα σκόρδου:

    400 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

    100 γρ. μαύρες ελιές, ροδέλα

    100 ml λευκό κρασί

    80 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη

    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1 κ.γ. μπούκοβο

    1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

    1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

    1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

    Χυμός από ½ πορτοκάλι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Για τις γαρίδες:

    8 καθαρισμένες γαρίδες

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Χυμός από 1 πορτοκάλι

    ½ κ.γ. σκόνη με έξτρα γεύση λαχανικών

    ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ

    ½ χυμός λεμονιού

    Εκτέλεση

    Για τα μακαρόνια:

    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα το κύβο με την έξτρα γεύση λαχανικών και στη συνέχεια τα μακαρόνια προκειμένου να βράσουν.

    Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολάκι μαρινάρουμε τις γαρίδες μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια, με το τζίντζερ, τη σκόνη με τη γεύση έξτρα λαχανικών, πορτοκάλι, λεμόνι, ελαιόλαδο και τις αφήνουμε 10 με 15 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένες να πάρουν γεύση από τα εσπεριδοειδή.

    Για τη σάλτσα σκόρδου:

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο την πιπέρια, τις ελιές και την κάπαρη για 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι το θυμάρι τον μαϊντανό και το ζωμό.

    Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 6 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ: Μία συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

    Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά: Ένα ελαφρύ πιάτο για το καλοκαίρι

    Το φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε: Μελιτζάνες γεμιστές με κρέμα και απάκι χοιρινό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ