• Food

    Σπανακόρυζο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Νόστιμο σπανακόρυζο από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Φτιάξτε το παραδοσιακό νηστίσιμο φαγητό με σπανάκι, ρύζι και λεμονάτη σάλτσα!

    Εύκολο και γρήγορο κυρίως γεύμα!

    Συστατικά

    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 70 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1/2 ματσάκι άνηθο
    • 250 γρ. ρύζι γλασέ
    • 150 γρ. κρασί λευκό
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
    • 1 κιλό σπανάκι
    • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
    • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια

    Για το σερβίρισμα

    • 1 λεμόνι
    • φέτα, προαιρετικά
    • ελαιόλαδο
    • πιπέρι
    • ρίγανη

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
    • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να θωρακιστεί.
    • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει al dente.
    • Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι. Ανακατεύουμε και πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας για να πέσει ο όγκος και χάσει όλη την υγρασία του. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
    • Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 γρ. νερό, χυμό από 2 λεμόνια και αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και φέτα.

    Δείτε βίντεο

    Διαβάστε επίσης:

    Vegan κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Καρυδόπιτα με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη

     



    ΣΧΟΛΙΑ