• Food

    Σπανακόπιτα κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Σπανακόπιτα κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπανακόπιτα κουρού


    Πεντανόστιμη σπανακόπιτα κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Θέλετε να φτιάξετε μία πίτα, σπιτική, θρεπτική για κάθε ώρα της ημέρας;

    Φτιάξτε μια πίτα με σπανάκι, φέτα, μυρωδικά και τραγανή ζύμη κουρού!

    Συστατικά

    • 1 κιλό σπανάκι
    • 40 γρ. νερό
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1/3 ματσάκι άνηθο
    • 1/3 ματσάκι δυόσμο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 200 γρ. τυρί κρέμα
    • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • 500 γρ. φέτα
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 650 γρ. ζύμη κουρού
    • 20 γρ. σουσάμι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Βάζουμε το σπανάκι, το νερό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του, χάσει όλη την υγρασία του και να παραμείνει το 1/5 από τον συνολικό όγκο του.
    • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
    • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί κρέμα, το ξύσμα από το λεμόνι, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    • Λαδώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού.
    • Απλώνουμε τη γέμιση, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κουρού. Τυλίγουμε περιμετρικά για να σχηματίσουμε τον κόθρο και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Χαράσσουμε σε 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
    • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
    • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει σε σχάρα και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο

    Διαβάστε επίσης:

    Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γρήγορα τυροπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ