• Food

    Ριγκατόνι μπολονέζ από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Φτιάξτε πεντανόστιμα ριγκατόνι μπολονέζ, το απόλυτο comfort food που λατρεύουν όλοι και απολαύστε το με την παρέα σας ή την οικογένειά σας!

    Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο λαχταριστή συνταγή!

    Συστατικά

    Για τον κιμά

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    • 350 γρ. κιμά χοιρινό
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 καρότο
    • 2 στικ σέλερι
    • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
    • 100 γρ. κόκκινο κρασί
    • 1 κύβο κότας
    • 250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
    • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 500 γρ. νερό
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

    Για τα ζυμαρικά

    • 500 γρ. ριγκατόνι
    • 3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

    Για το σερβίρισμα

    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τον κιμά

    • Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
    • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα δύο είδη κιμά κόβοντάς τα σε κομματάκια με το χέρι μας, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
    • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
    • Προσθέτουμε τον κύβο κότας, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το νερό.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τον κιμά.
    • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Για τα ζυμαρικά 

    • Τοποθετούμε μια δεύτερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει.
    • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, και τα σουρώνουμε.
    • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τον κιμά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Αν η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

    Για το σερβίρισμα

    • Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ