• Food

    Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Αν ψάχνετε ένα πανεύκολο ζυμάρι με μόνο 2 υλικά για να φτιάξετε σπιτική πίτσα, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την καλύτερη συνταγή!

    Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα, για ένα γρήγορο σνακ για τους φίλους!

    Ιδανική επιλογή για το βράδυ της Παρασκευής!

    Συστατικά

    Για το ζυμάρι

    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 30 γρ. σιμιγδάλι, για το άνοιγμα

    Για το κοτόπουλο

    • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 75 γρ. νερό
    • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
    • 1 κ.σ. μουστάρδα

    Για τη γέμιση

    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • 200 γρ. mix τυριών, τριμμένο
    • 100 γρ. μανιτάρια champignon

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για το ζυμάρι

    • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει η ζύμη.
    • Μόλις δέσει η ζύμη, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
    • Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.

    Για το κοτόπουλο

    • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά να κάψει.
    • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το μεταφέρουμε στη χύτρα, και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
    • Ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, και μόλις ανάψει η πράσινη ένδειξη σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
    • Κλείνουμε τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, και ανοίγουμε το καπάκι.
    • Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το ζουμί του για να το απορροφήσει.
    • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη γέμιση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε ένα ταψί μέσα στον φούρνο να κάψει, μέχρι να ανοίξουμε το ζυμάρι.
    • Τοποθετούμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε στη μέση.
    • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο σιμιγδάλι, για να μην κολλήσει το ζυμάρι στο άνοιγμα.
    • Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκ. και -αν κολλάει σε κάποια σημεία- προσθέτουμε κι άλλο σιμιγδάλι.
    • Πασπαλίζουμε ένα ξύλο κοπής με σιμιγδάλι –που να έχει παρόμοιο μέγεθος με το ζυμάρι που ανοίξαμε- και μεταφέρουμε το ζυμάρι.
    • Απλώνουμε το μισό τυρί κρέμα, μοιράζουμε το μισό κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί mix.
    • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τις μισές πάνω από την πίτσα.
    • Ανοίγουμε τον φούρνο, μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
    • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής.
    • Κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή: 

    Διαβάστε επίσης:

    Nuggets από ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ομελέτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ