ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη! Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή με λινγκουίνι, αστακούς, κρέμα γάλακτος και μυρωδικά!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το σώμα του αστακού στα δύο.
- Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και πολύ αλάτι στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα κρατάμε χωριστά σε ένα μπολ, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε άλλο μπολ κρατάμε 150 γρ. από το νερό του βρασμού.
- Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα (που να χωράει τους αστακούς) το κρασί, τα 150 γρ. νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κύβο κοτόπουλο.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα κομμάτια του αστακού και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε τον αστακό από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας στο μισό.
- Αφαιρούμε τα κλωναράκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος.
- Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία πιατέλα μαζί με τους αστακούς και τη σάλτσα.
- Ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: AKIS PETREZIKIS
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί χτύπησε τώρα ο Σαμαράς – Τι μηνύματα στέλνει και σε ποιους;
- Το αβέβαιο μέλλον της Ειρήνης Αγαπηδάκη
- Μόδα: Κούκλες σεξ, όπλα, κι ένα διαζύγιο μετά από 14 χρόνια… Ναι, ο κόσμος τρελάθηκε
- Σπέτσες: Νέο πόρισμα – φωτιά για την χωματερή της ντροπής στις Αγριόπετρες και την αδιαφορία της δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά