array(0) {
}
        
    
Menu
0.04%
Τζίρος: 16.53 εκατ.

Χρηματιστήριο: Με την ΜΟΗ πάνω από τα 30 ευρώ και βοήθεια από την ΕΤΕ κρατάει τις 2.100

Νόστιμα και γιορτινά για τον Δεκαπενταύγουστο: Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου

Τι καλύτερο από ένα γιορτινά στρωμένο τραπέζι για τη γιορτή των αγαπημένων μας προσώπων την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου με ένα νόστιμο λεμονάτο κατσικάκι που θα συνοδεύεται από μελωμένες πατάτες φούρνου. Εύκολη συνταγή που απαιτεί προετοιμασία μόλις 10 λεπτών και χρόνο μαγειρέματος δύο ωρών για το ψήσιμο του κρέατος. Συνοδέψτε το µε μια ωραία και πλούσια καλοκαιρινή […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου – Πού παρατηρείται αυξημένη κίνηση στην Αθήνα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Χανιά: Ο Δεκαπενταύγουστος είναι ημέρα γιορτής, ενότητας και αυτοπεποίθησης
Μαζική έξοδος εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Τι καλύτερο από ένα γιορτινά στρωμένο τραπέζι για τη γιορτή των αγαπημένων μας προσώπων την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου με ένα νόστιμο λεμονάτο κατσικάκι που θα συνοδεύεται από μελωμένες πατάτες φούρνου.

Εύκολη συνταγή που απαιτεί προετοιμασία μόλις 10 λεπτών και χρόνο μαγειρέματος δύο ωρών για το ψήσιμο του κρέατος. Συνοδέψτε το µε μια ωραία και πλούσια καλοκαιρινή σαλάτα, τυριά και φρέσκο τραγανό ψωμάκι.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.Α Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.

Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.

Οδηγίες ψησίματος

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δροσερό 5λεπτο γλυκό: Γιαούρτι με ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Πηγή: argyro.gr

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγή στο νομικό καθεστώς των πολυκατοικιών: Η άγνωστη υποχρέωση που θα κληθούν να πληρώσουν τα παλιά σπίτια

Ποιοι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες βρήκαν την «κότα με την χρυσά αυγά» στη Ρουμανία

Lamda Development: Εργάτης σκοτώθηκε στο εργοτάξιο του Ελληνικού – Η ανακοίνωση της εταιρείας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Annabel’s: Η ιστορία του club όπου γιόρτασαν τα γενέθλιά τους τα παιδιά Τσάκου – Κριθαριώτη
Tο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ της Καλλιπάτειρας, ο Μιχάλης Μανιάτης και η συλλογή του στη Θεσσαλονίκη και τα βραβεία για τις γυναίκες που ξεχώρισαν
Αντίο στον αρχιτέκτονα που άλλαξε τα πάντα, Frank Gehry
Η Χρύσα Ρώμα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής και δίνει ζωή στο “Βλέμμα απ’ το Περβάζι” με τον Μιχάλη Μανιάτη
Ένας χρόνος χωρίς τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και ήταν όλοι τους εκεί, τo Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του MDA, George – The Lobby Bar και τo γούρι της Zeus+Δione
Η περίφημη Casa Roja μεταμορφώνεται σε Museo Casa Kahlo
Αυλαία για την 37η Εβδομάδα Μόδας, η ‘Αλεξάνδρεια’ γοήτευσε τους θεατρόφιλους, η πρεμιέρα της παράστασης ‘Το Κρυφτό’ και το Bazaar του ΕΛΙΖΑ
THE DOLLI Sunday Table: Η Aκρόπολη στο πιάτο μας με φρέσκα θαλασσινά, χρώματα κι αρώματα
Αναδρομική έκθεση Yayoi Kusama στο Fondation Beyeler
H 37η Εβδομάδα Μόδας, τα 50 χρόνια αναδρομικής έκθεσης Άγγελου, το γεύμα από το προξενικό σώμα, ο Pedro Almodovar που σκηνοθετεί… έπιπλα, το brunch παρά θιν΄ αλός και η εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή