ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι καλύτερο από ένα γιορτινά στρωμένο τραπέζι για τη γιορτή των αγαπημένων μας προσώπων την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου με ένα νόστιμο λεμονάτο κατσικάκι που θα συνοδεύεται από μελωμένες πατάτες φούρνου.
Εύκολη συνταγή που απαιτεί προετοιμασία μόλις 10 λεπτών και χρόνο μαγειρέματος δύο ωρών για το ψήσιμο του κρέατος. Συνοδέψτε το µε μια ωραία και πλούσια καλοκαιρινή σαλάτα, τυριά και φρέσκο τραγανό ψωμάκι.
Υλικά Συνταγής
- 1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 10 μεγάλες πατάτες
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 ζουμερά λεμόνια
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.Α Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.
Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.
Οδηγίες ψησίματος
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δροσερό 5λεπτο γλυκό: Γιαούρτι με ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη
Πηγή: argyro.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
