array(0) {
}
        
    
Menu
-0.44%
Τζίρος: 156.37 εκατ.

«Σκοτεινή ντίβα – Ιστορίες παγκόσμιας προδοσίας»: Η Κάλλας, ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και άλλες προσωπικότητες σε ένα τρίτομο βιβλίο

Νόστιμα και γιορτινά για τον Δεκαπενταύγουστο: Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου

Τι καλύτερο από ένα γιορτινά στρωμένο τραπέζι για τη γιορτή των αγαπημένων μας προσώπων την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου με ένα νόστιμο λεμονάτο κατσικάκι που θα συνοδεύεται από μελωμένες πατάτες φούρνου. Εύκολη συνταγή που απαιτεί προετοιμασία μόλις 10 λεπτών και χρόνο μαγειρέματος δύο ωρών για το ψήσιμο του κρέατος. Συνοδέψτε το µε μια ωραία και πλούσια καλοκαιρινή […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεύσεις από Ελλάδα στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου
Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων – Μεγάλες καθυστερήσεις στα διόδια των Μαλγάρων
Δεκαπενταύγουστος: Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ακτοπλοϊκή κίνηση από τα λιμάνια της Αττικής

Τι καλύτερο από ένα γιορτινά στρωμένο τραπέζι για τη γιορτή των αγαπημένων μας προσώπων την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου με ένα νόστιμο λεμονάτο κατσικάκι που θα συνοδεύεται από μελωμένες πατάτες φούρνου.

Εύκολη συνταγή που απαιτεί προετοιμασία μόλις 10 λεπτών και χρόνο μαγειρέματος δύο ωρών για το ψήσιμο του κρέατος. Συνοδέψτε το µε μια ωραία και πλούσια καλοκαιρινή σαλάτα, τυριά και φρέσκο τραγανό ψωμάκι.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι.Α Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.

Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.

Οδηγίες ψησίματος

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δροσερό 5λεπτο γλυκό: Γιαούρτι με ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Πηγή: argyro.gr

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας, Ελένη και Αγγελική Νιτσιάκου μεταβίβασαν το σύνολο των μετοχών τους στον πτηνοτροφικό όμιλο σε 2 εταιρείες holding

Όλο το παρασκήνιο του mega deal Βαρδινογιάννη-Περιστέρη: Τι σηματοδοτεί η συγχώνευση ΗΡΩΝ-NRG

THE DOLLI: «To ομορφότερο ξενοδοχείο στον κόσμο» με υπογραφή PRIX VERSAILLES

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Aston Martin υπογράφει το δικό της σπίτι στο Τόκιο
Monastery House by Etsi Architects
Τα Μaggoosh της Μαργαρίτας Χρυσάκη, τα «Θαλασσινά» του Πάριου, η ομογένεια που στηρίζει την ΕΛΠΙΔΑ και το νέο στέκι στην Βουλιαγμένη
Pas Normal Studios × Colnago C68: Χειροποίητη ένωση κομψότητας και απόδοσης
Bentley Residences στο Μαϊάμι: Καθορίζοντας νέους ορίζοντες για τις κατοικίες υψηλών προδιαγραφών
Ο βράχος, ο κάναβος και η καμπύλη
Jet Set, Yacht Style: Το αξεπέραστο στυλ της Riva ταξιδεύει στους αιθέρες
O εξωτικός γάμος στο Μπαλί του Γιάννη Λύρα, τα κορίτσια του Βασίλη Ζούλια, το Maggoosh της Μαργαρίτας και το Φεστιβάλ Σαπφώ με τον αξεπέραστο Σταύρο Ξαρχάκο
Η φθορά ως πολυτέλεια: Η νέα αφήγηση του Daniel Arsham για την Tiffany & Co.
Olive Breeze: Ένα αρχιτεκτονικό καταφύγιο ευεξίας στην καρδιά της Πάρου – MononewsTV