• Food

    Νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη


    Συνταγή για νηστίσιμη μακαρονάδα ρατατούι από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Φτιάξτε μια νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι καρότου!

    Συστατικά

    • 1 μελιτζάνα
    • 1 καρότο
    • 1/2 πράσινη πιπεριά
    • 1/2 κίτρινη πιπεριά
    • 1/2 κόκκινη πιπεριά
    • 2 στικ σέλερι
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πράσο
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 50 γρ. κόκκινο κρασί
    • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 400 γρ. νερό
    • 400 γρ. σπαγγέτι, με καρότο
    • 1 κ.σ. βασιλικό

    Για το σερβίρισμα

    • βασιλικό
    • ελαιόλαδο
    • πεκορίνο
    • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το καρότο και τις πιπεριές σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Κόβουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
    • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
    • Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
    • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και ανακατεύουμε.
    • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
    • Παράλληλα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
    • Σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο, πεκορίνο και πιπέρι.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη

     



    ΣΧΟΛΙΑ