• Food

    Tiger Nuts, μια ελάχιστα γνωστή υπερτροφή!

    • NewsRoom
    καρύδια


    Αν και ονομάζονται “ξηροί καρποί”, αυτοί οι κόνδυλοι που μεταφρασμένοι σημαίνουν «τα καρύδια του τίγρη» είναι στην πραγματικότητα η ρίζα του φυτού hufa που σημαίνει «κίτρινο καρυδάκι».

    Αρχικά καλλιεργήθηκαν στην αρχαία Αίγυπτο, αλλά σήμερα είναι κοινά και στη Νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ισπανία.

    Στους χίπις ήταν γνωστά ως «το αμύγδαλο της γης» και τα αναζητούσαν στις όχθες ποταμών και ποταμών.

    Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσιεύθηκε το 2014, οι πρόγονοί της πρώϊμης ανθρωπότητας – επιβίωσαν στην Ανατολική Αφρική, πριν από 2,4 έως 1,4 εκατομμύρια χρόνια, καταναλώνοντας τα «καρύδια του τίγρη»!.

    Στην αρχαία Αίγυπτος τα αξιοποιούσαν όχι μόνο ως σνακ, αλλά και ως φάρμακο και ως αλοιφή, ως κλύσμα και ως αποσμητικό χώρου!

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ψαράδες χρησιμοποιούν τα «καρύδια του τίγρη» ως δόλωμα, ενώ κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πόλεμου και ελλείψει κερασμάτων όπως οι καραμέλες, τα κατανάλωναν για σνάκ.

    Τα «καρύδια του τίγρη» θεωρούνται υπερτροφή γιατί περιέχουν έναν τύπο προβιοτικής ίνας που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν διασπάται μέχρι να φτάσει στο παχύ έντερο, όπου διεγείρει τα καλά βακτήρια. Περιέχουν επίσης ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως αυτά του ελαιολάδου ή του ελαίου αβοκάντο, και αποτελούν πηγή καλίου, βιταμίνης Ε και σιδήρου. Επιπλέον, έχουν λίγες θερμίδες, και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

    Οι καρποί μουσκεύονται σε ζεστό νερό προτού καταναλωθούν και έχουν μια γλυκιά γεύση καρυδιού. Στην Ισπανία είναι συνηθισμένο να παρασκευάζουν με αυτά horchata, ένα ζαχαρούχο, γαλακτοκομικό ποτό.

    Πηγή: www.tasty-day.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερεις υπερτροφές που μπορείς να βάλεις εύκολα στην καθημερινή σου διατροφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινόα, η βασίλισσα των υπερτροφών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η υπερτροφή στην οποία «ορκίζονται» οι αστροναύτες της NASA



    ΣΧΟΛΙΑ