• Food

    Χαβανέζικη πίτσα – Μια εξωτική καλοκαιρινή συνταγή

    χαβανέζικη πίτσα


    Χαβανέζικη πίτσα, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

    Υλικά:

    Για τη ζύμη:

    1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
    2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό
    2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1 κουταλάκι αλάτι
    2 κουταλιές ελαιόλαδο

    Για τη γέμιση:

    2.5 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
    4-5 φέτες ζαμπόν (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
    1.5 φλιτζάνια ανανά φρέσκο, σε μικρά κυβάκια
    1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
    3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    2 κουταλιές της σούπας νερό
    1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
    1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)

    Εκτέλεση:

    Για τη ζύμη:

    Βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε τη και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε να διαλυθούν και τα αφήνουμε να σταθούν για 2 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
    Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ή αλεύρι. Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.
    Προθερμάνουμε το φούρνο σας στους 220oC.

    Για τη γέμιση:

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, ζάχαρη, κρεμμύδια, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και ρίγανη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί για να βγουν τα αρώματα των μπαχαρικών.
    Όταν η ζύμη φουσκώσει, μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά, ανοίγουμε το φύλο πίτσας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το μεταφέρουμε στο ταψί ή το πυρέξ που θέλουμε να την ψήσουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε. Βάζουμε πάνω από τη την σάλτσα το ζαμπόν και το ανανά και σκεπάζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
    Την ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς.

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ