• Food

    Πίτσα με 4 τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Πίτσα με 4 τυριά

    Πίτσα με 4 τυριά


    Συνταγή για πεντανόστιμη πίτσα με 4 τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Τι καλύτερο από μία σπιτική πίτσα για να περάσετε το Σάββατο βράδυ μαζί με φίλους ή οικογένεια.

    Φτιάξτε την πιο νόστιμη – και vegetarian – pizza με 4 τυριά, τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, blue cheese και τσένταρ!

    Καλή απόλαυση!

    Συστατικά

    Για τη ζύμη

    • 90 γρ. νερό
    • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • 100 γρ. σιμιγδάλι

    Για την επικάλυψη

    • 100 γρ. τυρί κρέμα
    • 40 γρ. blue cheese
    • 50 γρ. τσένταρ
    • πιπέρι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 125 γρ. μοτσαρέλα
    • 1 κ.γ. θυμάρι
    • 1 κ.γ. δεντρολίβανο

    Για το σερβίρισμα

    • ρόκα
    • ντοματίνια
    • ελαιόλαδο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά.
    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-8 λεπτά.
    • Απλώνουμε λίγο από το σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι στις διαστάσεις του ταψιού μας.
    • Απλώνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω την ανοιχτή ζύμη.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το blue cheese, το τσένταρ, πιπέρι, το 1/3 από το σκόρδο τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
    • Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
    • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
    • Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.

     Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη

    Semifreddo τιραμισού από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ