• Food

    Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι


    Συνταγή για κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη!

    Μία παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!

    Συστατικά

    • 600 γρ. καλαμαράκια , κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
    • 140 γρ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 450 γρ. ντομάτες, τριμμένες
    • 600 γρ. νερό
    • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 300 γρ. ρύζι νυχάκι
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
    • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
    • Τοποθετούμε παράλληλα ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
    • Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το φύλλο δάφνης, και ανακατεύουμε.
    • Σβήνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
    • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Ανοίγουμε για να ανακατέψουμε κάθε 2-3 λεπτά και κλείνουμε ξανά το καπάκι.
    • Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, ταμπονάρουμε καλά τα καλαμαράκια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει η υγρασία, και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
    • Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 2-3 λεπτά συνολικά. Στον μισό χρόνο ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
    • Προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε με την κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Μεταφέρουμε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα.
    • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
    • Σερβίρουμε με πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ