• Food

    Καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

    Καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη


    Λαχταριστές καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη!

    Εύκολη συνταγή για σπιτικές και σοκολατένιες καριόκες με τσουρέκι που περίσσεψε το Πάσχα!

    Συστατικά

    • 325 γρ. κουβερτούρα
    • 250 γρ. τσουρέκι
    • 20 γρ. κονιάκ
    • 50 γρ. γάλα πλήρες
    • 20 γρ. μέλι
    • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
    • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
    • 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

    Για το σερβίρισμα

    • 150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
    • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
    • Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
    • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από το τσουρέκι.
    • Βάζουμε στον πολυκόφτη το τσουρέκι και τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
    • Αδειάζουμε το μείγμα του πολυκόφτη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι.
    • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
    • Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε πάνω σε διάφανη μεμβράνη στον πάγκο εργασίας.
    • Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα σαλαμιού και το τυλίγουμε στη διάφανη μεμβράνη.
    • Τοποθετούμε παράλληλα 2 διάφανες μεμβράνες πάνω στον πάγκο εργασίας ακουμπώντας η μία την άλλη.
    • Τοποθετούμε πάνω στις μεμβράνες το τυλιγμένο σαλάμι.
    • Τυλίγουμε ξανά το μείγμα πολύ σφιχτά στις μεμβράνες και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
    • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει.
    • Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας.
    • Βγάζουμε το σαλάμι από το ψυγείο ή την κατάψυξη, αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη, και το κόβουμε σε 12 φέτες πάχους 1 εκ.
    • Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα και το βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
    • Αφαιρούμε το κομμάτι από την κουβερτούρα και το ακουμπάμε πάνω στη λαδόκολλα.
    • Πασπαλίζουμε με πολύχρωμα sprinkles.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
    • Αφήνουμε τις καριόκες στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
    • Σερβίρουμε.

    Διαβάστε επίσης:

    Στριφτή κασερόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Πίτσα ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ