• Food

    Εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη

    Εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας


    Συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Με γέμιση από φέτα, γραβιέρα και μπεσαμέλ και τραγανό φύλλο κρούστας.

    Είτε την πείτε μπουγάτσα με τυρί είτε τυρόπιτα, είναι λαχταριστή!

    Συστατικά

    • 100 γρ. βούτυρο
    • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1 λίτρο γάλα πλήρες
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 500 γρ. φέτα
    • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
    • 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
    • 100 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. σουσάμι, μαύρο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
    • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και τους κρόκους, και ανακατεύουμε.
    • Λαδώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ. και απλώνουμε δύο φύλλα φροντίζοντας να καλύψουμε τη βάση του ταψιού και να προεξέχουν περιμετρικά.
    • Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
    • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο φύλλα έτσι ώστε να έχουμε στη βάση 5 φύλλα συνολικά.
    • Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
    • Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν για να δημιουργήσουμε έναν γείσο και χαράζουμε σε 12 κομμάτια.
    • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Εύκολο σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ