1 ξυλάκι κανέλας
4 σπόροι κάρδαμο
4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
2 γαρίφαλα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
2 φακελάκια μαύρο τσάι
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (συν λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα)
250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
1 κ.γλ. καστανή μαλακή ζάχαρη
60 ml φρεσκοκομμένο espresso
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνετε τα μπαχαρικά (κανέλα, κάρδαμο, πιπέρι, γαρίφαλα, γλυκάνισο) σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Μεταφέρετε σε τσαγιέρα μαζί με τα δύο φακελάκια τσαγιού, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτετε 250 ml βραστό νερό και αφήνετε για 3 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σιγοβράζει.
Χτυπάτε το γάλα με σύρμα ή σε συσκευή για αφρόγαλα μέχρι να γίνει αφρός.
Βήμα 3
Μοιράζετε τον espresso σε δύο κούπες.
Σουρώνετε το αρωματικό τσάι σε μια κανάτα και το ρίχνετε πάνω από τον espresso.
Προσθέτετε προσεκτικά το ζεστό γάλα, κρατώντας τον αφρό με ένα κουτάλι.
Ολοκληρώνετε με τον αφρό και μια επιπλέον πρέζα μοσχοκάρυδο.
Διαβάστε επίσης:
Κορμός με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη
Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χριστοδουλίδης στη «Le Figaro»: Η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ είναι «φυσική εξέλιξη»
- Κλειστός ο σταθμός Βικτώρια μετά τις 22:00 – Διέλευση συρμών χωρίς στάση προς Κηφισιά
- Μητσοτάκης: Αιχμηρό σχόλιο για Καραμανλή ,Σαμαρά και τις «αγωνίες των πολιτικών του καναπέ»
- Ο Μερτς στηρίζει την πρόταση της Κομισιόν για συνέχιση της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035