Μια γλυκιά και πικάντικη απόλαυση που ζεσταίνει τις μέρες και τις νύχτες του χειμώνα.

Υλικά

1

1 ξυλάκι κανέλας

4 σπόροι κάρδαμο

4 κόκκοι μαύρο πιπέρι

2 γαρίφαλα

1 αστεροειδής γλυκάνισος

2 φακελάκια μαύρο τσάι

½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (συν λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα)

250 ml φρέσκο πλήρες γάλα

1 κ.γλ. καστανή μαλακή ζάχαρη

60 ml φρεσκοκομμένο espresso

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεσταίνετε τα μπαχαρικά (κανέλα, κάρδαμο, πιπέρι, γαρίφαλα, γλυκάνισο) σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.

Μεταφέρετε σε τσαγιέρα μαζί με τα δύο φακελάκια τσαγιού, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτετε 250 ml βραστό νερό και αφήνετε για 3 λεπτά.

Βήμα 2

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σιγοβράζει.

Χτυπάτε το γάλα με σύρμα ή σε συσκευή για αφρόγαλα μέχρι να γίνει αφρός.

Βήμα 3

Μοιράζετε τον espresso σε δύο κούπες.

Σουρώνετε το αρωματικό τσάι σε μια κανάτα και το ρίχνετε πάνω από τον espresso.

Προσθέτετε προσεκτικά το ζεστό γάλα, κρατώντας τον αφρό με ένα κουτάλι.

Ολοκληρώνετε με τον αφρό και μια επιπλέον πρέζα μοσχοκάρυδο.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο BBC.

Διαβάστε επίσης:

Κορμός με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη

Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους από τον Άκη Πετρετζίκη

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες από τον Άκη Πετρετζίκη