ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνταγή για μπριάμ σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε το πιο νόστιμο φαγητό με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και καρότα, με κρέμα γάλακτος και τυριά!
Συστατικά
- 2 πατάτες
- 2 μελιτζάνες
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 αβγά, μεσαία
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 200 γρ. mix τυριών
- 200 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυδωνάτα κομμάτια περίπου 1 εκ. πάχος και τα βάζουμε στο σκεύος με τις πατάτες.
- Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε στο σκεύος.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά 10-15 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να σπάσουν καλά τα αβγά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά το mix τυριών και τη φέτα, και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
- Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το κόμμα Κάρυ και οι Ρώσοι, γιατί έχει νεύρα ο θυμωμένος Νίκος, οι φθινοπωρινές κάλπες, μομφή vs Final Four και το πίσω – μπρος του Ερντογάν
- Η Δημοκρατία δεν περίμενε την Μαρία Καρυστιανού
- Fear of the (Red) Dark! Στο… κατακόκκινο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με στόχο την πρόκριση και το 4ο τρόπαιο στην EuroLeague
- Καρυστιανού: Πρεμιέρα με άδεια πλατεία, Κατερίνα Μουτσάτου, Μίκη Θεοδωράκη, Μπιθικώτση και… Κοργιαλά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.