• Food

    Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Συνταγή για καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Φτιάξτε ένα νόστιμο κοτόπουλο με μεσογειακή γεύση και άρωμα!

    Συστατικά

    • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 κ.σ. βασιλικό
    • 400 γρ. ντομάτες
    • 250 γρ. μοτσαρέλα

    Για τη σύνθεση

    • 200 γρ. κους κους, βρασμένο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 κ.σ. βασιλικό
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • ελαιόλαδο
    • πιπέρι
    • βασιλικό

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240ο C στο γκριλ.
    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
    • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    • Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
    • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε 8 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
    • Γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους, το μείγμα του σκόρδου και από 2 φέτες ντομάτας.
    • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλας. Ψήνουμε ξανά για 3-5 λεπτά.

    Για τη σύνθεση

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
    • Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το κους κους, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
    • Αφαιρούμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο και το κους κους με ελαιόλαδο, πιπέρι, και βασιλικό.

    Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Πεντανόστιμος μουσακάς από τον Άκη Πετρετζίκη

    Light καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ