Food

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

  • NewsRoom


Συνταγή για καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε ένα νόστιμο κοτόπουλο με μεσογειακή γεύση και άρωμα!

Συστατικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 250 γρ. μοτσαρέλα

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. κους κους, βρασμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240ο C στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε 8 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους, το μείγμα του σκόρδου και από 2 φέτες ντομάτας.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλας. Ψήνουμε ξανά για 3-5 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το κους κους, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο και το κους κους με ελαιόλαδο, πιπέρι, και βασιλικό.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Πεντανόστιμος μουσακάς από τον Άκη Πετρετζίκη

Light καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη



ΣΧΟΛΙΑ