• Food

    Αντιοξειδωτική σούπα με καρότο και κουρκουμά από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας

    Αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας


    Η αντιοξειδωτική σούπα του Άκη Πετρετζίκη είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε για σήμερα.

    Εάν είστε σε φάση detox προκειμένου να χάσετε τα περιττά κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια των γιορτών, τότε έχουμε την ιδανική συνταγή!

    Εύκολη, αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας. Κατάλληλη για vegan!

    Συστατικά

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 700 γρ. καρότα
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 500 γρ. ρόφημα σόγιας
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
    • 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 500 γρ. νερό, + έξτρα, προαιρετικά

    Για το σερβίρισμα

    • 50 γρ. ρόφημα σόγιας
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
    • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    • Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας, το ταχίνι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
    • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία σούπα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
    • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το ρόφημα σόγιας, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρυγανισμένο ψωμί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ομελέτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ