• LIFE&STYLE

    Φίλιππος Τσαγκρίδης: Από τη ναυτιλία και την τέχνη στη γαστρονομία

    • NewsRoom
    Φίλιππος Τσαγκρίδης

    Φίλιππος Τσαγκρίδης Credits: @paristav, Instagram


    Στον χώρο της εστίασης εισήλθε σχεδόν αθόρυβα, αλλά δυναμικά ο Φίλιππος Τσαγκρίδης, εγγονός του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

    Ως γόνος παλιάς εφοπλιστικής οικογένειας, ασχολείται με τη ναυτιλία, ωστόσο, η αγάπη του για το καλό φαγητό τον ώθησε στο να επενδύσει σε εστιατόρια.

    Πρόσφατα, ο Φίλιππος Τσαγκρίδης άνοιξε το εστιατόριο Gallina στο Κουκάκι, ενώ απέκτησε την ιστορική Ταβέρνα του Οικονόμου με τα φημισμένα παραδοσιακά πιάτα στα Πετράλωνα.

    Λίγοι γνωρίζουν ότι μέσα στην πανδημία άνοιξε το Chicken Picnic, ένα street food μαγαζί στην Καισαριανή. Όπως όλα δείχνουν αυτή ήταν μόνο η αρχή και το έναυσμα για κάτι μεγαλύτερο.

    Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι λάτρης της τέχνης, αλλά και του φαγητού, αφού αποτελεί έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί με την πλευρά της μητέρας του, Ειρήνης Παναγοπούλου.

    Τις δύο του αυτές αγάπες συνδύασε και δημιούργησε το Gallina, ένα μαγαζί χώρο τέχνης, με νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα. Το όραμά του εκτέλεσαν οι διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης.

    Τα εγκαίνια στο Κουκάκι έγιναν στις 3 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη λίστα αναμονής για να βρει κανείς τραπέζι στο μαγαζί.

    Gallina στο Κουκάκι
    Gallina στο Κουκάκι

    Σεφ είναι ο διακεκριμένος Παύλος Κυριακής, ενώ σημαντικό κομμάτι του μενού είναι η τεράστια ποικιλία με κρασιά, που ξεπερνά τις 500 ετικέτες. Το wine program «τρέχει» ο Γιάννης Γκουγκουτούδης.

    Gallina
    Gallina

    Παράλληλα, ο Φίλιππος Τσαγκρίδης διαθέτει και κρασιά από τη συλλογή του, που προορίζονται για ξεχωριστές στιγμές και για λίγους και εκλεκτούς, αφού αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τα εν λόγω κρασιά πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

    Το κρασί αποτελεί σημαντικό κομμάτι τόσο του Gallina όσο και της Ταβέρνας του Οικονόμου
    Το κρασί αποτελεί σημαντικό κομμάτι τόσο του Gallina όσο και της Ταβέρνας του Οικονόμου

    Αν και ο γοητευτικός bon viveur απασχόλησε με την ερωτική ζωή του, αφού διατηρούσε σοβαρή σχέση με την Κατερίνα Καινούργιου και αργότερα με την Κάθριν Εμπειρίκου, της γνωστής εφοπλιστής οικογένειας από την Άνδρο, πλέον έχει εστιάσει στη νέα του αγάπη, τη γαστρονομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατερίνα Καινούργιου: Η αποκάλυψη για τον Φίλιππο Τσαγκρίδη και το Dragons’ Den

    Φίλιππος Τσαγκρίδης: Γενέθλια για τον εφοπλιστή – Στο πλευρό του η Κάθριν Εμπειρίκου

    Κατερίνα Καινούργιου: Ο la vita e bella εφοπλιστής και ο διακαής πόθος της παρουσιάστριας



    ΣΧΟΛΙΑ