• LIFE&STYLE

    Κατερίνα Καινούργιου: Ο la vita e bella εφοπλιστής και ο διακαής πόθος της παρουσιάστριας

    • Contributor
    Κατερίνα Καινούργιου – Φίλιππος Τσαγκρίδης

    Κατερίνα Καινούργιου – Φίλιππος Τσαγκρίδης


    Επεισόδιο στο σήριαλ Κατερίνα Καινούργιου – Φίλιππος Τσαγκρίδης Νο 3654. Αν μη τι άλλο, το φιλοθεάμον κοινό και οι stalkers των social media έχουν μπόλικο υλικό να σκρολάρουν, για να μην πλήττουν… Η σχέση της παρουσιάστριας και του εφοπλιστή περνάει κρίση – αν δεν έχουν, ήδη, γραφτεί οι τίτλοι τέλους – και τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν. 

    Εννοείται ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και να προβάλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού επίσης ό,τι θέλει, απλά, να, είναι που, με αυτόν τον τρόπο, γίνεται (άθελά του;) βορά του κοινωνικού σχολιασμού, που «διψάει» για τέτοιες ιστορίες. Γιατί ξεγυμνώνει την ψυχή του δημόσια, αλλά το μήνυμα δεν φτάνει εκεί που ποθεί διακαώς ή φτάνει και σε άλλους αποδέκτες…

    Κάπως έτσι είπαμε κι εμείς να ασχοληθούμε με αυτή τη σχέση. Γιατί, ας το παραδεχτούμε, η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός παρουσιάστρια – εφοπλιστής πολύ μας ιντριγκάρει, κυρίως λόγω του «ξεπεσμού» της στη δημόσια σφαίρα και λιγότερο γιατί είμαστε ρομαντικές ψυχές (που είμαστε). «Τα εν οίκω μη εν δήμω» έλεγαν οι παλιοί, αλλά στο σήμερα, που εμείς οι ίδιοι επιτρέπουμε να βλέπουν οι «φίλοι» μας από την κλειδαρότρυπα τι κάνουμε και με ποιους, ό,τι κάνουμε, το… λουζόμαστε. Έτσι κι αλλιώς. Και μπορεί να γινόμαστε και… νούμερα στο όνομα της αγάπης.

    Οπότε, εν προκειμένω, παρατηρούμε μια σχέση σε αποδρομή, μέσα από δηλώσεις στον τηλεοπτικό «αέρα», για μια πρόταση γάμου που δεν έγινε ποτέ. Τώρα θα σκεφθείτε – και εύλογα – και γιατί αυτό είναι «θέμα»; Η Κατερίνα Καινούργιου είναι η πρώτη ή η μόνη κοπέλα που αγάπησε έναν εφοπλιστή και τόλμησε να ονειρευτεί το happy end; Φυσικά και δεν είναι η πρώτη, ούτε, βέβαια, θα είναι η τελευταία. Πλείστα όσα τα ανάλογα παραδείγματα. 

    Αν πιστέψουμε όλους όσοι την ξέρουν προσωπικά, πρόκειται για μια συναισθηματική κοπέλα, με ευαισθησίες, γλύκα και ενσυναίσθηση. Και last but not least, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Γιατί, ας μην το παραβλέπουμε αυτό, αν για μια κοπέλα το απόλυτο όνειρο συνοψίζεται στον γάμο με έναν εφοπλιστή και σε μια άνετη ζωή «στα πούπουλα» με τον πρίγκηπά της, κάτι ανάλογο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά. Διότι και ο εφοπλιστής δεν επέλεξε να κάνει σχέση με μία κοπέλα «της διπλανής πόρτας», αλλά με μια γυναίκα που δουλεύει «στα φώτα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Σας ξενίζει; Μάλλον δεν θα ’πρεπε. Πολλά τα παραδείγμα εντός και εκτός συνόρων. Άνδρες οικονομικά εύρωστοι – που τους βαφτίζουμε γοητευτικούς, χωρίς αυτό να ισχύει απαραίτητα – παντρεύονται καλλονές και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ή μπορεί και όχι.

    Κατερίνα Καινούριου

    Σε «θολά» νερά

    Στις αρχές του καλοκαιριού τα lifestyle περιοδικά και sites παρουσίαζαν το ζευγάρι ως πολύ ερωτευμένο και έτοιμο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση του. Ήτοι να παντρευτεί. Τα ίδια δημοσιεύματα, μάλιστα, τους ήθελαν να αναζητούν ημερομηνίες για το ευτυχές γεγονός μέσα στον Σεπτέμβριο. Αποκορύφωμα της ευτυχισμένης σχέσης ήταν το ταξίδι στο Κάπρι, που, όμως, δεν πήγε τελικά τόσο καλά, όπως ανέμενε η Κατερίνα Καινούργιου τουλάχιστον. Διότι και πάλι ο Φίλιππος Τσαγκρίδης δεν έκανε το επόμενο βήμα, δηλαδή την πολυπόθητη πρόταση γάμου. 

    Η ίδια η παρουσιάστρια, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν δίστασε να «τσαλακωθεί», βγάζοντας στη φόρα την απογοήτευσή της, που ο καλός της δεν της ζήτησε να τον παντρευτεί. «Πραγματικά νόμιζα ότι χώρισα στην Ιταλία. Διότι του έλεγα σε κάθε μέρος «βγάλε με μια φωτογραφία» κι εκείνος μου έλεγε «δεν το αντέχω άλλο». Όλες οι φωτογραφίες ήταν χάλια και θολές. Έλεγα στους περαστικούς «can I have a photo?». Δεν το έχει ο Φίλιππος».

    Και πρόσθεσε: «Νομίζω δεν θα γίνει ποτέ πρόταση γάμου. Εκτός αν γίνει στον αέρα».

    Αρκεί άραγε η κούραση για τις φωτογραφίες, για να φέρει τη ρήξη και την απομάκρυνση μεταξύ δύο ερωτευμένων; Ή αυτό ήταν απλά η αφορμή; Και, από την άλλη, σε αυτές τις ηλικίες, που υπάρχει ωριμότητα και μυαλό, εύκολα γίνεται αντιληπτό το who is who και τι μπορεί να επακολουθήσει. 

    Τι περιμένουμε από μια κοπέλα που εργάζεται στην τηλεόραση, παρουσιάζει εκπομπή, δίνει συνεντεύξεις και είναι ενεργή στα social media, «πουλώντας» ρούχα, καλλυντικά ή ό,τι άλλο ως γνήσια influencer; Ότι θέλει ή ότι μπορεί να ζει και να κινείται διακριτικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ή ότι δεν θα θέλει να φωτογραφίζεται; Αν ναι, είναι όλο λάθος…

    «Ο Φίλιππος είναι για εμένα ο πιο ξεχωριστός άνθρωπος, που έχω γνωρίσει. Σε εκείνον βρήκα όλα όσα ονειρευόμουν. Έχει μια ευγένεια ψυχής, που με ισορροπεί. Τον θαυμάζω και τον αγαπώ. Είμαι πολύ ρομαντική, δεν σου κρύβω, και νιώθω πως ο Φίλιππος θέλω να είναι ο άντρας, που θα συνεχίσω την ζωή μου μαζί του. Έτσι το σκέφτομαι, αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει το αύριο», σημείωνε η Κατερίνα Καινούργιου, προκαλώντας την τύχη της και το σύμπαν, όπως μπορούσε. Αλλά φευ…

    «Καρφιά» και δηλώσεις που δίνουν… πόνο

    Η 36χρονη παρουσιάστρια έχει εκφράσει δημόσια τα συναισθήματά της και παλιότερα, για άλλους συντρόφους της. Έχει επιλέξει τον δρόμο της ειλικρίνειας, ίσως και της (τεχνητής;) αφέλειας για το συγκεκριμένο θέμα. Το να αποκαλύπτει τι αισθάνεται και για ποιον δημόσια. Έχει, δε, πει πολλάκις ότι θέλει να κάνει οικογένεια και ότι δεν είχαν πάει τα πράγματα, όπως νόμιζε ότι θα πάνε, καθώς οι σχέσεις δεν προχώρησαν. 

    Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης, πάλι, μάλλον είναι σε άλλη φάση. Οι δικές του αναρτήσεις δείχνουν ότι περνάει και μόνος του καλά.

    Εκείνος πέρασε τη γιορτή του χωρίς εκείνη, εκείνη πέρασε τη γιορτή της χωρίς εκείνον, συναντήθηκαν στο εστιατόριο Pelagos στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου ο καθένας ήταν με άλλη παρέα και τα είπαν για λίγο «πολιτισμένα», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Κατερίνα Καινούριου

    Η Κατερίνα Καινούργιου ανεβάζει το επίπεδο με stories ποιημάτων για τον έρωτα του Γ. Ρίτσου, του Τ. Λειβαδίτη, του Μ. Αναγνωστάκη, αποσπάσματα από βιβλία της Μ. Βαμβουνάκη, της Α. Παπαδάκη και άλλων, όπως και quotes με νόημα, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι πληγωμένη, ενώ οι σπόντες στην εκπομπή, που παρουσιάζει, πάνε σύννεφο. Ενίοτε, βέβαια δεν περιορίζεται μόνο σε σπόντες, αλλά λέει ευθαρσώς ότι είναι χάλια ψυχολογικά με αυτό που συμβαίνει, δίνοντας στο αδηφάγο κοινό της ένα αισθηματικό σήριαλ σε επεισόδια. Ωραία πράγματα.

    Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης, πάλι, μια χαρά. Αυτό, τουλάχιστον, φαίνεται προς τα έξω. Ακριβά εστιατόρια, πολύτιμα έργα τέχνης, έξοδοι με φίλους, ωραία ταξίδια. La vita e bella. Κι ας «του τα χώνουν» οι followers στα σχόλια στο Instagram. Τύπου «έχει το Κατερινάκι γιορτή και μια φωτο δεν είδαμε…», «χρόνια πολλά για την όμορφή σου Κατερίνα», «η Κατερίνα μας πονά! Αυτό φαίνεται στα ματάκια της κάθε πρωί. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι! Η Κατερίνα μας έχει ψυχάρα!», «το κορίτσι μας φαίνεται πληγωμένο στην εκπομπή, μην το πληγώνεις», είναι κάποια από τα σχόλια, τα οποία εκείνος δεν έχει αφαιρέσει από το feed του, αλλά δεν τα έχει απαντήσει κιόλας. Τι να σημαίνει αυτό άραγε; Δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει γιατί δεν τον ενδιαφέρει πλέον ή τα κρατά για να στείλει το δικό του κωδικοποιημένο μήνυμα στην άλλη πλευρά;

    Σε γενικές γραμμές στον λογαριασμό του ο εφοπλιστής «κρατάει χαρακτήρα». Ξεχωρίσαμε μια καλαίσθητη ανάρτηση από τον Αύγουστο του 2020 στην μαγευτική Οία, στη Σαντορίνη. Στη φωτογραφία εκείνος κι εκείνη απεικονίζονται σαν άλλοι ήρωες της Disney και κοιτάζονται στα μάτια, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του Αυγούστου στο κυκλαδίτικο νησί. Το απόλυτο παραμύθι. 

    Στα πόσα κλικ καίγεται ένας έρωτας

    Το άλμπουμ του έρωτα του εφοπλιστή με την παρουσιάστρια έχει πολλές όμορφες στιγμές, παρόλο που τη σχέση, πια, τη λες και γραφική. Μάλλον όχι τη σχέση, τη δημόσια διαχείρισή της. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός τελικά. Γιατί υπάρχουν και παραμύθια με λυπημένο τέλος, δυστυχώς. 

    Πάντως έχει ενδιαφέρον να περιμένουμε να δούμε κάθε μέρα τα σχόλια, τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι δύο πρωταγωνιστές και τις δηλώσεις φίλων τους, που παίρνουν θέση στην υπόθεση. Κι ας ισχύει το όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος… Σημεία των καιρών θα πείτε. Θα συμφωνήσω. Εδώ, όμως, μπαίνουν και άλλα ζητήματα. Όπως, ας πούμε, τι επίπτωση έχει, αν έχει, όλη αυτή η προβολή στα επαγγελματικά του ζευγαριού. Στην περίπτωση της παρουσιάστριας πιθανά ανεβαίνει η τηλεθέαση της εκπομπής που παρουσιάζει. Στην περίπτωση του εφοπλιστή ο αντίκτυπος στους συντηρητικούς εφοπλιστικούς κύκλους είναι μάλλον αρνητικός. 

    Εταιρεία με βαριά κληρονομιά

    Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης είναι εγγονός του αείμνηστου Περικλή Σ. Παναγόπουλου, που είχε ιδρύσει την εταιρεία Magna Marine το 1989 και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Το πρώτο σκάφος, που εντάχθηκε στον στόλο, ήταν το ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑ, κατασκευής 1978, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε PANACEA και τέθηκε υπό ελληνική σημαία.

    Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία υιοθέτησε μια παραδοσιακή στρατηγική επέκτασης του στόλου της, ανανεώνοντας περιοδικά τα bulkers της με πιο μοντέρνα μεταχειρισμένα φορτηγά πλοία.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, σήμερα διαχειρίζεται στόλο οκτώ bulk carriers -supramax, panamax, kamsarmax- κατασκευής από το 2003 έως το 2010.

    Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Φίλιππος Τσαγκρίδης είναι Business Development Officer στη ναυτιλιακή Magna Marine από τον Σεπτέμβριο του 2016. Την περίοδο 2014-2016 εργάστηκε στις ναυλώσεις πλοίων της ναυτιλιακής Star Bulk, του εφοπλιστή Πέτρου Παππά. 

    Σπούδασε business και finance στο Menlo College στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια απέκτησε master στη ναυτιλία από το Cass Business School. Τη μεγάλη του αγάπη για τη σύγχρονη τέχνη την πήρε από τη μητέρα του, Ειρήνη Παναγοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, είναι συλλέκτης έργων τέχνης. 

    Λατρεύει τα ταξίδια και όσοι τον ξέρουν καλά, μιλάνε για έναν άνδρα δυναμικό, με ευαισθησίες, με αρχές.

    Το ανεκπλήρωτο και ο διακαής πόθος

    Στο συγκεκριμένο love story ο εφοπλιστής ήταν πιο «μαζεμένος» από την παρουσιάστρια, που σχεδόν από την πρώτη στιγμή «κρέμασε στα μανταλάκια» τη σχέση της. Με δηλώσεις έρωτα, θαυμασμού, υποστήριξης, ήταν παρούσα σε κάθε του βήμα, διατρανώνοντας ότι είναι για εκείνη ο ένας και μοναδικός. Του το έκανε πολύ εύκολο. Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς ήταν εκείνος, όταν βρίσκονταν μόνοι, στις προσωπικές τους στιγμές. Κι αν ενθάρρυνε εκείνος όλη αυτή τη συμπεριφορά, γιατί του άρεσε, γιατί την είχε ανάγκη το εγώ του, γιατί δεν φανταζόταν τις επιπτώσεις. Όλα αυτά είναι απλές εικασίες. Αλλά όλοι ξέρουν ότι «it takes two to tango».

    Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει στο διηνεκές. Αρέσει τελικά στους άνδρες όλη αυτή η δημόσια έκφραση λατρείας; Ή τους ευνουχίζει; Πόσο πιεσμένοι αισθάνονται ή δεν αισθάνονται από την προβολή – όπως την λέει η ψυχολογία – των αισθημάτων και των επιθυμιών της άλλης πλευράς με αυτόν τον τρόπο πάνω τους; Είναι κίνητρο ή αντικίνητρο; Και, τέλος, τι γίνεται εάν το προφίλ της οικογένειας και του επαγγέλματος επιτάσσουν πιο χαμηλούς τόνους και δεν συνάδουν με τέτοιου είδους κραυγαλέα «διαφήμιση»; Δύσκολη εξίσωση…

    Γιατί ωραία τα λέμε ότι ο καθένας πρέπει να ζει τη ζωή του, όπως μόνο εκείνος θέλει, αλλά κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο τελικά; Και πόσο καλό ή κακό κάνει όλη αυτή η προβολή; Το να σε συζητάνε όλοι, να σε κατακρίνουν ανερυθρίαστα, γιατί όχι να σε θαυμάζουν/ζηλεύουν/θέλουν να σου μοιάσουν; 

    Κοπέλες που τα δίνουν όλα – στοχευμένα θα πουν οι κακοπροαίρετοι –  για να γίνουν σύζυγοι εφοπλιστών και εφοπλιστές που επιλέγουν συντρόφους που ανεβάζουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της πιάτσας. Όλα μπερδεύονται γλυκά…

    Εξάλλου αν πιστέψουμε όλες αυτές τις θεωρίες περί της ενέργειας και πώς αυτή διοχετεύεται στο σύμπαν και επιστρέφεται, μήπως ο μεγάλος καβγάς, που λέγεται πως έγινε και χώρισε το ζευγάρι, ήταν… μάτι; Από όλους εκείνους που αυτά τα λίγα χρόνια, που το ζευγάρι ήταν μαζί, παρακολουθούσε εναγωνίως τα επεισόδια του σήριαλ, κρίνοντας από τον καναπέ του τα συμβαίνοντα και εκτοξεύοντας από χολή μέχρι εγκάρδιες ευχές για μακροημέρευση και καλούς απογόνους με την πρώτη ευκαιρία; 

    Ό,τι είναι θα φανεί. Πάω να φτιάξω ποπ κορν και να σκρολάρω, γιατί τόση ώρα που γράφω, ποιος ξέρει τι άλλο έγινε και το έχασα. Αλλά μην γελιέστε. Κατά βάθος ζω και αναπνέω για love stories με ευτυχισμένο τέλος και αρνούμαι να πιστέψω τη ρήση του Κούντερα ότι οι μεγαλύτεροι έρωτες στη ζωή είναι οι ανεκπλήρωτοι…



    ΣΧΟΛΙΑ