• LIFE&STYLE

    Έληξε η αντιδικία Λιάγκα-Γιαννικοπούλου – «Έκλεισε ένα ατυχές συμβάν» (video)

    Σοφία Γιαννικοπούλου, Γιώργος Λιάγκας


    Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Γιώργος Λιάγκας από τη Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό», αλλά και μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, δίνοντας τέλος στην αντιδικία τους.

    Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι «έκλεισε ένα ατυχές και από κάθε άποψη λυπηρό συμβάν», σημειώνοντας ότι «από αδικαιολόγητη για την εμπειρία μου επιπολαιότητα και ελλιπή γνώση της αλήθειας παρασύρθηκα σε μια άδικη, απρόκλητη, και σίγουρα κατάφωρα προσβλητική για την κυρία Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγο Ιωάννη Κούστα», αναφερόμενος στην είδηση που μετέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», την 01.10.2019 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

     «Πολλές φορές ακόμα και οι πολύπειροι την πατάμε διότι όταν έχουμε λάθος πληροφορίες και δεν τις επεξεργαζόμαστε οι ίδιοι. Το πάθημα γίνεται μάθημα. Πολλές φορές μεταδίδουμε πράγματα στο αέρα που δεν πρέπει να μεταδώσουμε. Είχα μια διένεξη με την κυρία Γιαννικοπούλου για κάτι που είχε ειπωθεί λανθασμένα πέρυσι στην εκπομπή μου στον ΣΚΑΙ», δήλωσε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στο «Πρωινό».

    Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Με πρωτοβουλία μου τη συνάντησα, της εξήγησα τι είχε συμβεί και δέχτηκε τη συγγνώμη μου. Απλώς πρέπει κι εμείς όταν μας έρχεται η είδηση να την τσεκάρουμε δύο και τρεις φορές. Ζητώ συγγνώμη και πάλι, έχει βγει και μια ανακοίνωση, να τη δούμε και να θεωρήσουμε το θέμα λήξαν».

    Ο παρουσιαστής ζήτησε επίσης συγγνώμη και από τις κόρες του πρώην ζευγαριού, Αμαλία Ι. Κούστα και Δανάη Ι. Κούστα, «τις οποίες άθελά μου στεναχώρησα με όσα άδικα είπα ή υπονόησα για τη μητέρα τους».

    Η τέως σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, με τον οποίο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και της διατροφής, στράφηκε κατά του Γιώργου Λιάγκα, της Ελένης Τσολάκη και του Φρίξου Δρακοντίδη με αφορμή τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή.

    Ακολουθεί η δήλωση του Γιώργου Λιάγκα:

    «Αθήνα, 12.03.2021

    Σήμερα έκλεισε ένα ατυχές και από κάθε άποψη λυπηρό συμβάν στην τηλεοπτική μου πορεία.

    Από αδικαιολόγητη για την εμπειρία μου επιπολαιότητα και ελλιπή γνώση της αλήθειας παρασύρθηκα σε μια άδικη, απρόκλητη, και σίγουρα κατάφωρα προσβλητική για την κ. Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγο Ιωάννη Κούστα, εκπομπή την 01.10.2019 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

    Το ποιος έχει την ευθύνη για το πώς προετοιμάστηκε η εκπομπή αυτή και πώς μου δόθηκε το θέμα δεν έχει πλέον αξία. Αναλαμβάνω πλήρη την ευθύνη για ό,τι ειπώθηκε στην εκπομπή αυτή και αναγνωρίζω ότι με τον υπερβολικό και σκωπτικό δημόσιο λόγο μου τραυμάτισα άδικα την κ. Γιαννικοπούλου, αλλά και τις κόρες της που παρακολούθησαν την εκπομπή αυτή.

    Αισθάνομαι για μια ακόμα φορά την ανάγκη με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να ζητήσω συγνώμη για όσα προσβλητικά της τιμής και της υπόληψης της κ. Γιαννικοπούλου ειπώθηκαν από εμένα και τους συνεργάτες μου στην εκπομπή, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια. Επίσης, ζητώ συγνώμη και από τις κόρες της, Αμαλία Ι. Κούστα και Δανάη Ι. Κούστα, τις οποίες άθελά μου στεναχώρησα με όσα άδικα είπα ή υπονόησα για τη μητέρα τους.

    Με δική μου πρωτοβουλία συναντήθηκα με την κ. Γιαννικοπούλου και της εξέφρασα τη λύπη και την ειλικρινή συγγνώμη μου για όσα συνέβησαν και με χαρά μου διαπίστωσα ότι η κ. Γιαννικοπούλου, με διάθεση κατανόησης, έκανε δεκτή την κίνησή μου αυτή και αποδέχεται να λήξει με αυτή μου τη δήλωση η αντιδικία που δημιουργήθηκε.

    Κατόπιν αυτού γυρίζω την ατυχή αυτή σελίδα στην καριέρα μου, πιο ώριμος, πιο συνετός και πιο ευαίσθητος, ιδίως απέναντι σε θέματα που μπορεί να τραυματίσουν άδικα προσωπικότητες, συνειδήσεις και κυρίως παιδιά».

    Από την πλευρά της, η Σοφία Γιαννικοπούλου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

    «Αποδέχομαι την ειλικρινή συγγνώμη του κ. Γιώργου Λιάγκα και την αναγνώριση ότι έσφαλλε, παραβιάζοντας ως παρουσιαστής, τις αρχές της αλήθειας και του σεβασμού απέναντί μου.

    Η συναίσθηση και η βεβαιότητα ότι χειρίστηκα το οικογενειακό μου ζήτημα με σύνεση και ευθύνη απέναντι στις κόρες μου, μου δίνει τη δύναμη και τη μεγαλοψυχία να συγχωρήσω τα άδικα και κακεντρεχή σχόλια σε βάρος μου με μοναδικό στόχο την ακροαματικότητα.

    Εύχομαι στη νέα του εκπομπή να κυριαρχήσουν οι αξίες της αντικειμενικότητας, του σεβασμού και της ποιότητας».

    Διαβάστε επίσης:

    Εριέττα Κούρκουλου: Η σχέση της με τον σύζυγό της και η επιθυμία της να γίνει μητέρα

    Γέννησε η Πίπα Μίντλετον

    Πέθανε ο Δημήτρης Φωτόπουλος, Art Director της Εφημερίδας των Συντακτών



    ΣΧΟΛΙΑ