• LIFE&STYLE

    Έφυγε από τη ζωή ο «πατέρας» του Spiderman, του Iron Man και των άλλων ηρώων της Marvel, Σταν Λι

    • NewsRoom
    Σταν Λι

    Σταν Λι


    Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 95 ετών ο «θρύλος» της Marvel, Σταν Λι, ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στη δημιουργία μερικών από τους διασημότερους σουπερ-ήρωες του κολοσσού των κόμιξ.

    Ο Σταν Λι μαζί με τον Τζακ Κίρμπι ξεκίνησαν μαζί στη Marvel το 1961 με τους Fantastic Four και συνέχισε με τη δημιουργία των Spider-Man, Black Panther, Hulk, X-Men, Iron Man και The Avengers.

    Όπως ανέφερε η κόρη του, νωρίς το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Τον τελευταίο καιρό η υγεία του ήταν βεβαρυμένη, ενώ έπασχε και από πνευμονία.

    «O πατέρας μου αγαπούσε όλους τους fans του. Ήταν το καλύτερος, ο πιο αξιοπρεπής άνθρωπος», δήλωσε η κόρη του Σταν Λι, Τζέι Σι, σύμφωνα με το TMZ.

    Ο Σταν Λι γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922 και ήταν παιδί μεταναστών από τη Ρουμανία. Από μικρή ηλικία του άρεσε να βλέπει τις ταινίες του Έρολ Φλιν και συνήθιζε να διασκεδάζει, γράφοντας μικρές ιστορίες δικών του ηρώων. Μπήκε στη βιομηχανία των κόμικ στα 17 του και στα 19 έγραψε την πρώτη δική του ιστορία.

    O πατέρας του , εκπαιδεύτηκε ως ράφτης , εργάστηκε μόνο σποραδικά μετά τη Μεγάλη Ύφεση , και η οικογένεια μετακόμισε περαιτέρω μεσοαστική τάξη στο Fort Washington Avenue , στο Washington Heights , στο Μανχάταν . Όταν ο Lee ήταν σχεδόν 9 , μόνο αδελφό του, τον αδελφό Larry Lieber .

    Στην εφηβεία του, η οικογένειά του ζούσε σε ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο στο 1720 University Avenue στο Bronx .

    Το είχε περιγράψει περιέγραψε ως « ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου με θέα από πίσω» , με τον ίδιο και τον αδελφό του που μοιράζονται ένα υπνοδωμάτιο και τους γονείς του, χρησιμοποιώντας ένα πτυσσόμενο καναπέ .

    Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις μερικής απασχόλησης, γράφοντας νεκρολογίες για μια υπηρεσία ειδήσεων και δελτία τύπου για το Εθνικό Κέντρο Φυματίωση, παράδοση σάντουιτς για το φαρμακείο Jack Μαΐου στα γραφεία στο Rockefeller Center , εργάζεται ως κλητήρας για έναν κατασκευαστή του παντελονιού , εγκαινιάζοντας στο θέατρο Rivoli στο Broadway , και πουλώντας συνδρομές στην εφημερίδα New York Herald Tribune.

    Τον τελευταίο χρόνο ζούσε με την κόρη του, ενώ η 69χρονη σύζυγός του πέθανε το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ