• LIFE&STYLE

    Δείτε πώς θα χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα ή γυμναστική


    Εάν ακολουθείτε κάποια δίαιτα για να χάσετε βάρος, τότε σίγουρα έχετε αντικαταστήσει τα ποτά με υψηλά επίπεδα ζάχαρης, όπως τα αναψυκτικά και οι χυμοί, με νερό. Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να ερευνούν το ρόλο που παίζει η κατανάλωση νερού για την απώλεια βάρους και καταλήγουν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την επίπτωση που έχουν διαφορετικά επίπεδα νερού για τον εγκέφαλό μας.

    Σύμφωνα με πειράματα που έγιναν στο πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας, 19 υγιείς άνδρες έπιναν συγκεκριμένη ποσότητα νερού και έτρωγαν συγκεκριμένα γεύματα την ημέρα. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν πως οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερο νερό πεινούσαν λιγότερο και ένιωθαν πιο φουσκωμένοι από αυτούς που έπιναν λιγότερο νερό. Επίσης μέσω μαγνητικών εξετάσεων κατέγραψαν μεγαλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα στους άνδρες που ήπιαν περισσότερο νερό.

    Κατανάλωση νερού πριν ή μετά το γεύμα 

    Έχουν γίνει κι άλλες μελέτες που αναζητούν τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση νερού πριν ή μετά τα γεύματα. Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Birmingham ανακάλυψαν ότι κατά μέσο όρο οι άνθρωποι που έπιναν νερό μισή ώρα πριν φάνε κάποια από τα γεύματά τους έχασαν 2.5-5 κιλά μέσα σε τρεις μήνες. Στην έρευνα συμμετείχαν 84 άνθρωποι (54 γυναίκες και 30 άνδρες) με μέσο όρο ηλικίας 56 ετών. Αυτοί που έπιναν νερό πριν τα γεύματα τους έχασαν 1.20 κιλά περισσότερο σε σχέση με αυτούς που δεν άλλαξαν την κατανάλωση νερού.

    Γιατί κάνει τη διαφορά το νερό; 

    Παρατηρήθηκε πως οι συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του πειράματος, κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με αυτούς που δεν άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες. Το εμφανές συμπέρασμα ήταν πως όσο περισσότερο νερό κατανάλωναν οι συμμετέχοντες τόσο περισσότερο φούσκωνε το στομάχι τους, αφήνοντας λιγότερο χώρο για το φαγητό. Στο πανεπιστήμιο Wageningen κατέληξαν πως αυτοί οι οποίοι κατανάλωναν περισσότερο νερό αισθάνονταν πιο φουσκωμένοι και λιγότερο φουσκωμένοι.

    Σκέφτεστε αυτή τη δίαιτα; 

    Πρέπει να σημειωθεί πως αυτά τα συμπεράσματα καταγράφηκαν σύμφωνα με την ομάδα που μελετήθηκε. Υπάρχουν περιπτώσεις που ανεξαρτήτως με την ποσότητα νερού που καταναλώθηκε συνέχισαν να τρώνε κανονικά χωρίς να σημειώσουν κάποια διατροφική αλλαγή. Γενικότερα πρέπει η κατανάλωση νερού να συνοδεύει ένα υγιές lifestyle.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/orea-olga-tis-mikonou-video/61308

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/dite-ti-simvoules-dini-kate-upton-gia-na-xekinisi-kala-mera-photos-video/61118

     



    ΣΧΟΛΙΑ