• City Stories

    Black Friday: Η αγοραστική μανία με εξωφρενικές εκπτώσεις έρχεται στην Ελλάδα (video)

    • NewsRoom
    black Friday


    Ο θεσμός της «Βlack Friday», της αγοραστικής μανίας, που έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’60 στις ΗΠΑ, έφτασε και στην Ελλάδα.  Δείτε το video που έφτιαξε το mononews.gr για την…Μαύρη Παρασκευή της αγοραστικής μανίας.

    (Το video που βλέπετε είναι μία παραγωγή του mononews.gr/ The monoclemedialab)

    Το 2015, την αρχή έκανε το εκπτωτικό χωριό McArthutGlen. Ακολούθησαν καταστήματα όπως Marks & Spencer, Μedia Markt, SHOP AT SHOP, My Shoe, κ.λπ. 

    Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 τα καταστήματα Public φέρνουν το Black Friday στην Ελλάδα.

    https://youtu.be/Q-_rbQ_orTI

    Τι σημαίνει Black Friday και πως καθιερώθηκε

    Το όνομα «Βlack Friday» συνδέθηκε με τον όχλο και την αγοραστική μανία στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από κάποιους αστυνομικούς της Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με τον γλωσσολόγο Ben Zimmer. Οι αστυνομικοί με τη φράση αυτή θέλησαν να περιγράψουν το χάος στο κέντρο της πόλης την ημέρα που οι πολίτες που ψώνιζαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι καταναλωτές μπερδεύτηκαν με έναν όχλο φιλάθλων ποδοσφαίρου που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας του στρατού με την ομάδα του ναυτικού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δραγασάκης σε Φραγκιαδάκη για την Εθνική Τράπεζα: «Λύστε τώρα το θέμα με το ΤΧΣ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: πανίσχυρος ο Λ. Φραγκιαδάκης. Οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση του mononews. Το μεγάλο παρασκήνιο στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι πιέζουν έναν CEO για χάρη ενός προέδρου χωρίς αρμοδιότητες;



    ΣΧΟΛΙΑ